Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt....
Ciuperci umplute cu brinza de vacaSe piseaza cozonacul ca pesmetul si se amesteca cu romul. Se freaca untul cu galbenusurile, vanilia si zaharul. Se adauga...
Budinca de cozonacSe pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...
Gogosi pripite (fara drojdie)Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat...
Prajitura cu prunePerele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi si se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de...
Melanj de fructe proaspeteSe taie vinetele pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea astfel cel putin...
Pui cu vinete aromat cu patrunjelCarnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de...
Snitel din carne tocataPestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se...
Peste pescarescSe desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...
Mincare de conopidaSe pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinLimoanda de zmeura este o bautura racoritoare, de vara, foarte aromata si usor de preparat in casa. Limoanda cu zmeura este...
Limonada de zmeuraSe pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...
Compot de pepene galbenSe coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac de-a lungul cartofului, scobind din...
Cartofi umpluti cu cascaval si smintinaIn laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si...
Romburi din malai cu sos de rosiiDovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de ½ cm. se...
Pilaf de dovleceiCarnea fiarta se da, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat impreuna cu pestele desarat si curatat foarte bine de oase si...
FarsmacSe fierb macaroanele in apa sarata, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se adauga...
Budinca de macaroane cu brinza de oiSufleul de parmezan este una dintre cele mai delicioase aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de parmezan in pesmetSe pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...
Sufleu cu lapteSe freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta...
Supa cu galuste de grisSe curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu...
Peste cu sos la cuptorSe prepara maioneza astfel: se freaca galbenusul crud cu uleiul turnat picatura cu picatura si sare; apoi se adauga zeama de...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picantaCartofii fierti si curatati se taie felii, rosiile se taie rondele, ceapa pestisori, fasolea verde bucatele si ardeii grasi...
Salata a la NisaSe coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si...
Rosii umplute cu vineteSe amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...
Sufleu cu smintinaSe amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga zeama de lamiie si dulceata. Se amesteca, se toarna in casetele de gheata de...
Parfait de iaurtMarul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de...
Pepene galben umplutUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori