Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un...
Tort Maricel
Brinza, untul, zaharul, sarea si bicarbonatul se amesteca impreuna. Se adauga apoi faina si se framinta bine. Se intinde o...
Rulouri cu marmelada
Se curata guliile de coaja si se scobeste miezul. Se caleste ceapa in uleiul incins, se adauga orezul, se stinge cu supa de...
Gulii umplute cu orez
Se amesteca si se framinta o coca care se da la rece. Se poate lasa de seara pina dimineata sau numai 2-3 ore. Se intinde o...
Placintele cu ciuperci
Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...
Coltunasi cu brinza de vaca
Carnea(fara sa fie spalata) se sterge bine cu un servet umed, se sareaza, se freaca cu usturoiul pisat si mirodeniile. Se...
Ceafa de porc(garf) la cuptor
Carnea de iepure taiata bucati mici se prajeste intr-o cratita cu untura si ceapa tocata pestisori. Cind carnea este...
Papricas de iepure
Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine muiat in apa si cu o ceapa cruda. Se pune intr-un castron si se...
Praz umplut cu carne
Se spala limba in citeva ape, se rade cu cutitul si se indeparteaza gitlejul, se asaza in cratita cu apa rece si se pune la...
Limba fiarta
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Se fierb cartofii si calzi se taie in...
Salata de cruditati
Se fierb rosiile taiate felii, in unt, pina ce scade apa, apoi se adauga ouale batute cu sare si verdeata tocata Se servesc...
Jumari cu rosii
Se taie vinetele felii rotunde, groase cam de ½ cm, se pune sare si se lasa sa stea un sfert de ora, apoi se zvinta bine...
Snitel de vinete
Ficatul, inabusit cu ceapa in putin unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile date prin sita si cu...
Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri
Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...
Budinca de malai cu brinza de vaci
Se amesteca bine mustarul cu sare, se adauga ulei, zeama de lamiie si verdeata tocata marunt. Se amesteca cu zarzavatul...
Sos de mustar
Se amesteca galbenusurile cu smintina si hreanul ras. Se pune vasul in baia de apa. Se adauga sare, zeama de lamiie si otet....
Sos de hrean
Se alege varza tinara, proaspata si se curata de foile galbene. Se fierbe in apa clocotita varza cu ceapa. Se trece prin...
Supa-crema de varza de Bruxelles
Intr-o oala cu 3 litri de apa se pune la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa, toate taiate marunt. Cind incepe zarzavatul sa...
Ciorba de pui
Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja. Cind sint fierti, se curata si se taie felii nu prea groase. Intr-o tava...
Cartofi cu brinza la cuptor
Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala...
Salata de scrumbii sarate cu ceapa
Se aleg boabe mari de struguri, se curata de pielita si de simburi si se pun intr-un tifon sa se scurga. Se pune zaharul la...
Dulceata de struguri
Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot...
Dulceata de gutui rase sau taiate fire lungi
Ardeii rosii sint mai gustosi. Se pot intrebuinta si 2-3 gogosari. Se coc separat ardeii, vinetele si rosiile. Rosiile se coc...
Vinete cu ardei si rosii
Se inmoaie biscuitii in laptele cald in care s-a dizolvat zaharul. Se trec prin sita. Se bat bine ouale intregi si se adauga...
Crema cu biscuiti
Papanasi din mere cu drojdie. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, indulcit si se amesteca cu o lingura de faina. Cind a...
Papanasi din mere cu drojdie din mere cu drojdie
Se freaca spuma untul cu zaharul si se adauga galbenusurile unul cite unul. Se freaca foarte bine pentru ca sa se obtina o...
Mazurca cu migdale
Se freaca bine untul cu zaharul si nucile, se adauga faina si se framinta. Se ia cite o bucata din coca obtinuta si se face...
Cornulete (de vanilie) cu nuci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane