Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, ½ foaie de dafin...
Ficat de gisca cu sos de vin
In cratita cu uleiul fierbinte se prajesc bucatile de iepure, se adauga ceapa taiata pestisori, vinul, 2-3 linguri de apa,...
Iepure cu masline
Se rade morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile...
Salata de cruditati de iarna
Se fierbe fasolea muiata din ajun. Se fierbe untdelemnul, vinul, boabele de piper, cepele si rosiile taiate felii, sau...
Salata de fasole uscata alba, marinata
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua...
Pateuri cu carne
Se freaca mai intii bine untul cu zaharul, apoi cu faina, doua galbenusuri fierte, doua crude si un ou intreg. Se imparte...
Tort de mereAlvita de casa este delicioasa, o gustare dulce adorata de copii. Se poate prepara in foi de aluat sau de napolitana -...
Alvita
Carnea spalata se taie in bucati, se sareaza putin si se pune la prajit in untura. Cind incepe sa se rumeneasca, se adauga...
Cartofi cu carne de vaca
Se scot fileuri din peste, se asaza intr-un vas care rezista la cuptor, peste un strat de sos alb pentru peste amestecat cu...
File de peste cu ciuperci
Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pina se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si...
Chiftele din fasole
Se taie prazul curatat in bucati lungi de 6-7 cm si se oparesc in apa clocotita. Se scoate mijlocul firelor de praz. Orezul...
Praz umplut cu orez
Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet...
Ceai cu miere si cu mirodenii
Gutuile se curata de coaja si de mijlocul cu simburi, se taie felii, se pun la fiert in apa cu zahar, iar restul de zahar se...
Gutui cu zahar ars
Pestele fiert si curata de piele si oase si se da prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu untul, sarea, piperul si...
Crema de peste
Se prepara un sos alb care se stinge cu zeama de peste si lapte. Se fierbe bine, se trece prin sita, se adauga putin cascaval...
Sos alb pentru peste
Se prepara un sos de zarzavat trecut prin razatoarea mica, se adauga faina, se stinge cu zeama de carne, un pahar de vin alb...
Sos de vin
Se unge o forma de budinca cu putin unt si se presara cu 1/3 din gris. Se asaza deasupra un strat uniform, jumatate din...
Budinca de gris cu miere
Se fierb 2-3 cartofi, se curata de coaja si se trec prin masina de tocat sau prin razatoare. Se freaca o lingura de unt, se...
Supa cu galuste de cartofi
Se fac clatite din 2 oua. Se pregateste o umplutura, nu prea groasa, dintr-o bucata de brinza de vaca data prin sita,...
Budinca de clatite
Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste...
Ciorba ruseasca cu smintina
Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate...
Friptura inabusita
Bucatile de rata se prajesc in untura pina se rumenesc, se adauga ceapa tocata si faina si se lasa sa se mai prajeasca putin,...
Rata cu castraveti acri
Morcovii, merele, telina, pastirnacul si sfecla se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, castraveciorii se taie...
Salata de cruditati cu smintina
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu suc de rosii
Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt. Se incinge untul intr-o cratita si se prajesc in el ciupercile cu mararul...
Ciuperci pe friganele
Se amesteca bine toate ingredientele intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic. Se serveste cald, adaugindu-se untul.
Sos de lamiie
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane