Se oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapa
Se freaca untul moale impreuna cu sardelele maruntite. Se adauga dupa gust, sarea, piperul si zeama de lamaie, dupa care se...
Pasta de sardele
Se fierbe pestele, apoi se curata se oase si piele si se trece prin masina de tocat. Separat, se freaca untul pana de vine...
Pasta cu peste
Se fierbe bine carnea, apoi se trece prin masine de tocat de 2-3 ori. Se amesteca cu untul frecat spuma, mustarul, sarea si...
Pasta de carne
Se freaca untul spuma, apoi se amesteca impreuna cu mustarul, sunca maruntita, sare, piper si cniac dupa gust.
Pasta de sunca
Se curata varza de cotoare, se pune la fiert in apa cu sare, apoi se scurg foile, se ruleaza si se taie in firisoare subtiri....
Crochete de varza
Se fierbe zarzavatul intreg, apoi se taie in cuburi mici si se amesteca impreuna cu sosul preparat din faina, unt si lapte....
Crochete de legume
Se amesteca branza cu untul topit, apoi se adauga smantana si se freaca bine.
Pasta din branza telemea
Se amesteca branza data prin sita cu untul moale, boiaua, chimenul, ceapa rasa pe razatoare si sare dupa gust.
Pasta picanta din branza de oaie si chimen
Se scurge branza de zer si se trece prin sita. Se freaca untul bine si apoi se adauga branza. Se ametseca bine pasta, iar...
Pasta din branza de vaci
Se curata cascavalul de coaja si se da pe razatoare. Se bate untul spuma, apoi se adauga cascavalul ras si boiaua sau piperul.
Pasta de cascaval
Daca vrei sa mananci aperitive gustoase, pregateste pasta de urda cu marar. Aceasta reteta se prepara repede.
Pasta de urda cu marar
Aluatul pripit se prepara ca in reteta aceasta. Se toarna cu cornetul pe o tava unsa gogosele de marimea unei masline mari....
Gogosi umplute din aluat pripit
Se pun la fiert 200 ml apa impreuna cu 100 ml ulei. Se toarna faina, cand da in clocot amestecul si se ia apoi de pe foc. Se...
Gogosi pripite cu cartofi
Se fierb cartofii curatati si taiati in patru, in apa cu sare. Se lasa apoi la racit si se dau pe razatoare. Se adauga faina,...
Gogosi de cartofi cu cascaval
Albusurile se bat bine, pana devin spuma tare. Se adauga sare, zeama de lamaie si se mai bat putin. Se introduce in...
Gogosele din albus de oua
Ceapa se caleste in jumatate din cantitatea de unt, apoi se adauga ciupercile feliate, sarea, piperul si se lasa la calit,...
Crochete de ciuperci
Se punc iupercile la fiert in 500 ml apa. Apoi se calesc in unt, ceapa, orezul si ciupercile maruntite. Se adauga sare si...
Crochete de ciuperci cu orezSe fierb cartofii, apoi se paseaza bine si se adauga galbenusurile, cascavalul ras, faina, sarea si piperul. Se amesteca...
Crochete de cartofi
Reteta de saratele cu drojdie este foarte delicioasa. Saratelele preparate cu drojdie sunt mai gustoase decat cele simple.
Saratele cu drojdie
Faina se amesteca impreuna cu apa, sarea, otetul si a zecea parte din cantitatea de unt. Se framanta totul bine, apoi se...
Aluat pentru pateuri
Se trece branza prin sita si se amesteca apoi cu untul moale, se adauga faina si sarea. Se framanta bine aluatul si se lasa...
Aluat tip foietaj
Apa se fierbe impreuna cu uleiul si sarea. Se adauga faian atunci cand da in clocot amestecul si se amesteca repede. Se ia de...
Aluat pripit
Se curata ciupercile de codite, care se toaca marunt. Se toaca si ceapa si se pune la calit. Se adauga cozile tocate marunt...
Ciuperci umplute
Branza de vaci se framanta bine, apoi se trece prin sita. Se adauga faina, galbenusurile, sare dupa gust si se amesteca totul...
Pasta de branza de vaci
Branza se framanta bine, apoi se adauga grisul fiert si racit, faina, ouale, zaharul si se amesteca totul bine.
Pasta de branza de oi
Se caleste ceapa in putin ulei, apoi se adauga ciupercile taiate marunt. Se lasa pe foc, pana scade zeama ciupercilor, apoi...
Umplutura de ciuperci
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane