5 Pagini V  < 1 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> Preparate traditionale din porc
Anat
mesaj Dec 6 2004, 06:40 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Dana, m-am documentat si eu si am aflat ca silitra sau salpetru (salpetre cu accent circomflex în franceza pe care nu pot sa-l pun pentru ca ies alte nebunii în mesaj) e un azotat de potasiu. Cum încerc sa elimin pe cât posibil chimicalele o sa renunt sa-l folosesc smile.gif

Sper sa gasesti matele de caltabosi.

Daca ajungi la ferma si-ti faci o idee, zi-mi si mie ce si cum te rog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 6 2004, 07:52 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Anat, silitra se foloseste numai daca vrei sa mananci si in vara lui 2010 din respectivii carnati. Daca-i faci de acum, numai pentru Craciun, nu ai de ce sa mai pui silitra. Pana de Sarbatori ii poti tine la frigider sau direct afara, daca semnezi un contract de neincalcare a proprietatii cu veveritele laugh.gif

Alta idee: urmeaza reteta exact, mai putin conservantul si pune-i in congelator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Dec 7 2004, 03:11 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Pai, asta zisai si eu, ca renunt sa folosesc salpetru icon_wink.gif
Si asa fac, cârnatii îi congelez.

Ai gasit mate?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:21 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128




Nu inca, draga mea, dar sunt perseverenta. Am oprit in drum la Cote-Vertu, la magazinul vietnamez si mi-au spus ca aduc maine. Sper sa fi inteles ce vroiam (le-am mimat si matele, pe burta proprie - sper sa nu ma taie pe mine icon_razz.gif ), ca aveau un accent ..... Daca nu, ma duc maine la IGA -ul ala, mai incerc si joi in Chinatown, trebuie sa le dau de cap. Acum ma obsedeaza. Stii cum e, ani de zile nu te gandesti la o chestie, dar cand ti se pune pata ........

In seara asta m-am uitat la biscuiti pentru tine si am gasit marca LU, se cheama "Le petit beurre". Seamana cu biscuitii patrati. Nu aveau in ingrediente decat unt, nici o alta grasime. Eu i-am vazut la Loblaw's.

Acum ma duc sa mai copiez niste retete de carnati.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:22 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Am uitat, biscuitii sunt facuti de Christie's.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:36 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



TOBA SUPERIOARA
(copiez exact, ca e tare amuzant)

Reteta acestui preparat este identica cu reteta tobei superioare de calitatea I, pregatita conform STAS si care se desface in comert laugh.gif

Cantitati pentru 1 kg de toba : 800 g carne de la capatana, 150 g soric, 50 g limba, 1 g piper pisat, 0,3 g enibahar si 1,2 g usturoi zdrobit (Nota bene : remarcati finetea cantitatilor. Nu puneti 1,3 g usturoi, ca ati stricat toba !)

Capul de porc bine curatat se tine 3-4 zile in saramura slaba (1 litru apa + 160 g sare + 15 g zahar). Dupa accea carnea se spala cu apa calduta si se fierbe pana la desprindrea usoara a carnii de pe oase. Lima se tine 5-6 zile in saramura slabam dupa care se fierbe si se curata. Carnea se taie in bucati de 3-4 cm, se aseaza in strecutaroare si se opareste. Oparirea e importanta pentru ca degreseaza carnea, care se leaga mai bine in toba. Soricul bine curatat se fierbe separat iar dupa racire se toaca fin. Din zeama in care a fiert soricul se ia cantitatea necesara si, calda inca, se pune peste bucatile de carne, intr-un castron. Se adauga condimentele si compozitia se introduce in burta pregatita. Nu se mai sareaza zeama. Burta se leaga si se fierbe 1-2 ore in apa la 75-80 C. Dupa fierbere se inteapa toba cu un ac si se preseaza. Se pune la rece pentru 16-24 ore.

Toba de calitatea a II-a se prepara la fel, dar se mai introduce in compozitie si burta de vita laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:45 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



CARNAT CU LAMAIE

Se toaca marunt 2,5 kg carne de porc striata, cu grasime, de 2-3 ori prin sita mica. Se amesteca cu 100 g sare, 7 g piper pisat si 50 g coaja rasa de lamaie. Se framanta amestecul cu un pahar de lapte si se umplu mate subtiri de porc. Se poate consuma proaspat, dar dupa zvantare, afumare si uscare, se poate pastra timp indelungat.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



CREMWURSTI

Se toaca foarte fin de doua ori carne grasa si slaba de porc. Se framanta tocatura cu apa. Se adauga apoi 25 g sare, 25 g boia, piper si nucsoara. Se umple in mate subtiri de oaie, se formeaza perechi, de cate 12-15 cm lungime. Se zvanta, se dau la fum moale pentru cateva ore, apoi se fierb in apa fara clocot timp de 10-15 minute. Se consuma numai proaspeti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Dec 7 2004, 03:49 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Multam pentru info despre biscuiti, o sa ma uit la Loblaw's.

Retetele tale sânt f. amuzante mai ales daca sânt pregatite conform STAS icon_razz.gif

Ai sta în casa cu un cap de porc în saramura vreo 3-4 zile icon_eek.gif
Sa-i dai binete în fiecare dimineata si sa-l întrebi cum a dormit laugh.gif

Cred ca daca fac toba o s-o fac neSTAS ca doar nu e cu desfacere
în comert smile.gif

Oricum multumesc pentru retete, noroc ca se pot adapta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 04:10 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Regret nespus, Anat, dar daca toba nu e conform STAS, nu e valabila ! Vezi ca vine CTC-ul si nu stiu cum iesi basma curata...

Mai am retete de slanina afumata (vreo 20 de feluri), caltabosi cu ce vrei si cu ce nu vrei, sangerete, piftie, alte tobe si tobitze, sunci (nu ale mele, proprii icon_lol.gif ), rulada, jambon, carnati (inca vreo 30 de feluri) si salamuri. Va mai intereseaza ceva ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 7 2004, 04:14 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Am si eu reteta de Pate de ficat.
A iesit atit de excelenta si s-a dus foarte repede.

Pate de ficat

1 Ratza
2 pachete de ficat ...cred ca 1 kg
Sare, piper dupa gust
Delikat
1 ceapa icon_smile.gif neserioasa
3-4 catei seriosi de usturoi
2 oua

Se pune ratza in cuptor cu un pahar de apa pt 3 ore pina se coace foarte bine (de preferat sa acoperiti oala sa nu se rumeneasca)
Cind e gata se scoate de la cuptor si se lasa sa se racoreasca pina puteti sa luati toata carnea jos de pe oase (pielea se arunca)(eu pun tot sucul din oala, zeama+grasimea).
In acelasi timp se fierbe si ficatul insa eu il fierb mai spre sfirsit pt ca e mai usor de mixat cind este cald, se scurge de apa.
Intr-o tigaie prajiti ceapa tocata pina se rumeneste usor.

Se pune carnea si jumate de suc cu grasimea...in mixer si se mixeaza pina se face ca o crema. Se pune intr-un castron. Pe urma pun ficatul in mixer cu ceapa si usturoiul si restul de zeama de la ratza, se mixeaza la fel ca si carnea. Se aduga ficatul in castron. Se pun mirodeniile dupa gust, eu mai arunc si verdeturi uscate si cele doua oua un pic batute ca pt omleta. Se amesteca bine toate cele de mai sus.
Trebuie sa arate ca o pasta mai grosuta.
Se pune amestecul intr-o tava mai adinca dupa care se da la cuptor cam 30-40 de minute la foc potricvit...aveti grija sa nu se faca crusta deasupra.

Dupa ce il scot de la cuptor eu il las sa se raceasca si il tai in bucati...le impachetez in celofan si le bag la congelator.
Ultimul pe care l-am facut n-a stat la congelator mai mult de 2 saptamani.

Sper sa va placa si voua.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 7 2004, 10:48 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(Dana_P)

(le-am mimat si matele, pe burta proprie - sper sa nu ma taie pe mine  :P )

Ai fost mortală la faza asta. icon_rotf.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 02:49 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Ce sa faci, Adriana, trebuie sa te adaptezi situatiei icon_razz.gif Aveam senzatia ca nu pricepeau o iota, ca zambeau mereu, sau asta o fi in cultura lor ? Mor de curiozitate sa vad ce aduc astazi. Va povestesc mai pe seara. O zi buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 7 2004, 02:55 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Aștept continuarea.
Vezi ca mâine la noi e sărbătoare, să nu te impacientezi dacă nu mă vezi!
icon_love.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 03:01 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Ahaaaa, mi-ai luat frica laugh.gif Ai vazut ca te cautam si in gaura de sarpe ! OK, iti semnam bilet de voie pentru maine. Ce serbati voi acolo ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 7 2004, 03:50 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



eusa_think.gif La întrebările cu caracter religios mă cam găsești nepregătită. icon_redface.gif
E ceva cu Maria, pe italiană se numește "Immacolata concezione" și e zi liberă.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 7 2004, 08:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



icon_cheers.gif icon_cheers.gif icon_cheers.gif
Vrem carnatzi adevaratzi icon_cheers.gif icon_cheers.gif
O retzeta de la "mama ei"... eu astept cu nerabdare.
Pentru inspiratzie atashez foto:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 7 2004, 11:58 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Pentru Anat: AM GASIT MATE ! in fine, le-am dat de cap (presupunand ca au unul ...) Am fost pana la urma la Marché Palumbo si le-am vazut cum se lafaiau acolo, in nesimtire. Am golit deci raftul, pentru a-i da un motiv fetei de la casa sa caste ochii cat cepele icon_eek.gif Pe vietnamezi i-am lasat deocamdata sa mai studieze franceza...

Ghiudem , babic & Co.: Am trecut si pe la Marché 440 si iata raportul de activitate:

1. La ferme du marché 440: Au tot felul de carne si carnati, uscati si proaspeti, dar majoritatea din vanat. Poti gasi snitel (crud) si muschi de strut, carnati de cerb (15,44$/kg), de mistret (vreo 14$/kg), bizon si alte insecte laugh.gif Pentru o masa mai deosebita cred ca merita sa iei cateva delicatese.

2. Fromagerie des nations: Au o multime de salamuri mici, uscate, si in plasa, si in hartie, dar mai grosute. Nu arata a babic.

3. William J. Walter: Au carnati de tot felul, dar mai ales cruzi. Uscati erau numai vreo 3-4 feluri. Eu am cumparat unii de incercare, se cheama Gendarme Suisse, Sunt mici (10 cm) si plati, dar au gust mai mult de salam de Sibiu. Adevarul e ca nici nu prea mai stiu ce gust aveau ghiudemul sau babicul - au trecut prea multi ani.

Cred ca printre toate felurile pe care le poti gasi acolo, e imposibil sa nu dai de unul care sa-ti placa. Cand ai drum, deci, du-te la Marché 440. Ca aspect general am fost uimita cat s-a modenizat, totul e ca in boutiques.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 8 2004, 12:01 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Pnetru Mon: O sa-ti dau reteta de carnati ca la mama mea acasa (nu stiu daca asta cauti): carne de porc mai grasa tocata o data prin masina cu sita mare, amestecata cu sare, piper si mult cimbru. Asta e tot. O sa caut totusi si in carte niste carnati mai obisnuiti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Dec 8 2004, 12:03 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Pentru Adriana: Pai atunci nici nu meriti sa ai vacanta !!! 3some.gif Ori ne spui povestea, ori te duci la lucru ! laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V  < 1 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd July 2014 - 07:25 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare