Sari la conținut

Poză

Inel gastric - VIRTUAL


24 răspunsuri la acest topic

#1 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 18 September 2017 - 07:54 AM

Buna ziua. Nu stiu daca ceea ce vreau sa scriu este nimerit pentru acest topic dar nu am gasit un loc mai potrivit. Dupa multe eforturi si cure care m-au dus la 110 kilograme am ajuns la varianta de inel gastric virtual pe care o desfasor la doamna psiholog Camelia Stavarache. Pentru ca exista foarte putine informatii despre cei care opteaza pentru aceasta cale m-am hotărât sa scriu aici despre evoluția mea. Pana acum am de spus următoarele: în primele doua săptămâni am dat jos 7 kilograme, ma simt perfect și mâncarea nu mai reprezintă un punct de interes pentru mine. Voi încerca să scriu periodic și sa pun și poze în dorința de a ajuta pe oricine care caută soluții cu disperare și îndârjire cum am făcut-o și eu.

O zi frumoasă tuturor#2 bellamama

bellamama

  Master of disaster

 • Membri
 • 2528 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 18 September 2017 - 09:24 AM

Nici n-am mai auzit pana acum despre aceasta metoda.

Poate ar fi fost bine sa deschizi un topic nou, ca sa sara in ochi?

E interesant, in ce consta?

Ne dai mai multe informatii?#3 sheng

sheng

  Master of disaster

 • Moderatori
 • 13860 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 18 September 2017 - 03:16 PM

Buna ziua. 

 

Buna Marina smile.png

Foarte  interesanta informatie .  Nici eu nu am auzit de "inel gastric virtual" 

Buna ideea data de bellamama de a deschide un topic nou cu acest subiect (cu detalii si poze asa cum ai vrut) . Daca nu stii cum sa-l deschizi te pot ajuta smile.png#4 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 19 September 2017 - 02:51 PM

Bună ziua, mă bucur că interesează ceea ce am scris. Cu adevărat nu știu să deschid un topic nou deci bellamama dacă vrei să mă ajuți aș fi încântată.

Cât despre cum am aflat despre această metodă a fost prin iulie o emisiune la tv. Am intrat apoi pe internet și am mai găsit pe youtube un interviu al doamnei Ella Crăciun numit Ultima tehnică de slăbit inelul gastric virtual. Mai mult nu prea. Doamna psiholog din acest interviu era foarte simpatică însă alegerea mea a fost alta și o pot motiva; Camelia Stavarache la care eu am decis să merg este atât de convinsă de eficiența metodei încât a aplicat-o pe un grup gratis. Atunci când am vrut să văd însă și mărturii ale celor care au făcut parte din grup iar nu mai era mare lucru. De aceea am hotărât ca eu să încerc și să scriu tot ceea ce mi se întâmplă căci, bine sau nu. Orice informație este sigur de folos uneia dintre noi în lupta aceasta necurmată cu kilogramele.

Aștept ajutorul promis și între timp vă doresc tuturor o zi minunată#5 bellamama

bellamama

  Master of disaster

 • Membri
 • 2528 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 19 September 2017 - 06:14 PM

Cred ca trebuie sa ne ajute Sheng, ea are dreptul la butoane... sos.gif#6 sheng

sheng

  Master of disaster

 • Moderatori
 • 13860 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 20 September 2017 - 02:09 PM

Rezolvat smile.png Acum asteptam  noutati  em_new_29.gif#7 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 22 September 2017 - 09:44 AM

Mulțumesc mult pentru ajutor.

Iată ce spune teoria:

Un român de peste 18 ani din trei este supraponderal, iar 15% sunt obezi. Totodată, numărul persoanelor cu o greutate normală scade dramatic după vârsta de 35 de ani, se arată un studiu recent realizat de ISRA CenterÎn aceste condiții, nu e deloc de mirare că românii sunt din ce în ce mai motivați (sau disperați) să scape de kilogramele în plus. În opinia psihoterapeuților greutatea și obezitatea în exces au legătură, într-adevăr, cu mâncatul exagerat, dar această tulburare de comportament este generată de factori puternici de stres, atât cei exteriori cât și cei interiori. “Stresul reprezintă o presiune cu care ne încărcăm și pe care încercăm permanent să o descărcăm pentru a atinge o stare de bine. Pentru a se elibera de această presiune, unii oameni își rod unghiile, alții fumează, alții aleg alcoolul etc. Cei care se ingrașă excesiv aleg mâncatul ca modalitate principală de eliberare de stres” explică Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Specialistul este de părere că toate aceste “obiceiuri” au legătură cu fixația orală. Această stare se fixează în personalitate încă din copilărie, când părinții obișnuieșc șă calmeze plânsetul sau agitația copilului oferindu-i o suzetă. Creierul înregistrează această asociere a stării de bine cu o fixație orală, și cum primii 5 ani de viață sunt definitorii pentru straucturarea personalității, culegem roadele acestui mod de calmare și la maturitate. Așa ajung unii oameni să mănânce mai mult decât au nevoie, când nu au nevoie, când le cere mintea și nu corpul să se hrănească, crede psihologul. “Căutarea minții de a se elibera de stres se oprește la mâncatul excesiv, care conduce la supraponderalitate și ulterior la obezitate. Există două posibilități de a mânca: una este pentru a te hrăni, a doua este pentru a te elibera de o poftă, o dorință nebună de a mânca ceva. Când mănânci pentru a te hrăni, nu ai cum să ajungi supraponderal sau să ai prea multe kilograme în plus. Când mănânci ca să stăpânești o poftă atunci începi să te îngrași. Oamenii care au depășit un nivel de greutate normal au depășit acel nivel care te hrănește, hrănindu-și constant poftele, emoțiile, nu corpul”, afirmă Angela Nuţu. Angela Nuţu: “Inelul gastric chirurgical are termen limitat de valabilitate, iar după eliminarea lui de corp, omul va relua stilul de viaţă care îl îngraşă” 

Cei mai mulți oameni nu au suficientă voință, putere, cunoștințe sau încredere șă meargă la sală, să iasă în parc să alerge sau să se apuce de diete. Toate aceste elemente devin motive valide pe care oamenii le invocă pentru a nu începe procesul de slăbit prin efort. Așa că, pentru oamenii disperați să slăbească, dar lipsiți de voință, au apărut intervențiile chirugicale de introducere a inelului gastric. “Metoda inelului gastric introdus chirurgical este rapidă, ajută pe moment, însă atrage după sine un număr semnificativ de efecte secundare, precum şi multe riscuri, ca orice operație pe care o faci pentru modificarea corpului tău. Pe lângă faptul că vorbim despre o intervenție barbară asupra corpului uman, operația bariatrică presupune și un cost foarte ridicat. Singurul aspect pozitiv care apare în urma unei astfel de operații este că pentru o perioadă de timp reușești să reduci semnificativ mâncarea. Din nefericire, ne vom reîntoarce la obiceiurile dăunătoare din trecut atunci când termenul de valabilitate al inelului gastric este depăşit şi este eliminat din corp, existând chiar riscul a înmagazina chiar mai multe kilograme ca înainte de operaţie. De ce? Pentru că prin intermediul operației rezolvi efectele îngrășării, nu și cauzele emoționale care au declanșat surplusul de greutate”, afirmă psihologul Angela Nuţu.

Inelul gastric virtual este o nouă tehnică non-chirurgicală, care foloseşte puterea hipnozei, precum şi tehnici de CBT şi NLP, pentru a-ţi convinge mintea subconştientă că ţi-a fost pus un inel de silicon în jurul stomacului. Tehnica se folosește de puterea minții pentru rescrierea la nivel subconștient a viziunii asupra stilului alimentar și a modului în care te gândești la mâncare. Prin intermediul hipnozei, convingi creierul că stomacul este plin după un anumit nivel de admisie.

“Inelul Gastric Virtual este o tehnică folosită în Marea Britanie şi Europa pentru a ajuta sute de oameni să-şi recâştige controlul asupra corpului într-un mod sigur şi natural. S-a dovedit a avea foarte mult succes pentru mulţi oameni care s-au luptat cu kilogramele în plus şi este un element care a declanşat un regim de slăbire permanent. Cu ajutorul revoluţionarei metode, se pot obţine beneficiile unei operaţii de inel gastric fără să treci prin chinurile asociate intervenţiei propriu-zise sau a costurilor ridicate. Pe parcursul ultimilor ani, din ce în ce mai mulţi oameni au urmat hipnoterapia Inelului Gastric ca metodă de slăbire. Folosită iniţial doar pentru clienţii obezi, este acum folosită în mare de oricine are probleme cu a se ţine de o dietă”, afirmă psihoterapeutul Angela Nuţu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Sheila Granger a revoluționat lumea terapiei și a hipnozei introducând o tehnică absolut fantastică de a slăbi sănătos și armonios – Tehnica Inelului Gastric Virtual. Această tehnică funcționează excelent atât pentru oamenii care suferă de obezitate, greutate în exces dar și pentru cei care își doresc să slăbească doar câteva kilograme pentru a-și crește stima de sine și a se simți mai bine în corpul lor.#8 sheng

sheng

  Master of disaster

 • Moderatori
 • 13860 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 25 September 2017 - 12:31 PM

 

Mulțumesc mult pentru ajutor.

Cu placere Imagine postată

 

 

Iată ce spune teoria:

Si "practica" ? Ziceai ca ne vei povesti mai multe despre evolutie chiar si cu poze Imagine postată

 

 

. Voi încerca să scriu periodic și sa pun și poze în dorința de a ajuta pe oricine care caută soluții cu disperare și îndârjire cum am făcut-o și eu.#9 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 28 September 2017 - 07:29 PM

Bună seara, revin și în continuarea celor de mai sus, după ce am văzut cele două emisiuni de la tv am purces să găsesc un psiholog care să practice slăbirea prin hipnoză. Argumentul cel mai puternic pentru mine a fost că nu se intervine asupra corpului fizic și că nu reisc deci nimic în afară de niște bani dar nu e vorba de sume foarte mari.

Ieri am terminat programul celor 4 ședințe și pot spune că am slăbit 9 kilograme, mă simt foarte bine și nu mai zic ce încântare când mă întreabă mulți din jur ce am făcut deoarece începe să se cunoască.

Poate că ar fi bine să spun și că am 54 de ani. la 1,62 m înălțime aveam 113 kilograme și un istoric îndelungat de cure de slăbire și de pastiluțe de toate tipurile.

Vă doresc o seară minunată și numai bine.#10 bellamama

bellamama

  Master of disaster

 • Membri
 • 2528 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 29 September 2017 - 10:05 AM

Deci, mai ai un picut si treci sub pragul de 100!

Succes si tine-ne la curent.#11 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 05 October 2017 - 07:36 AM

Bună ziua.

Revin cu un scurt rezumat al evoluției mele după fix o lună de la procedura de inel gastric virtual care s-a împlinit ieri: am 12 kg pierdute, de la 113 la 101 și mă simt foarte bine. Ceea ce nu încetează să mă uimească este schimbarea corpului meu și conștientizez astfel ce rol enorm are psihicul în tot ceea ce noi suntem. Ieri am avut o zi foarte dificilă, cu multe tensiuni și certuri și stress la serviciu, condiții în care acum o lună aș fi mâncat întreg frigiderul. Ieri însă a fost exact pe dos, adică am dat la o parte farfuria și nu am putut să mănânc absolut nimic. În aceste condiții nu mă doare stomacul, nu îl simt gol, nu am absolut nici o neplăcere. 

Voi mai posta peste o lună și între timp îmi voi face un set de analize să văd cum ies.

Vă doresc o zi minunată și numai bine.#12 sheng

sheng

  Master of disaster

 • Moderatori
 • 13860 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucureşti

Postat 06 October 2017 - 12:57 PM

Bravo si felicitari ! Imagine postată

 

Cand mai ai ceva timp sa povestesti cam cum decurge o sedinta. Fiind vorba despre ceva nou, sunt foarte curioasa#13 bellamama

bellamama

  Master of disaster

 • Membri
 • 2528 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 10 October 2017 - 10:10 AM

Cand mai ai ceva timp sa povestesti cam cum decurge o sedinta. Fiind vorba despre ceva nou, sunt foarte curioasa

Da, da-ne detalii despre ce inseamna o astfel de procedura.#14 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 05 November 2017 - 10:41 AM

Buna ziua. Revin cu situația mea după exact 2 luni de la începutul acestei proceduri. Am 95 de kilograme și ma simt foarte bine.

În ceea ce privește derularea ședințelor nu știu dacă îmi pot da cu părerea în general, pot doar sa spun cum a fost în cazul meu.

În prima ședință d-na psiholog mi-a indus o sugestie foarte puternica încercând să îmi rezolve o problemă legată de o retenție de lichide foarte pronunțată cu care mă lupt de mult, ceea ce a și reușit.

În a doua ședință a avut loc simularea de montare de inel gastric și apoi în ultimele două a consolidat ideea că acum am un stomac mult mai mic și apoi a indus anumite modalități de a manca, de a mesteca foarte bine, de a simți gustul mâncării, de a conștientiza senzația de sațietate.

Toate sugestiile făcute persistă ca și când așa aș fi fost dintotdeauna.

Vă doresc o zi minunată#15 bellamama

bellamama

  Master of disaster

 • Membri
 • 2528 posturi
 • Gender:Female
 • Location:Bucuresti

Postat 07 November 2017 - 10:11 AM

18 kg in 2 luni?

Exceptional! Bravo!#16 carmen2011

carmen2011

  micro Bucatar

 • Membri
 • 37 posturi

Postat 13 November 2017 - 07:51 PM

Interesant mai ales in perspectiva. Te rog sa ne tii la curent cat timp se pastreaza acest efect de reducere a senzatiei de foame. Eu am in familie pe cineva care a fost operat de doctorul Smeu, din echipa profesorului Cpaescu si la fel ca si Marina avea un indice de masa corporala trecut de 40 (aici se calculeaza:https://www.bariatri...sa-corporala/).Evident ca se declansase deja diabetul de tip II. Si apneea si toate bolile asociate:(. La doar doua luni de la operatie renuntase la insulina, si apoi treptat, in sase luni, analizele au revenit la valori normale. Au trecut doi ani de atunci si s-a obisnuit cu noul regim de viata, pentru ca, asa cum spune si Marina, mananca orice, dar in cantitati foarte mici, pentru ca se satura cu putin.

Dar, in cazul din familia mea, e calr ca stomacul e mai mic, si asa va ramane, ceea ce e mult mai usor sa iti pastrezi pe termen nelimitat modul de viata. Dar, in cazul Marinei, dupa ce nu mai actioneaza sugestia, si se termina sedintele, nu revine iar dorinta de a manca? E tare interesant de stiut, pentru ca daca si in cazul "bariatriei virtuale" se dovedeste ca efectul este permanent, ca in cazul operatiilor bariatrice normale, atunci e descoperirea secolului...


Life Chose The wise Ones

#17 lumynyta

lumynyta

  micro Bucatar

 • Membri
 • 41 posturi

Postat 13 November 2017 - 08:44 PM

Discutia celor care vin cu propunerea acestui inel gastric virtual se refera la cei care s-au ingrasat din cauza mancatului compulsiv si carora, prin hipnoza, li se schimba obiceiurile alimentare. Adica exact acei pe care ii infieram ca nu sunt in stare sa tina o dieta si s-au ingrasat pentru ca sunt "pofticiosi". Eu cred ca discutia serioasa este in cazul celor care s-au ingrasat din cauza unei afectiuni (in cazul meu) si care, oricat ar fi tinut dieta nu se intampla nimic. Si atunci, ce facem??? Apelam la medici, la specialisti care au studiat si au inovat ani de zile sa ajunga la niste tehnici chirurgicale performante si minim invazive care sa ii ajute pe oamenii in suferinta sa revina la o viata normala. Si eu le multumesc lor din suflet! In cazul meu, echipa care a facut minuni acum aproape 4 ani este cea a doctorului Copaescu. Ei mi-au redat viata inapoi. Iar costurile, in acest caz, nici nu au mai contat :)


Mutatio Et Gaudium -(Change And Joy)

#18 MarinaToma

MarinaToma

  micro Bucatar

 • Membri
 • 9 posturi

Postat 27 November 2017 - 08:53 PM

În cazul meu nu a revenit  pofta de mâncare. Ședințele s-au terminat de mult, au fost doar 4 ședințe începând cu data de 6 septembrie și la interval de o săptămână. Este cu adevărat greu de crezut că se poate schimba așa de mult un stil de viață și așa de repede. Azi aveam 92 de kilograme și pot spune că nu am nici o problemă. Și eu mă gândesc cât durează sugestia deși totuși cred că în timp se schimbă de la sine comportamentul și atunci devine totul firesc.

Desigur efortul chirurgilor este de apreciat, am vrut doar să spun despre această alternativă și să povestesc experiența mea. Sunt sigură că și în cazul meu totuși voința disperată și determinarea proprie au avut și ele un rol, altfel ar fi foarte simplu să devenim toți supli și sănătoși.#19 carmen2011

carmen2011

  micro Bucatar

 • Membri
 • 37 posturi

Postat 27 November 2017 - 09:39 PM

Felicitari. Evident ca esti de laudat cu vointa si dorinta de a slabi. Si ai avut noroc ca a functionat metoda asta la tine. Si in aelasi timp ai fost o norocoasa ca nu ai ajuns sa ai bolile asociate obezitatii. Pentru ca atunci nu iti mai permiteai sa astepti sa incerci. Doctorii de la Ponderas intervin in cazurile in care pacientii au deja diabet de tip 2, cauzat de obezitate, au hipertensiune si ficat gras si atunci dupa operatia de gastric sleeve (sau bypass gastric sau inel gastric....sau ce se recomanda fiecaruia) rezultatele apar practic imediat. Dupa 6 luni de la operatia de micsorare a stomacului, studiul clinic al doctorului Copaescu a demonstrat ca diabetul pacientilor obezi a intat in remisie.


Life Chose The wise Ones

#20 lobby

lobby

  micro Bucatar

 • Membri
 • 48 posturi

Postat 27 November 2017 - 10:44 PM

Interesant subiectul. Interesant ar fi de stiut si cat costa sedintele astea de hipnoza si, intra-adevar, efectul in timp. Ca si daca trebui sa le reiei la o perioada, nu stiu o data pe an sau...de doua ori...nu stiu.. atunci nu stiu cat de safe e asta pentru un pacient in vesnic pericol de a reveni la vechea greutate si la vechile boli cauzate de obezitate. Atentie, aici vorbim de obezitate: caci un calcul simplu arata ca Marina avea un indice BMC mai mare de 40, asa s-a prezentat. Deci obezitate morbida deja. Ca si pacientii care se opereaza la Ponderas. Din cate stiu eu echipa doctorului Copaescu face operatii bariatrice pe pacienti care se califica in aceasta categorie. Altfel, operatii "cosmetice" de slabit nu exista. Miemi-au scos din cap ideea din prima clipa, m-au dat pe mana unui nutritionist bun si de atunci nu mai am probleme cu greutatea. A durat un an de slabit sub supraveghere si cu consiliere mi-am schimbat stilul de a manca... Dar oamenii pe care i-am vazut cat am stat acolo (am fost internata cu o alta problema la Ponderas) avea mare nevoie de ajutor. Si de ajutor pe loc si cu garantia ca nu vor mai reveni vechile probleme. Minune pe care doctorii de acolo o realizau si o garantau.

Deci, cam cat costa? Pentru ca o persoana asa, cu dorinta de a pierde vreo 15-20 de kilograme, cred ca merita sa incerce :). 

Răspunde la acest topic  


0 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi