Se pun toate ingredientele intr-o cratita, se amesteca si se fierb inabusit timp de 10 minute. Se serveste la orice gen de...
Sos australian pentru carne
Merele curatate de coaja se dau prin razatoare si se fierb in ¼ l de apa sau supa timp de 10 minute. Smintina se freaca cu...
Sos de mere
Intr-un vas emailat, foarte curat, se pune ingredientele si se asaza vasul pe foc mic, se amesteca continuu cu o spatula...
Punci
Se pune laptele la fiert; cind clocoteste se adauga ciocolata rasa si zaharul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Se...
Lapte cu ciocolata
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile, dupa care se adauga zaharul vanilat si faina. Se obtine o coca potrivit de...
Pesmeciori pentru ceai
Se face o mamaliga pripita si se lasa sa se racoreasca. Apoi se iau bucati de mamaliga, potrivit de mari si cu mina umeda se...
Bulz
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii, se amesteca cu salata verde si se asaza intr-o salatiera. Costita,...
Salata de costita afumata
Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructe
Sardelele in ulei se curata de intestine, se taie capetele, se spala, se scot oasele, se lasa pentru o ora in apa rece ca sa...
Salata din sardele in ulei
Se amesteca toate ingredientele cu exceptia cotletelor, intr-o tigaie pentru prepararea sosului. Se fierbe inabusit 5 minute....
Cotlete de miel cu menta
Intr-un vas foarte curat, emailat sau din sticla, se pun galbenusurile si zaharul, care se freaca bine cu o lingura curata...
Coniac cu oua
Se freaca galbenusul crud cu zaharul pina ce se face ca o crema, adaugind cite un pic de esenta de cafea rece si bine...
Trufe cu ciocolata
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivit de mari, se prajesc putin in cratita cu ulei incins, adaugind si...
Iahnie de cartofi cu dafin
Se tine creierul in apa rece o ora. Se curata de pielita si se pune la fiert cu apa calda si putina sare timp de 15-20...
Creier fiert
Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucati
Se decojeste banana, se taie in bucatele, se adauga sucul de morcovi, mierea dizolvata in putin lapte cald, se amesteca bine...
Lapte cu banane
Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga brinza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile,...
Trigoane de miere si brinza de vaci
Se freaca 200 gr. zahar cu 200 gr. unt spuma. Se dizolva 2-3 lingurite de cacao intr-o cescuta de apa cu rom. Se toarna...
Tort biscuit
Se fierb macaroanele (in loc de macaroane se pot folosi fidea sau taitei) in apa usor sarata, cu grija sa nu se treaca din...
Budinca de macaroane cu lapte
In zeama de carne sau de zarzavat, se pune faina putin cite putin amestecind bine cu lingura ca sa nu se formeze cocoloase....
Sos de usturoi
In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...
Sos de cartofi
Intr-un castron se bat ouale intregi cu putina sare si putin piper alb. Se adauga o ceasca de zeama de carne. Se toarna...
Supa cu patratele de ou
Se curata sfecla, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se fierbe cu apa timp de 30-40 minute(in oala acoperita). Se...
Ciorba de sfecla
Intr-o cratita cu o lingura de untura se prajesc usor bucatile de iepure, se adauga ½ pahar de apa, ceapa tocata,...
Iepure cu smintina
Se inabusa orezul in unt si se strecoara zeama de carne pe deasupra, turnindu-se putin cite putin. La o masura de orez se...
Pilaf de vitel
Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri...
Morcovi cu unt si smintina
Se rad pe razatoare toate zarzavaturile si merele, se pune sare si se lasa sa stea ½ ora. Cartofii calzi se taie in cuburi...
Salata de cruditati cu maioneza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane