Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosiiSe fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptorSe taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si...
Snitel de vitelSe spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se...
Pulpa de berbec la tava cu sos de vinSe inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulceBrinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...
Aperitiv cu brinza si ceapaSe taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinzaCiupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de...
Budinca de ciuperci cu smintinaSe fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 gr. zahar si putina apa pina scad. Se asaza intr-un vas special care...
Budinca de fructeSe bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi...
Sufleu cu dulceataSe pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legumeSe taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareascaDovleceii se taie in cuburi mari si se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun intr-o salatiera de sticla. Separat se...
Salata de dovlecei cu iaurtSe pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...
Compot de prune cu aroma de vanilieSe fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata...
Inghetata de ciocolataSe face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdaleSe bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna...
Tort de curmale si friscaSe taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verdeSe spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ouSe taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vitaSomnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosiiSe prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si maslineSe coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarnaSe curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarnaBudinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sosSe curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...
Budinca de mere cu franzeluteUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori