Sari la conținut

Poză

Retete Montignac - Prajitura cu nuca si crema diplomat


5 răspunsuri la acest topic

#1 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 21 June 2006 - 10:28 AM

si pentru ca mi-au rasmas 4 galbenuse si cele 22 de fursecuri erau mult prea putine pentru pofta mea de dulce am mai facut o prajitura

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA DIPLOMAT (PROTIDO_LIPIDIC)

am facut blatul de la prajitura dinti de negru cu mici modificari

Blat
- 3 galbenusuri
-3 linguri (de supa) de fructoza
-150 gr unt
-2 linguri faina de soia
-2 linguri nuca macinata
-3 linguri cacao
-100 ml lapte caldut
-1 praf de copt
- esenta de rom

am copt blatul 20 minute la foc moderat (cuptorul era incins de la fursecuri)

dupa ce s-a racit am pus
glazura sau crema sau cum vrem sa-i spunem
- 200 ml frisca lichida (smantana dulce de la dorna cu peste 30% grasime)
- 1 galbenus
- 1 plic gelatina
- esenta de vanilie
- 2 linguri fructoza

am pus gelatina la inmuiat in 2 linguri de lapte rece, am fiert pe aburi galbenusul cu fructoza si esenta de vanilie, dupa ce s-a ingrisat am pus gelatina si am amestecat pana s-a dizolvat iar la final am batut frisca si am adaugat "ciulamaua" de mai sus (principiul clasic de diplomat).

am turnat crema peste blat (l-am copt intr-o tava mai inalta si asa am avut "margini" pentru crema) am presarat deasupra cioco amaruie taiat marunt si am dat la frigider.

iata o sectiune:
[attachmentid=50594]

Imagini atașate

  • Imagine_15__praji.jpg

Editat de Sheng, 28 March 2013 - 10:54 AM.


#2 Strumfa

Strumfa

    Bucataras

  • Membri
  • 138 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 June 2006 - 10:37 AM

Boni, esti artista! Arata fantastic si cred ca e delicioasa, asa-i??? sigur o sa incerc...

Nedumerire: ce e aia supa de fructoza? din ce o faci?

Strumfa



#3 Elenitza-Cta

Elenitza-Cta

    Captain Cook

  • Membri
  • 449 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 21 June 2006 - 10:46 AM

Strumfa...boni a facut referire la unitatea de masura:
- lingura de supa
- lingurita de cafea
deci.....cantitatea de fructoza necesara la reteta este de 3 linguri de supa, adica linguri mari.
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

#4 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 21 June 2006 - 10:51 AM

elenitza, multumesc de ajutor. icon_smile.gif

trebuia sa fiu mai explicita, am mers si am corectat in retea, sa se inteleaga mai bine.

Editat de boni, 21 June 2006 - 10:52 AM.


#5 Elenitza-Cta

Elenitza-Cta

    Captain Cook

  • Membri
  • 449 posturi
  • Location:Constanta (Constanta)

Postat 21 June 2006 - 10:57 AM

Cu multa placere, boni....retetele tale sunt super si bine faci ca le postezi.
thanks
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

#6 Strumfa

Strumfa

    Bucataras

  • Membri
  • 138 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 21 June 2006 - 10:58 AM

vai ce prostutza sunt, la asta nu ma gandisem.... icon_redface.gif
Merci de lamuriri, fetelor!
V-am pupat,
Strumfa



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi