Telinele si merele se rad pe razatoare. Se amesteca cu migdalele, stafidele inmuiate putin in vin, uleiul si zaharul. Se...
Salata de telina cu mere
Se scurg din conserva, separat, tonul si porumbul. Se pun apoi intr-un vas si se adauga ceapa tocata foarte marunt si...
Salata de ton cu porumb si ceapa
Unul din cele 6 fructe de avocado, se curata, se indeparteaza semintels si se taie cubulete pulpa. Separat, se scufunda in...
Salata de creveti cu avocado
Icrele strivite cu furculita se freaca bine cu zeama de lamaie. Se condimenteaza cu piperul si sarea si se incorporeaza...
Salata de icre cu ceapa si usturoi
Creierul se curata si se spala bine. Se pune apoi la prajit in putin ulei. Se adauga ceapa tocata marunt, apoi se lasa putin...
Tartine cu creier
Se pun la calit, in ulei, ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga apoi ardeiul iute tocat, ghimbirul, coriandrul si...
Sos curry
Hreanul se curata, se da pe razatoare si se toaca marunt. Se amesteca cu smantana, otetul, sarea si zaharul, dupa care se...
Sos de hrean
Menta se curata si se spala. Se amesteca in mixer pana se formeaza o pasta omogena, apoi se adauga apa rece, sare, usturoi,...
Sos de menta
Ardeii iuti impreuna cu sarea se macina intr-o piulita de lemn. Se adauga seminte de coriandru, cele de chimen, zeama de...
Sos pasta de curry
Smantana, scortisoara, stafidele si zaharul se pun la foc mic, sa fiarba in lapte. Separat se bat ouale si se pregateste...
Omleta cu stafide si migdale
Feliile de paine se usuca in cuptor si se ung apoi cu unt. Se pun deasupra felii de ficat, taiate groase, se toarna rachiul...
Sandwitchuri cu ficat si rachiu de prune
Paine se taie felii. Stridiile se scot din cochilii si se oparesc cateva minute in apa fierbinte. Se lasa la scurs, apoi la...
Sandviciuri cu garnitura de stridii
Se intinde un strat subtire de unt, peste crutoanele de paine prajita. Se presara cu putin boia iute, iar deasupra se pun...
Sandviciuri cu peste
Feliile de paine se ung cu unt, iar deasupra fiecarei felii se asaza cate o stridie. Se pipereaza si se stropesc apoi cu...
Sandviciuri cu stridii
Se fierbe orezul in apa cu sare. Se amesteca apoi fructele de mare crude cu orezul si se stropeste totul cu otet.
SushiSe curata pestele de solzi, capete, cozi, aripioare si organe. Se scot oasele si se taie feliute foarte subtiri.
Sashimi
Se prepara din unt, sare, apa minerala si faina, aluatul pentru tarta. Se tapeteaza o forma rotunda si se pune aluatul la...
Tarta cu fructe de mare
Painea se prajeste si se freaca cu usturoi. Se unge apoi fiecare felie cu pasta de rosii, condementata cu sare, piper si...
Bagheta cu usturoi si rosii
Arpacasul se fierbe si se trece prin masina de tocat, impreuna cu ceapa maruntita, rosiile curatate de pielite si seminte. Se...
Chiftele cu migdale
Se amesteca sucul de lamaie cu usturoiul zdorbit, se adauga piperul negru si rosu si se potriveste la gust de sare dupa care...
Condimente iuti
Fructele de mare se scufunda usor in sosul de soia aromat cu wasabi si apoi se mananca.
Fructe de mare crude
Maduva se curata in apa rece de pielite. Se pune apoi la fiert in apa fiarta cu sare, in care se adauga ceapa curatat si...
Aperitiv cu maduva
Ceapa se curata de coaja si se taie apoi inele. Se ung inelele de ceapa cu unt si se pun la prajit in ulei, pana se umfla.
Inele de ceapa
Ouale se bat cu sare si piper. Se rastoarna apoi intr-o tigaie cu unt incins si se lasa in bain-marie. Inainte de a se...
Jumari de oua cu usturoi
Faina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluatPiureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se...
Piure de castane
Se scot crustaceele din conserva si se taie felii. Se pun pe pat de frunze salata verde, se stropesc cu zeala de lamaie si se...
Aperitiv cu crustacee
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane