Merele necuratate de coaja se scobesc. Se prepara umplutura: sfecla se coace si se taie in cuburi sau felioare, telina si...
Salata de mere umplute
Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu...
Sandvisuri cu pate de ficat
Se aleg ciuperci mari, intregi si frumoase, se curata, se scoate piciorul, se spala si se sareaza. Picioarele ciupercilor se...
Ciuperci umplute cu creier
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga 3-4 linguri de apa si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic. Din...
Gaina cu masline
Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure
Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...
Peltea de gutui
Se framinta toate la un loc. Se bate coca pe planseta, se framinta si iar se bate, se framinta din nou pina ce face basici....
Prajitura cu mere si vin
Se amesteca intr-o oala sifonul, uleiul, zaharul si aromele. Se adauga faina atit cit sa se obtina o coca potrivit de tare....
Biscuiti fara ou
Se framinta faina cu mierea, zaharul, nucile si ouale si se lasa sa stea 2-3 zile. Dupa aceea se imparte coca in 10 parti...
Tort minune
Se amesteca zaharul, smintina si mierea si se fierbe pina ce se dizolva zaharul. Se adauga untul si se continua fierberea. Se...
Crema Candy
Se alege, se spala si se moaie fasolea de cu seara in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote, se schimba...
Bors de fasole boabe
Guliile curatate si spalate se taie felii foarte subtiri, se fierb in apa pina se inmoaie si se trec prin sita, subtiind cu...
Supa de gulii
Se fierbe grisul cu laptele si sarea, se lasa sa se raceasca si se amesteca cu un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata...
Gogosi de gris cu sunca la cuptor
Prazul se curata, se spala si se taie in bucati. Se prajeste in ulei. Intre timp se prepara un sos de rosii sau bulion. Se...
Praz cu orez si masline
Carnea tocata se amesteca cu franzela muiata , ouale, ceapa taiata marunt si rumenita in grasime, zarzavatul ras, o parte din...
Perisoare cu verdeata
Se curata salaii, se spala, se sareaza si se lasa sa stea ½ de ora. Fiecare salau se usuca cu un servet curat, se da prin...
Salau mic pane
Se curata morcovul, patrunjelul si ceapa, se spala si se taie ca fideaua, punindu-se la fiert cu ½ litru apa. Cind este...
Ciulama de cartofi
Se amesteca smintina cu uleiul, mustarul, sarea si piperul. Se adauga apoi ceapa taiata marunt si ouale fierte tari, taiate...
Salata de oua cu ceapa
Se amesteca cu sare si se freaca cu mina pina ce se moaie. Se adauga ulei, otet si zahar. Se amesteca bine. Alt mod de...
Salata de varza rosie dulce
Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca cu ouale, sarea, piperul...
Sandvis cu friptura
Se curata telina, se spala, se rade pe razatoarea de zarzavat, se sareaza, se freaca cu mina si se lasa sa stea ½ ora intr-o...
Telina cu maioneza
Se freaca totul intr-un vas care se asaza apoi in alt vas mai mare plin cu apa si se tine p masina. Se continua sa se frece...
Sos muselin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga putina faina (un virf de cutit), se stinge cu zeama de carne sau de zarzavat si cu...
Sos de mustar cu vin
Se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rind, faina, vanilia, laptele putin cite putin si la urma albusurile...
Budinca de clatite cu smintina
Se oparesc macesele cu apa clocotita, se acopera vasul si se lasa 10 minute sa se infuzeze. Se amesteca intr-un vas de...
Limonada fierbinte de macese
Se freaca spuma untul cu zaharul, se adauga oul si se mai freaca pina incepe sa faca basici. Se pune romul, zaharul vanilat...
Fursecuri cu rom
Se freaca untul cu zaharul si galbenusurile adaugate unul cite unul, pina cind se face spuma. Se adauga coaja de lamiie,...
Prajitura delicioasa cu nuci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane