Se curata si se rad dovleceii (pe razatoarea mare). La sel se procedeaza si cu ceapa. Restul de ingrediente se amesteca. Se...
Placinta din dovlecei
Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste,...
Ficat de pasare in aspic
Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste "mezzaluna" 2 manunchiuri de patrunjel...
Lingua al bagnetto rosso
Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna...
Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)
Se fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lung dupa ce s-au racit. Se scot galbenusurile, astfel incit sa nu se...
Oua umplute cu verdeata
Se freaca untul cu brinza, se adauga chimen si se amesteca bine. Se taie colturile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu...
Cornuri cu brinzaSe pune felia de piine pe grill-ul electric, se tine citeva minute pina ce se prajeste. Se freaca usor pe deasupra cu un...
Bruschetta
Se freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...
Bastonase din cascaval pentru ceai
Maslinele se curata de simburi si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma, se pune zeama de...
Crema de masline
Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...
Triunghiuri cu brinza
Conopida se desface buchetele si se lasa in apa putin, apoi se spala bine. Se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge apa si se...
Pasta de conopida
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...
Pateuri cu carne
Se bat ouale cu sare si piper si se amesteca cu bucati de brinza. Se taie marunt ceapa, iar sunca se taie felii sau bucati....
Oua cu sunca si brinza
Pestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de peste
Se pune intr-un vas la fiert sosul de rosii. Cind incepe sa fiarba se pune grisul in ploaie. Se amesteca continu pina se...
Icre de post
Lintea se fierbe cu apa putina cu sare sau vegeta. Cind s-a facut ca o pasta, se ia de pe foc si incepe sa se frece cu ulei,...
Salata de linte rosie
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...
Ciuperci pe friganele
Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...
Bulz
Se desprind buchetele din conopida si se oparesc cu apa clocotita. Concomitent, se pregateste compozitia de oua bautute cu...
Conopida pane
Pe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt si peste se pune o felie...
Croque Monsieur
Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandvisuri cu pate de ficat
Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...
Ciuperci umplute cu creier
Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...
Sandvis cu friptura
Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se taie forme rotunde sau patrate. Intr-o...
Coltunasi cu brinza de vaca
Se fierb rosiile taiate felii, in unt, pina ce scade apa, apoi se adauga ouale batute cu sare si verdeata tocata Se servesc...
Jumari cu rosii
Se taie vinetele felii rotunde, groase cam de ½ cm, se pune sare si se lasa sa stea un sfert de ora, apoi se zvinta bine...
Snitel de vinete
Ficatul, inabusit cu ceapa in putin unt, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu galbenusurile date prin sita si cu...
Crema de ficat cu oua pentru sandvisuri
Se freaca brinza de vaci cu galbenusurile puse pe rind, se adauga smintina, sarea, zaharul, faina, praful de copt stins cu...
Budinca de malai cu brinza de vaci
Se taie cepele in patru, se asaza intr-o cratita mica impreuna cu o lingura de unt, ficatul, laptele si citeva linguri de...
Pateu de ficat de pasare
Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu brinza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de...
Budinca de clatite cu brinza si smintina
Se amesteca ingredientele cu mxerul pina devin o masa omogena. Se serveste pe felii subtiri de piine prajita sau se umplu oua...
Brinza dulce cu maioneza
Se amesteca bine toate elementele pina se obtine o pasta. Se da la rece si se serveste ca aperitiv.
Pasta de maioneza
Se freaca margarina, se incorporeaza faina si ouale si se subtiaza cu vin. Se adauga sunca si maslinele, praful de copt...
Chec aperitiv - deosebit
Se fierb cartofii, se curata, se paseaza. Se adauga 1 ou, 3 albusuri, 100 gr. cascaval, piper si sare. Se amesteca bine. Se...
Chec de cartofi cu ciuperci
Acest aperitiv este foarte delicios. Pentru aceasta reteta avem nevoie de brinza de vaci si telemea.
Ardei umpluti cu brinza de vaci si telemea
Sunca, trecuta de doua ori prin masina de tocat, se freaca cu untul pina se omogenizeaza. Se adauga coniacul, se sareaza si...
Crema de sunca
Se fierb ouale tari, se curata si dupa ce s-au racit, se taie in doua pe lung, se scot galbenusurile si se freaca adaugind...
Oua umplute cu mustar
Se prajeste atit ficatul, cit si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se...
Unt a la Strasbourg
Maioneza se amesteca, dupa gust, cu sarea, piperul, patrunjelul si castravetii taiati si scursi de zeama, se adauga ceapa...
Salata de peste afumat cu cartofi
Se fierbe ficatul in apa clocotita 15-20 minute. Se trece prin masina de tocat, se freaca cu untul, laptele, sarea si...
Crema de ficat
Se aleg rosii mijlocii si proaspete, se spala, se taie un capacel, apoi cu o lingurita se scoate mijlocul, se presara cu...
Rosii umplute cu orez
Se fierbe conopida intreaga. Cind este gata, se scurge de apa, se asaza pe o farfurie intinsa, incalzita si se presara cu...
Conopida cu oua
Tonul se scoate din conserva si se pune intr-un vas. Porumbul se scurge de zeama lasata in conserva si se pune peste ton....
Salata de ton cu ceapa
Se bat ouale (mai intii albusurile), se adauga faina, iaurtul(smintina), sarea si restul de arome. Se amesteca bine, se...
Aperitiv Zestran
Vinetele se curata, se taie cubulete si se fierb, se pun la scurs in strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste....
Drob de vinete
Se taie rosiile in jumatate, se scobesc, miezul se amesteca cu porumbul, maioneza si mustarul, se adauga sare si piper. Cu...
Rosii umplute cu porumb
Se fierbe conopida desfacuta in buchetele, in apa cu sare, se scurge bine de apa, se pune intr-o tigaie in unt fierbinte si...
Conopida cu parmezan
Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se...
Chiftelute de heringi sau scrumbii sarate
Se pune laptele la fiert impreuna cu margarina. Cind fierbe, se adauga dintr-o data faina. Se amesteca bine sa nu se faca...
Rulada cu brinza si marar
Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...
Aperitiv cu brinza si ceapa
Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori