Se asaza in cratita un rind de fasole, curatata si spalata, un rind de ceapa taiata marunt, un praf de faina, sare, verdeata...
Fasole verde cu sos de rosii
Se fierbe conopida. Se prepara un sos alb mai gros, stins cu zeama in care a fiert conopida si se amesteca cu brinza. Se unge...
Conopida cu sos alb la cuptor
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, de grosimea unui deget. Se bat usor cu ciocanul de lemn, se presara cu sare si...
Snitel de vitel
Se spala bine pulpa si se curata de grasime. Se scoate osul. Carnea se freaca cu sare si se lasa sa stea 30 minute, apoi se...
Pulpa de berbec la tava cu sos de vin
Se inabusa ceapa taiata marunt, se adauga carnea tocata, se inabusa impreuna cite putina apa rece, se mai trece odata prin...
Musaca de varza dulce
Brinza se freaca bine, se adauga ceapa fin tocata, telina cruda rasa si sare. Daca brinza de vaca este prea uscata, se...
Aperitiv cu brinza si ceapa
Se taie chiflele in jumatate si se inmoaie in lapte astfel ca acesta sa patrunda si in coaja. Se amesteca brinza cu oul,...
Chifle umplute cu brinza
Ciupercile curatate si spalate se taie feliute mici si foarte subtiri si se inabusa in unt. Se dau pe urma prin masina de...
Budinca de ciuperci cu smintina
Se fierb fructele (mere, pere sau piersici etc), cu 150 gr. zahar si putina apa pina scad. Se asaza intr-un vas special care...
Budinca de fructe
Se bat albusurile spuma cu dulceata la un loc. Se toarna in forma unsa si se coc la cuptor incet, timp de 10 minute si apoi...
Sufleu cu dulceata
Se pune la foc carnea spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza mereu cu...
Supa de pasare cu legume
Se taie zarzavatul marunt si se fierbe in apa. Cind este gata se strecoara, se pune zarzavatul si se adauga peste diferit,...
Ciorba pescareasca
Dovleceii se taie in cuburi mari si se fierb in apa cu sare, se scurg si se pun intr-o salatiera de sticla. Separat se...
Salata de dovlecei cu iaurt
Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...
Compot de prune cu aroma de vanilie
Se fierbe laptele cu vanilia, se acopera si se ia de pe foc. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga ciocolata...
Inghetata de ciocolata
Se face un aluat din cele aratate, se lasa sa se odihneasca ½ ora. Se imparte apoi aluatul in trei parti egale. Se intind...
Patrate cu crema de migdale
Se bat albusurile cu zaharul pina se fac spuma, se adauga curmalele taiate in lung, alunele, pesmetul si vanilia. Se toarna...
Tort de curmale si frisca
Se taie puiul, curatat si spalat, in bucati potrivit de mari. Se prajesc bucatile in unt ca sa se ingalbeneasca, se adauga...
Pui cu mazare verde
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si...
Ardei cu umplutura de vinete si ou
Se taie carnea in bucati mai mici, se prajeste putin in untura, se adauga ceapa taiata pestisori, se lasa sa se prajeasca...
Tocana de carne de vita
Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in...
Mincare de somn cu rosii
Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga faina, se stinge cu apa clocotita cu sare. Se adauga fasolea taiata in doua, se...
Fasole verde sau tucara cu sos de rosii si masline
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei...
Zacusca pentru iarna
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare...
Ghiveci pentru iarna
Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.
Budinca de creier cu sos
Se curata merele de coaja, se taie in doua, se scoate casuta cu simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Franzelutele...
Budinca de mere cu franzelute
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane