> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> suberec
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 02:52 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



Dragelor si dragilor,

Aceasta este prima mea reteta in imagini, asa ca va rog sa fiti indulgente smile.gif
La noi in familie reteta asta se face in fiecare toamna (nu garantez ca este originalul, dar asa se facea in Dobrogea, asa o facem si noi aici) si este un bun prilej de a aduna toata familia.

Asadar, avem nevoie de:

1 kg carne de oaie (curatata foarte bine)
1 ceapa
1 kg faina
2 cani cu apa rece (1 cana pentru faina, 1 cana pentru carne)
cimbru (dupa gust)
sare, piper

Mod preparare:

Carnea se toaca impreuna cu ceapa

Imagine Atasata


Se adauga cimbrul, sare si piper, dupa gust si se omogenizeaza


Imagine Atasata


Se adauga treptat si o cana cu apa si se amesteca


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Carnea se lasa deoparte.
Intre timp facem aluatul din faina, o cana cu apa calduta si un praf de sare. Aluatul se framanta pana nu se mai lipeste de degete.
Apoi se formeaza bilute (cam cat o minge de ping-pong biggrin.gif ) care se framanta intre palme, pana se mai intareste putin (aluatul devine vartos)


Imagine Atasata


Din fiecare biluta se face cate o foaie subtire si se lasa deoparte pana se intind toate foile


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Se ia fiecare foaie in parte si se aseaza carnea pe jumatate de foaie, apoi se pliaza


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Se preseaza marginile bine si se decupeaza surplusul de coca (din care puteti face zdrente tongue.gif )


Imagine Atasata

















--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 02:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



... sa continuam

Imagine Atasata


Placintelele se lasa la odihnit, pana le vine randul la prajit


Imagine Atasata


Se pune 1 l ulei intr-o cratita si cand se incinge bine se pun "placintele" la prajit, la foc moderat pe ambele parti (scuzati oala de suberec, care deserveste familia de jde ani biggrin.gif )


Imagine Atasata


MARE ATENTIE!!! Se intorc NUMAI cu spumiera, cu mare grija sa nu se sparga!

Se scot din ulei si se lasa la scurs


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Scuzati sectiunea nereusita, dar deja era bataie mare biggrin.gif


Imagine Atasata


Sa aveti pofta!





--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Nov 17 2007, 03:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



sunt terminata de pofta, vin sa toc carnea eu, cand mai faceti, mi-ai facut maaaaaare bucurie cu reteta!!!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Nov 17 2007, 03:21 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433




smile.gif apetisante,si gustoase.
daca imi permiti,am sa spun cum se fac aici,prin partile locului.
aceasi compozitie,doar ca suberecul se face mic,mic de tot(este ceva munca),apoi se fierbe in iaurt.
iaurtul,se pune la fiert cu putin ulei,amidon(o lingura),putin delicat..se invarte incontinu pe foc(nu are voie sa se branzeasca,apoi adaugam suberecul,lasam la fiert...la suberec,dupa ce am lipit colturile se invarte o data pe degetul mare,se lipesc colturile,au aspect de urechiuse(spun ei),de aici si denumirea lor.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ally
mesaj Nov 17 2007, 03:33 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 123
Inregistrat pe: 4-September 05
De la: Toronto
Membrul Nr.: 27,041



Bravo!!!... arata foarte frumos!

De cind tot spun ca o sa pun reteta asta la "retete in imagini" si uite ca mi-ai luat-o inainte...

Suberecul este o reteta traditionala tatareasca care se face mai mereu pe la noi. Imi aduc aminte cind eram copii, ne trimeteau bunicii sa ne uitam daca s-a aprins becul de la minaret (turnul ala de la geamie)... Cum la noi nu avea voie sa cinte hogea (ca in Turica), au improvizat cu becul... Daca se aprindea becul la minatret, era ok sa maninci in perioada de Ramadan...
Noi stateam cu ochii pe minaret si cind se aprindea o luam la fuga spre casa stigind cit ne tinea gura (acum o sa va spun in tatareste, asa cum de aude, ca scrierea corecta nu am invatat-o) "Aksam okidi, suberec kikidi".... Adica "este vremea sa mincam si miroase a suberec"!...

Acum, ca ne-am mai fandosit cu carnile astea, inlocuim carnea de oaie cu cea de vita si iese tot asa de bun.

Linga el puteti servi in pahar de Ayran.

Luati iaurt, indoiti-l cu apa si bateti-l bine cu telul. Puneti un praf de menta uscata, sare dupa gust si zeama de lamiie dupa gust. E o bautura care se serveste impreuna cu cocaturile tataresti.

Daca doriti un "dip" linga el care este racoros puteti lua iaurt iar inauntru puteti pune o mina de castravete taiat marunt-marunt. Puneti si menta uscata, usturoi zdrobit si un virf de cutit de sare.

Sau pur si simplu... puteti servi linga un castronel de iaurt.

Felicitari pentru reteta!

Pofta buna!

Alice
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ally
mesaj Nov 17 2007, 03:39 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 123
Inregistrat pe: 4-September 05
De la: Toronto
Membrul Nr.: 27,041



Am uitat sa spun ceva...

Marginile de la suberec, dupa ce se taie (se poate folosi un capac daca nu aveti smekeria aia cu rotita, sau o farfurioara), marginile le puteti praji in ulei asa simple. Se numesc "kitirdek" si copiilor le plac mai mult ca suberek'ul!
Nu trebuie sa le dati vreo forma, ci asa... mai indoite... sint o bunatate. Kitirdek cred ca se refera la faptul ca sint corcante.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Nov 17 2007, 03:42 PM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Ally,frumoasa poveste. smile.gif salata de castraveti cu iaurt,usturoi si menta,este foarte buna...dar de bautura de iaurt,nu stiam,am sa o incerc cu prima ocazie...si am o pofta si de suberec prajit,arata atat de bineee.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Nov 17 2007, 03:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



de ce ati asteptat atat fetelor?? este ceva MONUMENTAL de bun!



--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lady_butterfly
mesaj Nov 17 2007, 03:50 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 95
Inregistrat pe: 5-January 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 35,872



fff bune!! eu le stiu cu denumirea de ceburec wink.gif ca si restul fetelor din Rep.Moldova banuiesc...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ally
mesaj Nov 17 2007, 03:51 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 123
Inregistrat pe: 4-September 05
De la: Toronto
Membrul Nr.: 27,041



http://www.youtube.com/watch?v=sqH7g6jOIjc...feature=related

Hahahaha... uite si o muzica sa mearga mai bine...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 03:54 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



QUOTE(Ally @ Nov 17 2007, 03:33 PM) *
Bravo!!!... arata foarte frumos!

De cind tot spun ca o sa pun reteta asta la "retete in imagini" si uite ca mi-ai luat-o inainte...

Suberecul este o reteta traditionala tatareasca care se face mai mereu pe la noi. Imi aduc aminte cind eram copii, ne trimeteau bunicii sa ne uitam daca s-a aprins becul de la minaret (turnul ala de la geamie)... Cum la noi nu avea voie sa cinte hogea (ca in Turica), au improvizat cu becul... Daca se aprindea becul la minatret, era ok sa maninci in perioada de Ramadan...
Noi stateam cu ochii pe minaret si cind se aprindea o luam la fuga spre casa stigind cit ne tinea gura (acum o sa va spun in tatareste, asa cum de aude, ca scrierea corecta nu am invatat-o) "Aksam okidi, suberec kikidi".... Adica "este vremea sa mincam si miroase a suberec"!...

Acum, ca ne-am mai fandosit cu carnile astea, inlocuim carnea de oaie cu cea de vita si iese tot asa de bun.

Linga el puteti servi in pahar de Ayran.

Luati iaurt, indoiti-l cu apa si bateti-l bine cu telul. Puneti un praf de menta uscata, sare dupa gust si zeama de lamiie dupa gust. E o bautura care se serveste impreuna cu cocaturile tataresti.

Daca doriti un "dip" linga el care este racoros puteti lua iaurt iar inauntru puteti pune o mina de castravete taiat marunt-marunt. Puneti si menta uscata, usturoi zdrobit si un virf de cutit de sare.

Sau pur si simplu... puteti servi linga un castronel de iaurt.

Felicitari pentru reteta!

Pofta buna!

Alice

He,He,He...povestea asta mi-o spunea si mie mama si matusa mea care au trait in dobrogea cam 3/4 din viata,si acum cand i-am citit mamei post-ul tau, a inceput sa rada,ca zicea ca ea era dracul in familie care alerga la gard sa tipe!!! laugh.gif .....foarte tare!
ma bucur ca le-ai povestit si celorlalte culinarese pupic.gif


--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 17 2007, 03:55 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Foarte frumoasa si buna reteta, si foarte frumoasa si povestea, fetili pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 03:57 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



QUOTE(Ally @ Nov 17 2007, 03:39 PM) *
Am uitat sa spun ceva...

Marginile de la suberec, dupa ce se taie (se poate folosi un capac daca nu aveti smekeria aia cu rotita, sau o farfurioara), marginile le puteti praji in ulei asa simple. Se numesc "kitirdek" si copiilor le plac mai mult ca suberek'ul!
Nu trebuie sa le dati vreo forma, ci asa... mai indoite... sint o bunatate. Kitirdek cred ca se refera la faptul ca sint corcante.


tu vorbesti de renumitele "zdrente"...ca noi asa le zicem, care deja au disparut(le-am mancat primele tongue.gif )
P.S: am scris de ele in reteta!
P.S2: noi bem bere ca intra super bine


--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 03:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



am uitat sa va zic,daca tot suntem la povesti: la noi recordul a fost batut de bunicul meu din galati,care a reusit sa manance 24 de suberec-uri.....si tin sa va zic ca io mai mult de 3 nu pot niciodata sa mananc... laugh.gif


--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pufi7
mesaj Nov 17 2007, 04:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 192
Inregistrat pe: 18-September 06
De la: pitesti
Membrul Nr.: 33,869



doamne ally!.....mor de ras..ODA SUBEREC-ULUI!(dupa cum tocmai a zis cumnatelul meu) laughing4.gif
macar acum am aflat si io cum se scrie cu adevarat cuvantul "suberec". pupic.gif


--------------------
Bijuterii unicat:http://corisbijoux.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Nov 17 2007, 04:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



eu pot 4!!! si nu am voie. dar mai bine halesc iarba tot restul saptamanii, decat sa nu mananc asa bunatate!



--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ally
mesaj Nov 17 2007, 04:15 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 123
Inregistrat pe: 4-September 05
De la: Toronto
Membrul Nr.: 27,041



"suberec" pronuntau vecinii nostri romani, "ciborek" este pronuntia turceasca, iar "siberek" (care se pronunta shiberec) este pronuntia tatareasca.

"coborek" era cam rusinos sa spui pentru ca "borek" in tatareste inseamna genitalia feminina in denumirea vulgara...

Pot sa spun ca bunicile mele cind au mers in Turcia in vizita (asta cam prin 1950...) si le intrebau daca vor "boreK" se rusinau... iar bunica-meu cind a vazut in piata cum umblau baietii turci cu tavile pline de placinte (la turci placinta=borek) si strigau "Sigeak borek" adica "p... calda" holba niste ochi.... iar apoi au venit inapoi la Medgidia si au povestit de au ris toti tatarii...

Tatara este o limba cu radacini otomane, dar este aparte. Unele cuvinte nu se potrivesc iar traducerea este hilara...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana_
mesaj Nov 17 2007, 05:14 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 10
Inregistrat pe: 25-September 07
Membrul Nr.: 38,943



Of of, forumul are faţă nouă, aici se spun poveşti... asta de atmosfera de iarnă. smile.gif


--------------------
You can't change men, except when they're in diapers.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Nov 18 2007, 11:40 AM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



Eu sunt marturia vie a faptului ca s-a dus draq dieta mea pe saptamana asta biggrin.gif Dar deh, la traditii nu putem renunta never-ever tongue.gif

P.S.: Mai am fro 4 in frigi; le-am ascuns pentru azi; bagam si un zos de iaurt si gata pranzul wink.gif

P.P.S.: Iar salivez laugh.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Nov 18 2007, 11:41 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797



droopy ,si tu poti 4 o data?


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 04:53 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare