Biscuitii si nucile se dau prin masina de tocat (sau orice le poate marunti foarte bine). Intr-un bol mai mare se freaca...
Mingiute cu visineBlatul: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi faina cu cacao si praful de copt. Se coace...
Prajitura MirindaGalbenusurile se freaca bine cu zaharul pina se albesc. Se pune untul, cacao, praful de copt, faina, zaharul vanilat si...
Prajitura usoaraSe bat pe foc in baie de aburi ouale cu zaharul pina se ingroasa ca o crema. Separat se freaca untul spuma si se adauga doua...
Tort parfeSe freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...
Tort biscuitSe pune la fiert apa cu zaharul pina ce devine un sirop (face balonase), se adauga cacao, se amesteca incontinuu. Se adauga...
Lichior de ciocolataSe amesteca toate ingredientele si se pune compozitia in forma unsa si tapetata. Se poate pune in jumatate de compozitie...
Chec simpluSe freaca galbenusurile cu o cana de zahar, se incorporeaza ulei, zahar, cacao si faina stinsa cu amoniac. Se bate bine....
Prajitura "Zi si noapte"Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusurile cu uleiul si cu zeama de lamiie pina devine ca o maioneza. Se...
Chec cu cacaoSe freaca untul cu zaharul ca o crema si cu galbenusurile adaugate, unul cite unul. Se adauga apoi ciocolata sau cacao,...
Sufleu japonezSe ia jumatate de pachet de biscuiti si se sfarima, apoi se face o cacao groasa si se amesteca cu biscuitii si cu untul. Se...
Tort de biscuiti cu friscaSe pregateste fiecare din cele 4 budinci conform ambalajului, apoi se toarna un strat de 2-3 cm din budinca de cacao in...
Budinca "Curcubeu"Se fierbe la foc foarte mic cacao cu zaharul si putina apa. Se lasa sa se raceasca, apoi se freaca galbenusurile batute...
Parfait de cacaoSe freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul cite unul galbenusurile. Se amesteca cu faina si la urma cu...
Chec cu unt si cacaoSe freaca galbenusurile cu zaharul ca o crema, se adauga faina si cacao, iar dupa ce s-a amestecat bine, spuma de albusuri....
Rulada cu friscaSe face o crema din unt bine frecat cu zahar, cacao si rom. Se inmoaie biscuitii in lapte indulcit si se asaza pe farfurie un...
Tort de biscuiti cu cacao si romSe dizolva zaharul in apa, se face un sirop gros (pe foc). Se incorporeaza laptele si cacao in siropul racorit. Se adauga...
Ciocolata de casa cu alune si stafideSe freaca spuma untul cu zaharul, adaugind cite un ou si romul, apoi cacao sau ciocolata. In crema obtinuta se pun biscuitii...
Tort de biscuiti cu cacaoSe pun intr-o cratita la caramelizat 250 g zahar. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga nucile, lasindu-le sa se...
Tort de cacaoSe bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele...
Umplutura de ciocolata pentru pascaSe topeste untul fara sa fie incins. Se adauga faina pina ce este toata cuprinsa de unt. Se toarna o ceasca de lapte si se...
Crema de cacao cu fainaSe amesteca 400 gr. zahar, cacao, apa si se fierb 10 min. Cind este rece se adauga galbenusurile. Din crema se iau 5 linguri...
Tort cu ciocolataSe amesteca bine mierea cu laptele praf si zaharul vanilat. Se toarna deasupra smintina si laptele. Se amesteca si se lasa...
Cocteil cu cacao si smintinaDin zahar, lapte si cacao, se fierbe un sirop foarte gros, care se lasa sa se raceasca. Intre timp, untul se freaca spuma si...
Prajitura cu biscuitiSe amesteca cele 2 linguri de cacao cu 9 linguri de zahar si cu 5 linguri de apa. Se fierbe pina da in clocot dupa care se...
Parfe cu cacaoSalam de biscuiţi reţetă. Intr-un bol mare se sfarima biscuitii bine. Separat, se incalzeste laptele, unde se adauga...
Salam de biscuiţi reţetă cu nucaSe dau prin masina de tocat carne biscuitii si nucile, apoi se pun intr-un castron. Separat, se prepara intr-un ibric, pe...
Cartofi de biscuitiSe freaca zaharul cu galbenusurile pina ce se albesc. Se adauga untul frecat spuma, o lingura esenta tare de cafea si 50 gr....
Tort din biscuiti si nuciSe freaca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga cacao si esenta de cafea fierbinte. Se bat pe baia de...
Tort de biscuiti cu cacao si cafeaSe freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga faina, pe rind cite o lingura. Se imparte compozitia in 5-6 parti si se coc...
Dobos-tort cu cacaoSe freaca untul cu zaharul pudra si 1-2 linguri cacao, se adauga apoi nucile date prin masina. Se moaie biscuitii in lapte...
Tort de biscuiti cu nucaSe fierbe laptele. Se bat galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si cacao si apoi putin cite putin laptele clocotit. Se...
Sufleu de cacaoChecul cu rom in sos de stafide si fistic este o retetea delicioasa, si care practic reinventeaza reteta clasica de chec cu...
Chec cu rom in sos de stafide si fisticMargarina, zaharul, laptele si cacao se ameseca pe foc pina ce devine o pasta omogena. Cind s-a topit zaharul se ia de pe...
Negresa de la BunicaGalbenusurile se freaca cu 150 gr. zahar, apoi se amesteca cu untdelemn, lapte si faina, cacao, praf de copt nestins. Se...
Prajitura simplaSe amesteca zaharul cu cacaoa, faina, vanilia si putin lapte rece. Cind amestecul este ca o pasta, se adauga restul de lapte...
Crema de cacao cu vanilieSe fierbe un compot din piersici cu 2-3 linguri de apa si zahar. Se prepara crema de cacao: se fierbe laptele cu grisul,...
Crema de cacao cu piersiciCiocolata de casa cu vanilie este o reteta de ciocolata de casa pe care o puteti pregati foarte rapid. Pentru aceasta reteta...
Ciocolata de casa cu vanilieSe freaca zaharul cu untul pina devine o crema pufoasa, dupa care se amesteca cu oul batut, cacaua, coaja de lamiie si faina....
Biscuiti cu cacao si lamiieCartofii se fierb inainte cu o zi. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul si cacaua. Se adauga nucile pisate in piulita,...
Chec de cartofi cu cacaoSe freaca ouale cu zaharul pina cind amestecul devine precum o crema. Peste crema obtinuta se pune faina, apoi se adauga...
Pasca cu ciocolataZaharul se amesteca cu cacaoa, se adauga treptat apa calda si se amesteca pina se obtine o crema groasa. La sfirsit se adauga...
Glazura de cacaoGalbenusurile cu untul, zaharul, sarea si cacaua se freaca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne de doua ori....
Prajitura cu alune si cacaoSe freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul batut bine, faina, cacaua si coaja de lamiie. Se framinta bine, se intinde o...
Biscuiti cu cacaoSe inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua...
Tort de ciocolata cu biscuti de cacaoUntul, zaharul si galbenusurile se freaca pina devin spumoase, dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt si...
Prajitura cu gem si cacao