Se curata ciupercile si se spala bine. Picioarele ciupercilor se scot, se toaca marunt si se inabusa cu o lingura de unt....
Ciuperci umplute cu brinza de vaca
Se piseaza cozonacul ca pesmetul si se amesteca cu romul. Se freaca untul cu galbenusurile, vanilia si zaharul. Se adauga...
Budinca de cozonac
Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca...
Gogosi pripite (fara drojdie)
Se curata prunele de simburi si pielite, se presara cu putin zahar si scortisoara pisata si se lasa sa stea. Se face un aluat...
Prajitura cu prune
Perele si merele se curata de coaja, se scoate casuta cu simburi si se taie felioare foarte subtiri. Prunele se curata de...
Melanj de fructe proaspete
Se taie vinetele pe lungime in sferturi, apoi fiecare sfert pe latime in doua. Se sareaza si se lasa sa stea astfel cel putin...
Pui cu vinete aromat cu patrunjel
Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de...
Snitel din carne tocata
Pestele proaspat sau dezghetat se taie in bucati nu prea mari, se sareaza si se lasa sa stea intr-un vas acoperit pina se...
Peste pescaresc
Se desface conopida in buchetele, se spala si se opareste cu apa clocotita si sare. Ceapa taiata marunt se lasa intr-o...
Mincare de conopida
Se pun frunzele cu alcoolul intr-o sticla de culoare inchisa, se astupa bine si se lasa la loc racoros si intunecos 24 de...
Lichior din frunze de visinLimoanda de zmeura este o bautura racoritoare, de vara, foarte aromata si usor de preparat in casa. Limoanda cu zmeura este...
Limonada de zmeura
Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...
Compot de pepene galben
Se coc cartofii. Cind sint gata se lasa sa se raceasca, se curata si se taie un capac de-a lungul cartofului, scobind din...
Cartofi umpluti cu cascaval si smintina
In laptele diluat cu apa, clocotind se toarna malaiul in ploaie; se amesteca bine pina se ingroasa, se adauga uleiul si...
Romburi din malai cu sos de rosii
Dovleceii curatati de coaja se taie in jumatati in lungime, se scot semintele. Se taie felii rotunde, groase cam de ½ cm. se...
Pilaf de dovlecei
Carnea fiarta se da, dupa ce s-a racit, prin masina de tocat impreuna cu pestele desarat si curatat foarte bine de oase si...
Farsmac
Se fierb macaroanele in apa sarata, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se adauga...
Budinca de macaroane cu brinza de oi
Sufleul de parmezan este una dintre cele mai delicioase aperitive. Aceasta reteta este foarte usor de preparat.
Sufleu de parmezan in pesmet
Se pune la fiert laptele cu zaharul; cind fierbe laptele se adauga faina de cartofi amestecata cu putin lapte rece in alt...
Sufleu cu lapte
Se freaca spuma untul cu ouale. Se adauga grisul putin cite putin (in ploaie) amestecind mereu cu lingura. Se obtine o pasta...
Supa cu galuste de gris
Se curata pestele bine si dupa preferinta se pastreaza si capul. Se cresteaza usor pe ambele parti, dupa care se unge cu...
Peste cu sos la cuptor
Se prepara maioneza astfel: se freaca galbenusul crud cu uleiul turnat picatura cu picatura si sare; apoi se adauga zeama de...
Salata de rosii si ardei grasi cu maioneza picanta
Cartofii fierti si curatati se taie felii, rosiile se taie rondele, ceapa pestisori, fasolea verde bucatele si ardeii grasi...
Salata a la Nisa
Se coace vinata, se lasa sa se scurga bine, se toaca pe o planseta de lemn cu tocatorul de lemn, se pune intr-un castron si...
Rosii umplute cu vinete
Se amesteca faina cu smintina intr-un vas care se pune apoi pe foc fara sa se inceteze amestecatul pina in clipa cind incepe...
Sufleu cu smintina
Se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga zeama de lamiie si dulceata. Se amesteca, se toarna in casetele de gheata de...
Parfait de iaurt
Marul si para se curata de coaja, de casuta de simburi si se taie cuburi mici. Prunele si piersicile se curata de pielita, de...
Pepene galben umplut
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane