Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Nuci


14 răspunsuri la acest topic

#1 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 06 April 2012 - 01:12 AM

vin si eu cu niste jumatati de nuca , cand le umplu vin cu ele intregi D.gif sunt de F1

Miniaturi atașate

  • nuci_monti_pasti.JPG


#2 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 06 April 2012 - 08:05 AM

Buna dimineata fetele em_new_07.gif

Adje , multumesc frumos , cand sunt gata te servesc cu mult drag , Prima o sa fie Sheng , ca sa-i treaca tristetea pana atunci ii dau un pupic
- astea sunt bilutele care la urma vin coapte in forma , dupa care se unesc jumatatile ce au fost umplute cu crema si iasa o nuca , sunt foarte foarte fragede ,Uitati ce frumos se pot modela bilutele , si sunt de F1 ,
- pup gasca , sa aveti o zi frumoasa !

Miniaturi atașate

  • marimea_bilutelor_ptr_nucile_monti.JPG


#3 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 06 April 2012 - 08:10 AM

CITAT(valery @ Apr 6 2012, 06:05 AM) <{POST_SNAPBACK}>
astea sunt bilutele care la urma vin coapte in forma

Spune-ne si noua compozitia si daca poti sa faci o poza la aparat...ti-as fi recunoscatoare. Este ala clasic sau ceva mai modern?

#4 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 06 April 2012 - 09:00 AM

QUOTE(adeje @ Apr 6 2012, 06:10 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Spune-ne si noua compozitia si daca poti sa faci o poza la aparat...ti-as fi recunoscatoare. Este ala clasic sau ceva mai modern?

Adeje , aparatul este cel clasic , dar sigur ca pot sa fac o poza la presa

aluat :

jumate pachet de unt gras ,
100 gr unt palmier sau cocos ( puteti inlocui cu ce doriti voi, )
1 lamaie rasa cu totul ,
1 ou,
un strop praf de copt ,
strop sare,
indulcitor ce doriti ptr a avea putina dulceata aluatul,
160 gr tarate de ovaz rasnite + 160 gr faina macinis integral dobrogea ,
se framanta totul se formeaza bilute , se coc in forma , merge foarte repede coptul , se desprind singure din forma ,isi are un gust grozav ! iasa un aluat foarte usor de modelat .

Crema ptr nuci ce am folosit eu , am luat crema de la reteta de butoiase ,modificarea facuta , am adaugat nuca .

- 100 gr fructoza , dar puteti pune mai mult daca va place mai dulce , sau inlocuiti indulcitorul cu ce doriti voi
- 3 galbenusuri
-esenta de rom dupa gust
-200gr unt gras ( fara apa ) D.gif
- 50 gr cacao strong , daca va pare multa puneti , dupa gustul vostru
- nuca rasnita si nuca taiata mai bucatos cine doreste ( eu am pus doar nuca rasnita ) daca doriti merge sa prajiti nuca
PS: am ales crema asta ptr ca o cunosc la gust , nu e gretoasa sta foarte bine in nuci si nu modifica fragezimea aluatului .

dupa umplere se pot pudra cu zahar , stropi cu glazura , depinde de gust si imaginatie , eu le-am lasat naturale


Editat de Sheng, 10 April 2012 - 07:50 AM.
Adaugat "crema"


#5 krys_nico

krys_nico

    Bucataras

  • Membri
  • 94 posturi

Postat 06 April 2012 - 12:01 PM

blink.gif

OMG! Nici nu iti imaginezi Valery cat de tare adoram nucile!!! Mor pe ele ca sunt atat de buuune, dar atat de migaloase, avea mama o presa d'aia veche si tare greu mergea, mi se par cam migaloase. Dar cand i le-oi arata mamei mele (tine si ea monti) cred k atunci cand om gasi putin timp liber cred k le vom presta. Ma gandeam, ca poate ar merge mai bine chiar cu faina de migdale (cu IG-ul ala fiind mai mic).

te pupic dulce! Si pe toate fetele cu ocazia aceasta rara de a apuca sa scriu ceva!
Vizitati-mi blogul





25.07.2011 (am inceput monti) - 84.8 kg
25.08.2011 - 82.4 kg
25.09.2011 - 79.6 kg
25.10.2011 - 76.3 kg
25.11.2011 - 74.8 kg
25.12.2011 - 73.2 kg
03.2012 - 72.3 kg
20.05.2012 - 68.1 kg

#6 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 07 April 2012 - 11:37 PM

CITAT(krys_nico @ Apr 6 2012, 10:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
blink.gif

OMG! Nici nu iti imaginezi Valery cat de tare adoram nucile!!! Mor pe ele ca sunt atat de buuune, dar atat de migaloase, avea mama o presa d'aia veche si tare greu mergea, mi se par cam migaloase. Dar cand i le-oi arata mamei mele (tine si ea monti) cred k atunci cand om gasi putin timp liber cred k le vom presta. Ma gandeam, ca poate ar merge mai bine chiar cu faina de migdale (cu IG-ul ala fiind mai mic).

te pupic dulce! Si pe toate fetele cu ocazia aceasta rara de a apuca sa scriu ceva!
Krys sa sti ca si eu am fost ingrozita cand m-am pucat de nuci , am crezut ca-mi rapeste o zi intreaga de migaloase ce sunt sin experientele vechi de la alte retete care nu au functionat bine la aparat , dorul m-a facut sa iau caietul mamei si acolo am gasit reteta asta si am montificat-o , spre surprinderea mea a mers rapid , nu ma asteptam sa merga ca pe banda , deci nu te speria e foarte rapida reteta asta ce am facut eu , cat despre a le incerca cu cu faina de migdale nu stiu ce sa spun ...cred ca r iesi atat de sfaramicioase incat la rasturnare din forma sa se faca praf , aluatul ce am facut eu sunt exagerat de sfaramicioase , dar ...asta am si dorit . nici nu realizezi ca are tarate in aluat ,nu ma steptam sa iasa asa grozave la gust ,eu am sa folosesc acest aluat si la fursecuri ,biscuiti ptr salam ..etc , gustul e total !
ps : si presa mea este veche , nu e de magazin e facuta la o intreprindere , au avut matrita si au turnat forme , la noi la piata mai vand cei care vin cu oale, ceaunuri tigai turnate . te pup si eu cu mult drag .

Adeje , nu am uitat de poza promisa la forma ,criza de timp ...


#7 adeje

adeje

    Master of disaster

  • Membri
  • 3931 posturi

Postat 09 April 2012 - 08:17 AM

CITAT(valery @ Apr 7 2012, 09:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Adeje , nu am uitat de poza promisa la forma ,criza de timp ...

Nu-i bai, presa veche o stiu, am avut-o si eu, eu credeam ca le faci cu altceva, imi amintesc ca se muncea mult cu presa veche.
Daaar am cautat pe net si intr-adevar a aparut ceva mai modern, semn ca nucile sunt apreciate.
Am descarcat poza si o atasez (daca am voie), am gasit la detaliile aparatului ceva dragut:


"Acum puteti face nuci umplute delicioase sau in functie de sezon braduti , om de zapada sau iepusari, puisori , etc.
Modele placute interschimbabile:

~ Placa Grill
~ Placa pentru nuci
~ Placa prajiturele Craciun
~ Placa prajiturele Paste"

Cred ca deja e pe lista mea de prioritati. :)

Imagini atașate

  • aparat_de_facut_nuci__4_anotimpuri__medie.jpg


#8 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 09 April 2012 - 09:37 PM

Crema ptr nuci ce am folosit eu , am luat crema de la reteta de butoiase ,modificarea facuta , am adaugat nuca .

- 100 gr fructoza , dar puteti pune mai mult daca va place mai dulce , sau inlocuiti indulcitorul cu ce doriti voi
- 3 galbenusuri
-esenta de rom dupa gust
-200gr unt gras ( fara apa ) D.gif
- 50 gr cacao strong , daca va pare multa puneti , dupa gustul vostru
- nuca rasnita si nuca taiata mai bucatos cine doreste ( eu am pus doar nuca rasnita ) daca doriti merge sa prajiti nuca
PS: am ales crema asta ptr ca o cunosc la gust , nu e gretoasa sta foarte bine in nuci si nu modifica fragezimea aluatului .

dupa umplere se pot pudra cu zahar , stropi cu glazura , depinde de gust si imaginatie , eu le-am lasat naturale

Sheng , serveste te rog , am promis ca vei fi prima !

Miniaturi atașate

  • nuci_monti_cu_sectiune_pasti_culinar.JPG

Editat de valery, 09 April 2012 - 09:40 PM.


#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 10 April 2012 - 07:48 AM

Arata fantastic floare.gif Juri ca-s nuci !
Gata, am luat, multumesc D.gif Am mai lasat si altora ... em_new_05.gif

#10 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 01 May 2012 - 07:41 AM

valery sunt bune si reci?

oare ar merge si in presa de faguri? am o presa veche; am batut-o pe maica'mea la cap sa-mi faca rost de ea si inca n-am apucat sa o folosesc, spre marea mea rusine... unsure.gif

mersi
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#11 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 01 May 2012 - 11:40 PM

CITAT(Oskkar @ May 1 2012, 05:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
valery sunt bune si reci?

oare ar merge si in presa de faguri? am o presa veche; am batut-o pe maica'mea la cap sa-mi faca rost de ea si inca n-am apucat sa o folosesc, spre marea mea rusine... unsure.gif

mersi

nu stiu la ce te referi cand intrebi daca sunt bune reci , presupun ca la nuci, sigur ca se consuma reci ptr ca vin umplute cu crema ,se topesc in gura , daca te referi la aluat , sunt grozav de bune reci un sfaramicios crocant si se pot pastra vreme destul de indelungata daca nu sunt cu crema , merg papate pe post de biscuiti , cat despre presa de faguri , eu cred ca merge facuta , principiul este acelasi doar forma presei difera , poti incerca cu o cantitate mica sa vezi daca te incanta , si daca nu-ti place cum iasa in presa , le faci bilute , le aplatizezi si le coci in cuptor , deci ..nu se iroseste nimic
Stai linistita nu te rusina , si eu dupa ce am obtinut presa de nuci a zacut in camara ani buni em_new_03.gif eu din pacate nu am presa de faguri , mi-ar place si mie sa am , eu personal as incerca
pup !

Editat de valery, 01 May 2012 - 11:43 PM.


#12 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 04 May 2012 - 09:16 PM

intreb de curiozitate, stie cineva din ce material sunt facute presele astea pt nuci/faguri? mersi frumos
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#13 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 04 May 2012 - 09:37 PM

CITAT(Oskkar @ May 4 2012, 07:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
intreb de curiozitate, stie cineva din ce material sunt facute presele astea pt nuci/faguri? mersi frumos


Seamana cu aluminiu la culoare , cand sunt noi au un invelis de aluminiu ,dar dupa ardere isi schimba culoarea ,sunt destul de grele , aluminiu e usor nu stiu exact ce material au , dar ma pot interesa de la cei care turnau .


#14 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 05 May 2012 - 10:11 AM

CITAT(valery @ May 4 2012, 07:37 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Seamana cu aluminiu la culoare , cand sunt noi au un invelis de aluminiu ,dar dupa ardere isi schimba culoarea ,sunt destul de grele , aluminiu e usor nu stiu exact ce material au , dar ma pot interesa de la cei care turnau .

nu e nevoie valery, mersi frumos
ma gandeam ca poate stie cineva din ce sunt facute presele astea artizanale, insa ma gandesc ca poate fi o varietate de aliaje, nu e un material sau aliaj standard...

asa e si a mea: semana cu aluminiu insa e mai grea...
-------------------
asa cum am promis am facut fagurii dupa reteta ta de aluat cu un amestec de faina integrala de grau si quinoa

umplutura am facut-o cu lapte de migdale, pulpa de migdale, cacao si caise hidratate

em_new_59.gif

Imagini atașate

  • DSCF5290.JPG
  • DSCF5492.JPG

Editat de Oskkar, 05 May 2012 - 10:21 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#15 valery

valery

    Big Chef

  • Membri
  • 787 posturi

Postat 05 May 2012 - 09:42 PM

EXTRAORDINAR de apetisant !!! floare.gif Neaparat trebuie sa-mi procur si eu presa de faguri ..



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi