Sari la conținut

Poză

Reteta Montignac - Pasta de masline cu avocado


11 răspunsuri la acest topic

#1 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 March 2011 - 06:02 PM

QUOTE(sorinadaniela @ Mar 3 2011, 05:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Eu vreau detalii in legatura cu pasta de masline si avocado, te rog frumos!
La aspect seamana cu salata de vinete...


Sa stii ca e foarte gustoasa si seamana un pic la gust cu cea de vinete.
Deci

Pasta de masline cu avocado

1 avocado
1 cana cu masline fara samburi
1/2 ceapa taiata marunt
1 catel de usturoi
2 linguri cu zeama de lamaie
cimbru, cine ii place, eu nu am pus, am pe cineva care nu iubeste cimbrul
sare dupa gust

Toate se pun in blender si se fac pasta. Mie mi-a iesit o cutiuta de la Tofu.

#2 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 03 March 2011 - 09:06 PM

Iti multumesc mult!
Vreti sa stiti ca am cumparat doar o singura data avocado... si a fost un dezastru...
Avea asa ca un gust de sapun... nici nu le-am mai zis la ai mei ca jumatatea care nu am reusit sa o dau gata a ajuns direct in cosul de gunoi...
Cine stie... poate nu am stiut eu sa-l aleg. Cu toate ca tind sa cred ca era bun, eram doar eu needucata cu gustul... cine stie la ce ma asteptam...
Am incercat sa-l mananc asa crud, gol cu lingurita...
Am sa-i mai dau o sansa, cine stie?! Poate va fi dragoste la a doua vedere... ca la prima a fost dezastru pe toata linea...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#3 cris31

cris31

    Master of disaster

  • Membri
  • 3611 posturi
  • Gender:Female
  • Location:BACAU

Postat 03 March 2011 - 09:16 PM

Hei, fetele, ce smecherici santeti voi! jealous.gif

Sorina sa stii ca si eu am patit asa. Odata era bun, odata l-am tinut in frigider pana s-a inegrit de tot si l-am aruncat. Apoi mi=am facut curaj si iar am cumparat. Acum nu-mi mai inchipui zi fara avocado.
Vezi cand cumperi sa pipai cu manuta ta sa fie cat de cat mai moale, adica mai copt. Cel de care povestesti tu era necopt. Cel copt e matasos, e cremos si gusr=tul se muleaza in orice fel de salat asau pasta.
Hai te astepatm in club!

#4 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 24 February 2012 - 09:10 AM

Pateu de masline:
reteta luata de pe un blog raw vegan

Ingrediente:
- 1 cana masline naturale fara samburi
- 1 avocado bine copt
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 2 lg ceapa tocata (cam 1/2 ceapa medie)
- 2 lg zeama de lamaie
- 1/2 l-ta sare
- cimbru

Se pun toate ingredeintele in blender si se mixeaza pana rezulta o pasta omogena, de consistenta spumoasa. Se seveste ca aperitiv, pe felii de paine sau pe barcute de ardei.


NOTA : pentru F1 painea pe care se intinde pateul va fi paine monti (faina + tarate) sau wassa.
Motivul : avocado & maslinele contin grasimi din belsug

Imagini atașate

  • pate_masline_1.JPG
  • pate_masline_2.JPG

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#5 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 24 February 2012 - 03:01 PM

Pana la urma l-ai facut... brava!
Trebuie sa ma decid sa folosesc si eu avocado care-i am in casa...
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#6 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 24 February 2012 - 03:50 PM

Oskkar arata delicios,cred ca o sa-l fac si eu ca tot am un avocado in camara sta pe ganduri.gif

#7 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 24 February 2012 - 04:25 PM

va spun in caz ca nu stiti:

avocado oxideaza foarte repede asa ca dupa ce il taiati puneti zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca;

pt mai multe info despre avocado, dati un search la sezatoare, M_Rules a pus niste filmulete utile;
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#8 sorinadaniela

sorinadaniela

    Academic Chef

  • Membri
  • 1176 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Vicenza (Italia)

Postat 24 February 2012 - 06:26 PM

Ca sa nu ai probleme cu avocado e de ajuns sa pui in ceea ce rezulta, in cazul acesta in pateu, samburelul lui.
Eu asa ma facut mereu si nu am avut probleme.
Sorina





7 iunie 2010 am inceput monti 104 - 105kg
7 iulie 2010 aveam 99kg
7 august 2010 aveam 93,6kg
7 sept 2010 aveam 91kg
7 oct 2010 aveam 87,7kg
7 nov 2010 aveam 83,7kg
7 dec 2010 aveam 81kg
7 ian 2011 aveam 79,9kg
7 febr 2011 aveam 78kg
7 martie 2011 aveam 77,5kg
7 aprilie 2011 aveam 75,5kg
7 mai 2011 aveam 76kg (cred... eram in Ro fara cantarul meu iubit)
7 iunie 2011 aveam 74kg... 1 an de monti
7 iulie 2011 aveam 73kg
7 iulie 2011 aveam 72,5kg

#9 sheng

sheng

    Master of disaster

  • Moderatori
  • 13678 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucureşti

Postat 24 February 2012 - 08:52 PM

Ar trebui precizat la reteta ca pentru F1 painea pe care se intinde pateul va fi paine monti (faina + tarate) sau wassa.
Motivul : avocado & maslinele contin grasimi din belsug

#10 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 27 February 2012 - 08:39 AM

da, ai dreptate Sheng
ai putea tu, te rog, sa modifici in reteta? eu nu cred ca pot....
mersi frumos

am facut si pateul de broccoli; pun diseara pozele

Editat de Oskkar, 27 February 2012 - 08:39 AM.

"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."

#11 cristinutza29

cristinutza29

    Big Chef

  • Membri
  • 534 posturi

Postat 01 March 2012 - 07:34 PM

Am facut si eu pateul si tare bun a fost a constituit masa de dimi a sotului meu(se si vede ca el fara paine nu poate)eu am papat cu ardei

Miniaturi atașate

  • SDC10824.JPG


#12 Oskkar

Oskkar

    Academic Chef

  • Membri
  • 1035 posturi

Postat 02 March 2012 - 08:40 AM

CITAT(cristinutza29 @ Mar 1 2012, 05:34 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am facut si eu pateul si tare bun a fost a constituit masa de dimi a sotului meu(se si vede ca el fara paine nu poate)eu am papat cu ardei

ma bucur ca v-a placut; ai facut foarte bine ca l-ai papat cu ardei;mai merge si cu salata verde
"Un bel dì, vedremo levarsi un fil di fumo sull'estremo confin del mare."



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi