Se amesteca faina cu untul, zaharul, sarea si apa. Se prepara o coca nisipoasa cu care se tapeteaza o forma rotunda de tarta....
Tarta cu pere
Se pun foile de napolitana putin in cuptorul caldut, sa se usuce, altfel nu se pot taia. Intre timp, se amesteca toate...
Prajitura cu foi de napolitana
Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga smintina si apoi treptat, in ploaie, faina si se amesteca bine. La...
Prajitura cu mere sferturi
Se face o coca din smintina, unt, vanilie si faina. Se framinta un aluat potrivit de moale. Se lasa sa se odihneasca o...
Tort caramel
Se curata fasolea, se spala si se pune in apa fierbinte. Dupa ce da citeva clocote, se scurge apa. Intr-o cratita se prajeste...
Fasole verde cu rosii
Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pina incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta...
Ghiveci cu carne de vaca
Se pune puiul sarat intr-o cratita mai mare cu untura infierbintata, se prajeste pe toate partile, se adauga 4-5 linguri de...
Pui inabusit
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se...
Ardei umpluti cu carne cu sos de rosii
Aceasta reteta e foarte usor de preparat. Pentru a pregati alivanca avem nevoie de branza, oua, malai si smantana.
Alivanca simpla
Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se prajesc in 100 gr. unt, pina cind ceapa se inmoaie bine. Se...
Budinca de ficat
Se unge cu unt si se presara cu zaharul tos o forma rotunda sau o cratita. Se asaza merele curatate de coaja si de casuta cu...
Budinca de mere cu vanilie
Feliile de parizer se curata de coaja si se rasucesc in forma de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca sa nu se...
Cornete de parizer umplute
Se prepara ochiuri romanesti. Intr-un vas special care merge la cuptor se asaza ochiurile pe felii de piine muiate in lapte....
Ochiuri cu sos alb de ciuperci
Dovleceii curatati de coaja se taie in bucati mici si se pun la fiert cu apa rece, ceapa taiata marunt si sare, iar cind sint...
Ciorba de dovlecei
Se pune la foc carnea bine spalata, impreuna cu apa rece si se lasa oala descoperita pina ce se ridica spuma. Se spumeaza...
Supa de carne de vaca
Se pun la fiert in apa cu sare, morcovul, patrunjelul si ceapa taiate foarte marunt. Se adauga fasolea taiata in bucati. Cind...
Bors de fasole verde cu ardei
Se poate prepara din carne de pui, vitel, porc sau vaca. Se inabusa carnea cu ceapa si se fierbe pe jumatate. Se scoate...
Vinete cu carne si smintina
Se spala ardeii si dupa ce li sa-u scos cotoarele se taie in fisii subtiri, ca taiteii. Se taie ceapa pestisori si se...
Salata de ardei prajiti
Se coc vinetele, se curata cit sint fierbinti si se lasa pe o planseta de lemn sa se scurga bine. Se toaca cu tocatorul de...
Salata de vinete ornata
Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul...
Biscuiti spritati
Se pune faina cuib pe planseta de lucru. La mijlocul fainii se pun o lingura de apa, galbenusurile, untul, sarea, o lingurita...
Prajitura cu mere felii
Se freaca untura cu zaharul si vanilia, apoi se adauga smintina, drojdia dizolvata in putin lapte si praful de sare. Se...
Corabioare
Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc...
Tort cu alune
Se prepara cu pui, vitel, vaca. Dovleceii curatati si taiati bucati si carnea de asemenea taiata bucati, se asaza in cratita...
Dovlecei cu carne si smintina
Se pregatesc legumele: fasolea grasa se taie bucatele, conopida se desface buchetele, varza dulce se teie felii subtiri,...
Vitel cu sos alb si legume
Se curata ciupercile, se spala bine si se taie felii. Se oparesc cu apa clocotita, se scurg si se pun intr-o cratita impreuna...
Ciuperci taranesti
Se taie cozile vinetelor, dupa care vinetele se pun la fiert 5-6 minute, in apa sarata. Se scot si se tin in apa rece pina...
Vinete umplute cu carne
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane