Sari la conținut

Poză

Retete Montignac-placinta de dovlecel


Fără răspunsuri la acest topic

#1 ghitar

ghitar

    micro Bucatar

  • Membri
  • 25 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 27 October 2006 - 11:21 AM

Am luat reteta de la Retete in imagini, doar am inlocuit faina, dar o scriu aici, pentru a fi gasita mai usor:
Avem nevoie de:
doi dovlecei mari
o ceapa
200 g cascaval (eu am pus jumatate telemea, jumatate cascaval, ca atat am avut)
50 ml ulei
150 g faina de soia
100 g sunca
5 oua
un praf de copt
sare, piper, marar, cimbru.
Se rad dovleceii pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare si se lasa asa, sa lase zeama.
Se bat bine ouale, se toarna uleiul, amestecand. Se adauga ceapa data pe razatoarea mare, cascavalul si telemeaua date si ele pe razatoarea mare, sunca taiata fideluta, dovlecelul stors de zeama, faina amestecata cu praful de copt, condimentele, verdeata. Daca telemeaua este sarata, nu se mai pune sare.
Se toarna in tava mare a aragazului, unsa cu ulei. Se coace aprox. 45 min (depinde de cuptor), pana se rumeneste frumos.
Se lasa sa se racoreasca, se taie patrate. Se serveste simpla sau cu smantana deasupra.
Este delicioasa, a mancat toata familia, chiar si copiii! Poze nu pun, ca nu am cu ce... laugh.gif
ghitar



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi