Carnea se spala si se sterge apoi se taie cuburi. Se condimenteaza cu sare, piper si boia. Se curata ceapa si se toaca. Se...
Frigarui de pui pe salata verde
Se taie carnea in cuburi. Usturoiul se toaca si se amesteca cu 5 linguri ulei, suc de lamiie si curry. Carnea se lasa la...
Frigarui de pui cu legume
Se fierb ouale, se curata de coaja, se taie in doua si se scot galbenusurile. Se amesteca creierul fiert cu galbenusurile,...
Oua umplute cu creier si sos de smintina
Daca vrei sa pregatesti un mic dejun delicios, prepara cascaval pane. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cascaval, oua,...
Cascaval pane simplu
Piinea se moaie in apa se stoarce si se amesteca cu carnea tocata, patrunjel, ceapa maruntita, ouale si condimente. Se coc...
Chiftelute grecesti
Legumele se spala si se curata, morcovul si telina se rad, ardeiul se taie in bucati de marime potrivita si se amesteca cu...
Corabioare cu brinza
Se lasa aluatul sa se descongeleze apoi se taie 16 cercuri de cite 6 cm diametru. Se pun cerculetele in forme pentru briose...
Chiftelute pe pat de aluat
Se coc clatite obisnuite, cu apa minerala in aluat. Sosul alb: se pune la fiert laptele, oprind citeva linguri in care se...
Clatite cu pui si curry
Frunzele de spanac se oparesc si se lasa la scurs. Se amesteca cu cascavalul, ou, sare si piper. Se umplu clatitele, se...
Clatite cu spanac si cascaval
O ceapa se taie inele iar cealalta se toaca fin. Piine se despica pe lungime si se indeparteaza o parte din miez. Se unge pe...
Rulouri de piine cu sunca
Cartofii se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Se pun cartofii la prajit in ulei incins cu sare si...
Omleta cu cartofi
Se taie pe lung pieptul de pui, iar ficateii se taie in doua. Se inveleste pieptul de pui si ficatelul in feliile de costita,...
Rulouri cu piept de pui si ficatei
Heringii se curata de piele si oase, se trec prin masina de tocat impreuna cu sardelele, se adauga mustarul, zeama de lamiie,...
Crema de heringi
Pieptul de curcan si toate resturile de friptura de curcan se asaza pe farfurie, iar peste ele se toarna un sos maioneza...
Piept de curcan cu sos tartar
Intr-un castron se bate oul cu laptele si se inmoaie franzela taiata felii. Cind piinea este bine imbibata cu lapte, se unge...
Papara cu brinza
Daca vrei sa pregatesti aperitive cu brinza, alege budinca cu brinza de vaca cu stafide. Aceasta reteta este foarte delicioasa.
Budinca cu brinza de vaca cu stafide
Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor....
Pateu de ficat in aspic
Se taie un capac la chifle. Se scobesc de miez. Se unge interiorul cu putin unt. Se umplu cu ciupercile tocate, inabusite in...
Chifle umplute cu ciuperci
Se pun in grasimea incinsa feliile de parizer (fara a li se scoate pielita de pe margine), pina se string ca niste...
Ochiuri cu parizer
Se curata pestele, se goleste si se spala, apoi se scot oasele si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu...
Budinca de peste
Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se...
Cornulete cu sunca
Se face un amestec din mirodenii, 2 cani de apa rece, sare, usturoiul se piseaza si se amesteca toate. Burta se cresteaza un...
Rulada de carne
Se prajeste putin ficatul taiat bucatele mici, lunguiete. Se toarna deasupra ouale batute, sare si piper si se lasa pe foc...
Jumari cu ficat
Crema de creier este un aperitiv gustos. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, ulei, lamaie si ceapa.
Crema de creier
Taiteii se fierb in apa clocotita cu sare, se scurg bine si se asaza intr-o forma unsa cu unt. Se bat ouale intregi cu sare...
Omleta cu taitei
Daca astepti musafiri si vrei sa pregatesti aperitive delicioase, alege budinca de brinza de vaca cu vanilie. Este o reteta...
Budinca de brinza de vaca cu vanilie
Se freaca untul spuma, se adauga galbenusurile, sare, sunca taiata marunt, albusurile batute spuma, patrunjelul taiat si atit...
Galuste de pesmet cu sunca
Se scot piciorusele de la ciperci, se curata si se spala sub jet de apa. Palariile ciupercilor , spalate si zvintate, se...
Ciuperci umplute cu creier
Se alege carnea fara grasime si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca cu sare, piper si cu piinea muiata in...
Budinca de carne cu sos de smintina
Se pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper si zeama de la jumatate...
Pasta de peste
Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se...
Pasta cu unt si ou pentru sandviciuri
Se taie fiecare avocado in doua pe lungime, se scoate fructul si cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul. Crevetii...
Avocado cu creveti
Se fierb ouale tari, se curata de coaja dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lungime. Se scoate galbenusul si se imparte...
Oua umplute picante
Se dau prin masina de tocat sardelele, 50g de sunca si o bucata de miez de franzeluta de marimea unui ou muiat in lapte. Se...
Piine mozaic
Se bat ouale, se amesteca cu brinza, putina sare si piper si se toarna in untul incins. Cind incepe sa se prinda ouale, se...
Jumari cu brinza
Se bat bine ouale cu iaurtul, smintina si laptele praf; se amesteca apoi cu faina sarea si piperul. Merele se rad pe...
"Placintele" cu mere
Se fierb ouale tari, se curata, se taie in doua pe lungime. Galbenusurile se trec prin sita si se freaca cu ficat de pasare...
Oua umplute cu ficat
Cartofii se fierb si ze zdrobesc bine. Se amesteca cu unt, oul crud si faina. Se pune putina sare. Se face un sul din aluatul...
Crochete de parizer
Pentru aluat se fierb cartofii, se macina, se amesteca cu oul crud si faina. Se intinde o foaie care se taie patrate. Se pune...
Crochete cu carne
Ouale fierte se zdrobesc si amesteca cu ceapa rasa, untul, sare, piper, zeama de lamiie. Se ung felii de piine prajita cu...
Tartine picante
Ouale se zdrobesc bine cu furculita si se amesteca cu restul ingredientelor pina rezulta o pasta. Se foloseste la tartine.
Tartine olandeze
Apa, sarea si untul se pun la fiert. Cind clocoteste, se pune faina toata odata si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca...
Eclere cu ciuperci
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in...
Piftie de porc
Pentru aluat se amesteca ingredientele. Se pune aluatul obtinut in tava unsa. Se coace 5-10 min. Gogosarii, ceapa si...
Tarta cu ciuperci
Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, albusurile...
Budinca de taietei cu sunca
Se face un pireu din cartofii fierti amestecati cu 50 g unt, 50 g svaiter, sare si lapte fierbinte. Se unge o forma de sticla...
Ochiuri in cartofi la cuptor
Se pun feliile de costita, groase de ½ cm, intr-o tigaie mai mare, ca fiecare bucata sa-si aiba locul ei. Se acopera cu apa...
Oua cu costita afumata
Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu brinza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura...
Crema de brinza de vaci
Ciupercile curatate si fierte bine se taie in felii, se amesteca cu sos de ulei, sare si otet, iar deasupra se presara...
Salata de ciuperci
Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din...
Piftie
Se spala bine vinata si se taie felii subtiri (aproximativ o jumatate de centimetru). Feliile se pudreaza cu sare si se asaza...
Vinete pane
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori