Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Crema de ciocolata


Fără răspunsuri la acest topic

#1 Vianne

Vianne

    Big Chef

  • Membri
  • 643 posturi

Postat 08 October 2006 - 10:08 PM

Fetelor, am gasit in Formula As reteta asta
� Crema de ciocolata

Ingrediente:
175 g ciocolata amaruie (de menaj),
25 g unt,
4 linguri cafea neagra tare, calda sau rece,
1 lingura rom,
3 oua (galbenusurile si albusurile separate),
coaja glasata de portocala pentru ornat.

Mod de preparare:
� Se rupe ciocolata bucatele si se pune impreuna cu untul si cafeaua pe baia de apa.
� Se lasa sa se incinga, amestecand din timp in timp, pana ce s-a topit ciocolata si s-a amestecat cu celelalte ingrediente. Se ia vasul de pe foc, se incorporeaza romul si se amesteca din nou.
� Intr-un castron se freaca bine galbenusurile, dupa care se incorporeaza in crema de ciocolata, care se trece printr-o sita in alt vas si se lasa sa se raceasca.
� Separat, se bat albusurile spuma si se amesteca, usor, cu crema de ciocolata.
� Se toarna crema in boluri mici (circa 150 ml) si se da la frigider. Se orneaza cu coaja de portocala si se serveste rece, de la frigider.
Atentie: este bine ca bolurile sa nu fie din metal, ca sa nu se schimbe culoarea cremei.


Eu am folosit ciocolata neagra 75%, am eliminat romul si am pus vanilie, nu am pus coaja de portocala si am mai adaugat o lingura de fructoza.
A iesit excelenta, se poate folosi si la un tort.

Imagini atașate

  • Picture_30.jpg




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi