Se amesteca galbenusurile cu zaharul, se adauga vinul fiert cu scortisoara, putin cite putin, se fierbe pe foc pina ce se...
Sos cu vinSe fierbe orezul in lapte vanilat; sarea se pune la inceput iar, iar zaharul cind orezul este fiert. In timp ce orezul se...
Budinca de orez cu lamiie si vanilieSe fierb cartofii taiati cuburi mici impreuna cu ceapa tocata marunt. Cind sint fierti, se strecoara prin sita. Se trec...
Supa de cartofi (crema)Se taie in bucatele puiul sau carnea de vitel (miel), se sareaza si se pune intr-o cratita cu o lingura untura sau unt,...
Ciorba de lamiieSe taie varza sferturi sau felii mari. Se opareste in apa fiarta si numai atit cit sa o cuprinda, se strecoara de apa. Se...
Varza dulce cu sos albSe inabusa in unt ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile felii sau intregi; cind ciupercile sint bine patrunse si apa...
Ciuperci inabusite cu smintinaSe alege un cap de vitel tinar. Se lasa sa stea in apa rece pina ce se scoate tot singele. Se pune la fiert capul intreg sau...
Rasol din cap de vitelSfecla coapta se curata de coaja si se taie felii, se asaza in borcan, se presara cu sare si chimen, dupa gust, se toarna...
Salata de sfeclaPestele se desareaza din ajun, se curata de piele si de oase si se da prin masina de tocat. Cartofii fierti se dau de...
Salata de heringiSe fierb ouale tari, se curata si se taie in doua pe lung dupa ce s-au racit. Se scot galbenusurile, astfel incit sa nu se...
Oua umplute cu verdeataSe freaca untul cu brinza, se adauga chimen si se amesteca bine. Se taie colturile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu...
Cornuri cu brinzaSe pune la infierbintat intr-o tigaie o lingura de grasime si cind este bine incinsa se adauga o lingura de faina. Se...
Sos alb simpluSe pune la fiert intr-o oala cu apa morcovul, patrunjelul, ceapa, toate intregi. Se adauga fasolea taiata in bucati de 2-3 cm...
Ciorba de cartofi si fasole verdeMorcovii si ceapa se taie ca fideaua si se pun la fiert pina cind se moaie morcovii. Se strecoara, apoi morcovii si ceapa se...
Supa de morcovi cremaCoaja rasa de lamiie si de portocala se pune sa macereze 30 de minute cu zaharul tos, apoi se toarna intr-un pahar de ceai...
Bautura intaritoare din ceai rusescSe taie cu un cutitas coaja portocalelor pina la jumatate; se formeaza o toarta din coaja de sus, apoi se scoate miezul cu...
Cosulete din portocaleSe freaca bine untul cu oul, apoi se adauga laptele cu smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie sau otet, sarea,...
Bastonase din cascaval pentru ceaiBiscuitii pisati sau dati prin masina de tocat se inmoaie cu 1/4 pahar cafea. Jumatate din compozitia obtinuta se intinde pe...
Tort ieftinSe freaca putin galbenusurile cu zaharul si se adauga smintina, vanilia si bicarbonatul, apoi untul topit, care trebuie sa...
Prajitura cu marmelada de caiseCartofii curatati si bine spalati se dau prin razatoare deasa. Se pun intr-un castron, se adauga zahar, un praf de sare,...
Blinele de cartofiMaslinele se curata de simburi si se trec prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul frecat spuma, se pune zeama de...
Crema de maslineBudinca fiarta din brinza de vaca este foarte delicioasa. Daca vrei sa oferi familiei tale dulciuri, pregateste aceasta reteta.
Budinca fiarta din brinza de vaca cu sos de vinSe trec galbenusurile prin sita, se freaca cu galbenusul crud si untdelemn, otet, sare, mustar, anchois, ceapa si tarhon.
Sos Ravignot receIcrele se freaca cu uleiul, sarea si zeama de lamiie. Se amesteca cu sos tartar si se bate cu telul 10 minute.
Sos de icreSe fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de ½...
Triunghiuri cu brinzaRinichii se oparesc inainte de a fi preparati, pentru a li se indeparta mirosul specific. Se spinteca, li se scoate grasimea,...
Rinichi prajiti cu sos de mustarSe curata pulpa de pielite si grasime. Se impaneaza cu usturoi, se da sare si piper si se asaza in cratita peste un strat de...
Pulpa de berbec inabusitaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori