No SSO cookie

Tort cu visine si ciocolata

Postat de

(5/ 2)
  • Complexitate Redusă

    • Ingrediente

      Pentru blatul de tort
      * 8 oua * 8 linguri de zahar * 8 linguri de faina * 1 zahar vanilat * 1 praf de copt cu sofran * esenta de vanilie
      Pentru crema de visine
      * 2 oua intregi * 4 linguri de zahar * 250 g visine (fara samburi) * 400 ml frisca lichida * 1 plic gelatina
      Preparare crema de ciocolata
      * 150g ciocolata cu crema de coniac * 250g unt * 200g zahar * 3 oua * 3 linguri apa * 1ingura esenta de rom
      Pentru decor folosim
      * piscoturi * frisca * ciocolata rasa * lamaie verde * fructe
    • Mod de preparare

      Preparare blat

      Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul tos, cel vanilat, si mixam pana devin lucioase.
      Galbenusurile se amesteca cu putina apa minerala, esenta de vanilie si se toarna peste albusuri.
      Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt.
      Tapetam tava cu hartie de copt si adaugam aluatul obtinut.
      Dam tava la cuptor pentru 25- 30 minute.

      Preparare crema de visine

      Ouale cu zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se ingroasa si apoi se lasa la rece.

      150 g visine le facem piure prin blender si le amestecam cu zaharul pe foc pana s-a topit zaharul, apoi lasam la racit.

      Frisca batuta dar nu foarte tare ,am amestecat cu crema de oua ,cu pireul de visine ,apoi am pus gelatina hidratata
      in cateva linguri de apa calda .

      Restul de visine le amestecam in crema.

      Preparare crema de ciocolata

      Se pun pe baie de abur ouale,zaharul ,apa ai se bat pana devine o crema spumoasa,apoi se ia de pe foc si se pune
      ciocolata si esenta de rom, se bate pana se omogenizeaza bine si se lasa la racit.

      Se spumeaza untul si se amesteca cu crema de ciocolata.

      Ambele creme se lasa la rece pentru cel putin 30 minute.

      Asamblare si decorare tort

      Blatul racit se taie in 3 parti egale, si se insiropeaza cu un sirop fiert si racit din apa, zahar si esenta de vanilie.
      In tava in care am copt blatul asezam o foaie de hartie de copt, apoi primul blat crema de visine al doilea blat, crema de ciocolata si apoi ultimul strat de blat.
      Dam la rece pentru cel putin 4 ore.

      Mutam tortul pe un platou, de jur imprejur il imbracam in piscoturi, iar deasupra blatului punem frisca si decoram cu felii de lamaie verde, fructe si fulgi de ciocolata.

    • Mod de servire

      Tortul cu visine si ciocolata se lasa la rece doua ore dupa care se poate servi. Ca sa tina piscoturile, crema cu care ungeti blaturile o lasati sa "curga" si pe dinafara si o intindeti bine cu ajutorul unui cutit mai lat.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2388 :: 19.68MB