Ciupercile curatate si spalate se fierb foarte bine si se taie felii. Se amesteca incet cu uleiul, otetul, piperul, sarea si...
Salata de ciuperci cu otet
Se aleg rosii mijlocii si proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu...
Rosii umplute cu orez
Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul...
Ghiveci grecesc
Pepenele, merele si perele se curata de coaja, se scot simburii sau semintele, se taie felii sau cuburi mici si se amesteca...
Salata de fructe cu frisca
Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava...
Tarta cu prune
Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile prin masina. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma,...
Tort de smochine
Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pina ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu...
Halva turceasca
Carnea, bine spalata, se pune la fiert cu apa rece. Se spumeaza, se adauga zarzavatul curatat si taiat in patru, ienibaharul...
Supa cu pateuri cu carne
Se taie vinetele de grosimea unui deget, se presara cu putina sare si se lasa cel putin 30 minute, pentru ca zeama neagra din...
Musaca de vinete
Se bat cotletele usor cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza, se dau prin oul putin batut, apoi prin faina, din nou...
Cotlete de porc pane
In rata curatata, spalata si sarata dinainte, se introduc doua mere mai mici. Se asaza in tava de friptura, cu o lingura de...
Friptura de rata cu mere coapte
Se prajesc bucatile de carne pina ce se rumenesc. Se acopera carnea cu apa, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba pina...
Praz cu carne
Se moaie ceapa tocata in doua linguri de ulei, se adauga orezul spalat si se lasa sa se prajeasca pina incepe sa se...
Ardei umpluti cu orez
Se alege, de obicei, un pepene galben, foarte parfumat si bine copt. Se curata de coaja, de seminte si se taie cuburi nu prea...
Cruson cu pepene galben
Se face un sirop gros din apa si zahar, se da deoparte si, dupa ce s-a racorit, se amesteca bine cu siropul de fragi. Se...
Inghetata de fragi cu frisca
Rosiile se scobesc de miez dupa ce se taie la fiecare un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se...
Salata de rosii umplute cu varza alba
Se coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga pe o planseta de lemn. In acest timp se fierb rosiile si se trec...
Salata de vinete prajite
Se fierbe conopida intreaga. Cind este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu...
Conopida cu oua
Se curata carnea de pielite si grasime, se trece de trei ori prin masina de tocat si se amesteca cu galbenusul de ou,...
Biftec tartar
Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se...
Budinca de clatite cu brinza
Se prepara un piureu mai gros de rosii, punindu-le sa fiarba taiate bucati si apoi strecurate. Separat se fierb 100 g...
Sufleu de patlagele rosii
Minatarcile sau hribii se spala de cu seara in apa rece si se pun la muiat pina a doua zi cu apa calduta. Fasolea se alege,...
Bors de fasole uscata cu minatarci
Ceapa taiata marunt se pune sa fiarba cu apa rece. Dupa citeva clocote se adauga rosiile si se lasa sa fiarba bine. Se trece...
Ciorba de rosii
Piersicile curatate de coaja si simburi se fierbe cu apa, vin si zahar, pina se obtine un pireu gros. Dupa ce s-a racit,...
Crema de piersici
Se aleg prune bine coapte si se taie in sferturi. Merele se curata de coaja si se taie felioare subtiri. Fructele se amesteca...
Desert din mere, prune si lapte
Nucile sau migdalele date prin masina de nuci se pun in albusurile batute spuma. Se adauga zaharul si vanilia, se amesteca...
Fursecuri cu nuci sau migdale
Se spala carnea, se taie bucati, se asaza intr-o cratita si se toarna apa cit s-o acopere. Se adauga o ceapa intreaga si...
Ciulama de pui cu ceapa
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane