> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

5 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura din foi cu miere
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Prajitura din foi cu miere

Imi place foarte mult aceasta prajitura, sora mea spune ca este complicata, asa ca m-am decis sa incerc eu reteta.



M-am uitat pe cartea de bucate a lui Jurcovan aceasta este prajitura:

Aluatul: 400 g faina(eu am pus 460), 150 gr miere, 150 gr zahar, 50 g unt, 50 ml lapte, un ou, o lingutita bicarbonat sau amoniac carbonic ( eu am pus bicarbonat

Crema mea a fost o crema de gris am sa va spun mai tarziu cum am facut crema de gris.

Mod de preparare: Intr-un castron smaltuit se pune mierea , zaharul, untul, oul intreg, laptele si bicarbonatul.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:26 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Se bate cu telul, pe foc mic, pina compozitia incepe sa firba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:29 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Vasul se ia de pe foc si imediat, se adauga toata faina, amestecand repede cu telul sau cu lingura de lemn, pina cand se incorporeaza bine.
Se lasa sa se raceasca ca sa se poata lucra cu mana (nu trebuie sa fie rece rece)
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:34 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886




Se pune cate o bucata pe masa presarata cu un pic de faina (daca aluatul este caldut va fi mai usor de intins) si se intinde cit este tava voastra
Se pune pe dosul tavi ( inainte de a pune foaia puneti faina pe dosul tavi), apoi in cuptor ( inainte de a pune tava in cuptor intepati aluatul cu o furculita)aici trebuie sa urmariti sa nu se arda foaia eu am tinut cam 5 minute fiecare foaie.
Dupa ce scoateti tava din cuptor treceti cu lama unui cutit pe sub foaie, cam atit cu coptul
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:37 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Crema de gris pentru foi cu miere

1/2 l lapte, 100 g unt sau margarina, 70 g gris, zeama si coaja de la o lamaie mare, zahar vanilat.

Intr-o oala se pune laptele, grisul, coaja rasa de la o lamaie, se amesteca totul pina se ingroasa si devine asa
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:42 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Crema cind sa racit cit de cit am pus untul si zaharul vanilat iar zeama de la lamaie am pus-o dar nu toata am facut-o dupa gustul meu.

Asamblarea:
O foaie de prajitura cu miere
Un rand de crema cu gris
O foaie de prajitura cu miere
un rand de gem (gem de prune am pus eu, dar voi puteti alege ce vreti)
o foaie de prajitura cu miere
un rand de crema cu gris
o foaie de prajitura cu miere

La mine au iesit 5 foi, sa adunat aluat cind taiam foaia dupa forma tavi, asa ca dupa ultim foaie de prajitura scrisa mai sus am pus un alt rind de gem si ultima foaie.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 02:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Eu am pudrat-o cu zahar pudra, dar se pare ca se poate pune o glazura alba ( 1 labus+150 g zahar+ 1 lingura zeama de lamaie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Oct 9 2005, 02:51 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



SI eu tot spun ca o fac..parca seamana cu Albinita ,Elenei din Suedia.
n orice caz,pe vremea mea,circulau prajituri asemanatoare,si se numeau Dulcineea...si de foarte mult timp,spun ca o sa o fac..odata si odata,o s-o fac!!


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 9 2005, 04:33 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Asa este Maya se numea dulcinea icon_smile.gif
Aseara am vrut sa pun finalul dar cred ca se lucra si nu imi intra poza, incerc acuma
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tuti_suhan
mesaj Oct 10 2005, 01:10 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 329
Inregistrat pe: 13-December 03
De la: Curtea de Arges (Arges)
Membrul Nr.: 10,566



QUOTE(MAYA)
SI eu tot spun ca o fac..parca seamana cu Albinita ,Elenei din Suedia.
n orice caz,pe vremea mea,circulau prajituri asemanatoare,si se numeau Dulcineea...si de foarte mult timp,spun ca o sa o fac..odata si odata,o s-o fac!!


Eu o stiu sub numele de METES(se citeste METESH) ,dar fac o crema fara gris(iese mai fina)


--------------------
"Nu vedem lucrurile asa cum sunt ci asa cum suntem"(ANAIS NIN)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 10 2005, 05:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alina Anesia 282...
mesaj Oct 10 2005, 06:50 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 20
Inregistrat pe: 10-October 05
De la: Canada
Membrul Nr.: 28,285



am fost si am cumparat ce-mi lipsea de la reteta si ma pun sa coc foile,bunica mea facea ceva asemanator si tare buna mai era!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bogdana
mesaj May 10 2006, 11:54 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,527
Inregistrat pe: 11-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 28,786



alina anesia mai are un pic si face anul de cand tot face la prajitura asta icon_rotf.gif
am sa o fac si eu, o facea mama cu gem de caise, mama ce bunatate, mai astept insa o vreme sa mai dau ceva kg jos, e bine ca am dat de ea icon_smile.gif


--------------------
Asa, si?


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 10 2006, 12:10 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



icon_rotf.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sheyla
mesaj Jun 17 2006, 02:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 282
Inregistrat pe: 16-June 04
De la: germania
Membrul Nr.: 15,088



cautand o alta reteta, am dat peste asta cu foi de miere!
tongue.gif pt cine nu o cunoaste, si pt ca nu este prezentata sectiunea am sa o pun eu, ca tot o aveam in arhiva mea pesonala! laugh.gif am facut-o de mai multe ori, sotul meu fiind foarte indragostit de ea..
este reteta ALBINITA, la care i-am mai trantit niste fulgi de cocos in cap, ingredientele fiind aceleasi date de Cristina.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lumiere
mesaj Oct 6 2006, 08:31 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 528
Inregistrat pe: 13-January 06
Membrul Nr.: 29,816



O tava cu albinite! icon_smile.gif Este foarte buna, am pozat-o afara pentru ca este nor si nu am lumina! rolleyes.gif
Multumim Cristina! wav.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micul
mesaj Oct 6 2006, 09:52 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,390
Inregistrat pe: 22-August 06
Membrul Nr.: 33,415



(tuti_suhan @ Oct 10 2005, 11:10 AM) [snapback]150634[/snapback]

Eu o stiu sub numele de METES(se citeste METESH) ,dar fac o crema fara gris(iese mai fina)



Nu Metes ci Mezes.Vine de la mez, care ungureste inseamna miere.Ti-am scris pentru ca sa stii de unde vine.


--------------------
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Oct 7 2006, 03:57 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Ma bucur ca va placut nici nu este greu de facut, imi place cum arata la voi prajitura si data viitoare am sa pun si eu nuca de cocos wink.gif
floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lumiere
mesaj Oct 8 2006, 08:36 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 528
Inregistrat pe: 13-January 06
Membrul Nr.: 29,816



Multumesc Cristina pentru apreciere.Data viitoare cind mai fac albinite o sa fac crema de gris mai subtire,eu cred ca din cauza ca era prea consistenta nu si-a pastrat culoarea alba si a treia zi . Trebuie sa incerc sa vad . Pina atunci ,o floare pentru tine!

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micul
mesaj Dec 10 2006, 02:42 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,390
Inregistrat pe: 22-August 06
Membrul Nr.: 33,415



Am facut prajitura, dar nu dupa reteta Cristinei ci dupa una din practic.Initial am zis ca o fac prima data cea din practic, iar pe urma cea a Cristinei, dar dupa cat am muncit, nu cred ca ma mai incumet odata.
Unu la mana mi-au iesit ochii ca la melc, pana am reusit cu chiu cu vai sa intind cele patru foi si sa la carpacesc pe dosul tavii.Intre timp, dupa ce s-au copt cu vreo doua am dat de pamant, noroc ca s-au facut numai farame si nu pulbere si am putut sa le reconstitui.
Doi la mana creme de gris era din 1/2 l lapte si 100 g gris.Bineanteles ca am facut-o de doua ori ca prima era asa de lichida ca aproape puteam s- o torn, dar pana la urma am dovedit-o.
De buna in schimb ii foarte, foarte buna.




Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
"E greu sa dai Cezarului ce-i al Cezarului, unui om de la care ai imprumutat bani."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

5 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 27th November 2014 - 04:43 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare