Baghetele se taie in doua pe lung, apoi in 2-3 bucati, pe lat. Se amestecamaioneza cu hreanul, se sareaza si se pipereaza....
Bagheta cu crabi
Painea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...
Bagheta cu usturoi
Marginile de cotlet se taie bucati si se pun la calit in ulei. Se adauga putina zeama de carne, apoi se lasa la fiert, se...
Sos vanatoresc
Se pun la fiert carnea de vaca, morcovul, ceapa, bucata de carne de iepure, jambonul, toate taiate bucatele. Se adauga zeama...
Sos vanatoresc din carne de vaca si iepure
Se pune untul la incins, apoi se adauga 50 gr de jambon feliat si se lasa la calit. Se adauga o cepa tocata, se lasa putin la...
Garnitura de orezPerele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.
Garnitura de pere
Paine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot...
Galuste din paine
Untul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...
Galuste pentru papricas
Coacazele se curata de codite, apoi se pun la fiert 15-20 de minute in zeama de oase sau in apa. Separat, se amesteca intr-un...
Sos de coacaze
Hreanul se rade si se pune la fiert in zeama de carne, aproimativ 20 de minute. Separat, se amesteca intr-o tigaie untul cu...
Sos de hrean
Se pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...
Sos din rosii
Se toaca cepele marunt, apoi se presara piperul si se adauga otetul si vinul si se pun la fiert, pana scade sosul. Se adauga...
Sos picant
Resturile de carne, impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjelul taiate felii se calesc in putin unt. Se adauga sarea, foaia de...
Sos picant cu piper
Maioneza se amesteca impreuna cu castravetii curatati de coaja si de seminte, tocati marunt, ouale fierte tari, tocate...
Sos remoulad
Se toaca marunt ouale fierte tari, apoi se adauga peste ele ulei, mustar, otetul, verdeata tocata marunt si piperul. Se...
Sos vinegreta
Graurii se curata, se golesc, apoi se spala bine si se pun la prajit, intr-un vas cu unt. Se scot apoi din vas, iar in untul...
Grauri fripti
Graurii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se pune orezul la fiert intr-un vas cu unt si doua pahare din...
Pilaf de grauri
Se curata sturzii de pene, se golesc, se spala si se pun intr-un vas cu unt incins. Se sareaza, se presara enibaharul si se...
Sturzi fripti la cuptor
Sturzii se curata, se golescd e intestine si se spala. Se sareaza si se pipereaza apoi si se invelesc fiecare cu o felie...
Sturzi la frigare
Aspicul de vita este o mancare gustoasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de picioare de vita si de vitel.
Aspic de vita
Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se pun apoi intr-un vas cu unt incins si cateva linguri de zeama...
Sos de ciuperci
Porumbeii se taie pe lung si se bat cu batatorul de carne, apoi se sareaza si se pipereaza. Se pun la calit in unt topit,...
Porumbei la gratar cu sos alb
Porumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si...
Porumbei pane
Vrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...
Friptura de vrabii
Se curata porumbeii de pene si se golesc de intestine, apoi se taie in 4 si se fierb in apa cu sare, ceapa si patrunjel....
Ciulama de porumbei
Porumbeii curatati si spalati se tin in baitul preparat din ingredientele de mai sus, doua zile. Se taie apoi in patru bucati...
Friptura de porumbei
Porumbeii se curata, se flambeaza, apoi se calesc in unt incins cu slanina taiata in bucati mici, cepele taiate marunt si...
Porumbei cu pere
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane