Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul...
Clatite cu dulceataSe bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi...
Sufleu cu dulceataSe pun toate ingredientele (mai putin faina) intr-un vas, se amesteca bine si apoi se adauga faina. Trebuie sa iasa ca un...
Prajitura cu dulceataSe aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa...
Dulceata de piersiciSe amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga zeama de lamiie si dulceata. Se amesteca, se toarna in casetele de gheata de...
Parfait de iaurtSe pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...
Dulceata de trandafiriSe curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...
Dulceata de vinete cu nuciSe curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapteDupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...
Dulceata de visine si cireseNucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4...
Dulceata de nuci verziSe curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la...
Dulceata de fragi, capsuni sau zmeuraAceasta budinca este una dintre cele mai bune aperitive. Pentru a prepara aceasta reteta, ai nevoie de paine, dulceata, lapte...
Budinca de piine cu dulceataBlatul: Se bat 6 albusuri spuma (cu 50 gr. zahar). Se freaca 50 gr. zahar cu 4 galbenusuri si se incorporeaza jumatate din...
Prajitura cu dulceata de visineIntr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja,...
Budinca de mere si dulceataSe freaca spuma galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se pun albusurile batute spuma, se amesteca usor adaugind faina, putin...
Rulada cu marmelada (sau dulceata)Se topeste ciocolata in baie de aburi. Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un vas cele 200 gr. margarina, se...
Tort cu dulceata de caisePe un platou de sticla se pune un rind de piscoturi inmuiate in rom diluat, apoi un strat de dulceata, dupa care piscoturi...
Prajitura din piscoturi de sampanie si diferite dulceturiSe pune laptele la fiert si cind da in clocot se toarna grisul, in ploaie. Se adauga untul si se lasa sa fiarba. Cind este...
Budinca cu dulceata si sos caramelSe separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca apoi cu 150 gr. de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se...
Tort cu mere si dulceataOrezul, curatat si spalat, zaharul si coaja de lamiie se pun sa fiarba in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba incet pina...
Orez cu lapte si dulceataSe aseaza pe un platou un rind de piscoturi inmuiate in coniac diluat, se asterne deasupra un strat subtire de dulceata, apoi...
Tort din piscoturi de sampanie cu dulceata