Se taie carnea bucati potrivit de mari. Se prajesc in ulei infierbintat. In acelasi ulei, dupa ce s-a scos carnea, se inabuse...
Rata cu maslineSe fierb separat, sfacla, cartofii, morcovul si mazarea sau fasolea. Se lasa sa se raceasca. Cartofii, morcovul si sfecla se...
VinegretaSe coc ardeii intorcindu-i pe toate partile ca sa nu se arda prea tare, dar nici sa ramina cruzi. Se asaza intr-o cratita, se...
Salata de ardei copti cu rosiiSe fierb ouale tari, se curata si dupa ce s-au racit, se taie in doua pe lung, se scot galbenusurile si se freaca adaugind...
Oua umplute cu mustarSe prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...
Unt a la StrasbourgBudinca de creier de vita este o mancare foarte buna. Aceasta reteta se prepara repede si usor.
Budinca de creier de vitaSe aleg vinete tari si lungi (acestea avind putine seminte). Se curata de coaja si se taie in cuburi sau rondele. Se asaza pe...
Sote de vineteSe rade sau se taie ceapa marunt intr-o cratita cu tot zarzavatul ras, se toarna uleiul, se inabusa pe aragaz si se adauga...
Sos de zarzavatSe amesteca totul bine cu cutitul si se pune la rece(gheata) timp de 2-3 ore. Dupa aceea se mai amesteca o data tot cu...
Covrigei cu smintinaFideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se asaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde...
Prajitura cu fideaSe taie carnea bucati potrivite, se prajeste in untura, apoi se adauga apa calda (ca sa cuprinda carnea) si o ceapa marunt...
Bame cu carne de vacaSe lasa muschiuletii de iepure o zi la marinat cu vin si cu tot felul de zarzavaturi taiate bucatele, boabe de piper, foi de...
Muschi de iepure cu smintinaSe curata pestele, se spala, se sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert zarzavatul curatat...
Crap rasol cu legumeFructele se spala, se scot simburii si se taie in cuburi mici. Se pun apoi intr-un castron, se presara cu zahar pudra, se...
Cruson cu piersiciSe da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat...
Gogosari cu fasole boabeSe pun rosiile la fiert (dupa ce au fost decojite si taiate bucati) pina dispare spuma, se dauga ardeiul taiat, se lasa sa...
A la grec pentru ciorbe si tocaniteSe taie perele sferturi si se asaza intr-un platou adinc pudrate bine cu zahar. Se prepara siropul: se pune la fiert vinul...
Desert din pere cu siropSe bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara,...
Tort aromaSe fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...
Crema de ficatSe taie 2-3 cepe si se inabusa in unt, untura sau ulei. Se sting cu otet in care a fost pus din ajun usturoi pisat. Se fierbe...
Sos picantIn sosul alb preparat fie cu apa, fie cu zeama de carne, se adauga la urma cascavalul ras si cite o lingura de smintina...
Sos de smintina si cascavalSe fierb cartofii curatati de coaja, se strivesc cu presa pentru cartofi(in lipsa, se dau prin sita sau prin masina de tocat)...
Budinca de cartofi cu carneSe sparg ouale intr-un castron, se bat spuma, se amsteca cu laptele si sarea si se toarna in tigaia incinsa cu unt. Se...
Supa cu omletaRosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare. Cind sint...
Ciorba de rosii cu fasoleSe spala vinetele, se scoate cotorul si se taie in rotogoale de grosimea unui deget. Se presara cu sare si se lasa astfel 1...
Mincare de vinete preparata rusesteSe amesteca bine galbenusurile adaugind treptat cite putina faina si putin lapte. Se pune uleiul sau untul, sarea, piperul si...
Creier in aluatRosiile spalate se taie felii, se amesteca cu ceapa taiata marunt sau felii. Deasupra se toarna ulei, se presara sare si...
Salata de rosii cu verdeataUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori