Sari la conținut

Poză

Cornuri cu sare


193 răspunsuri la acest topic

#1 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 05:54 PM

Ia ziceti voi, ati fugit voi vreodata de la scoala, in pauza mare, la brutaria de la colt, ca sa cumparati cate-un corn proaspat, cu coaja crocanta si miezul fasios, dinc are sa muscati cu nesat? Banuiala mea e ca multi au facut nazbatia si tuturor acelora le dedic reteta asta.
momeala.jpg
Atrasi de mirosul innebunitor, am reusit sa bagam geana obiectivului in bucatarie. Se pare ca lauralaurentiu este intr-o pasa buna si doreste sa isi dezvaluie secretele cele mai ascunse, spre a le impartasi cu marele public. Deci:

300 ml apa calduta
500 de grame de faina
4 linguri de supa pline cu ulei
1 lingura cu zahar
1 lingurita de sare
1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
ingr.cornuri.jpg

mai trebuie:

ulei pentru uns
sare grunjoasa pentru presarat
galbenus (sau ou) pentru deasupra

Drojdia si zaharul se amesteca si se dilueaza cu putina apa calduta (din totalul de 300 ml), apoi se framanata cu toate ingredientele, sau se azvarlesc toate de-a valma in masina de paine (sau robot) si i se da porunca acesteia sa faca toata treaba:

masina_paine.jpg
Indiferent cum se face trebusoara asta, manual sau cu ajutoare mecanice, trebuie putina atentie astefl incat aluatul sa fie elastic, potrivit de tare, cu o suprafata nu foarte lipicioasa, ceea ce depinde de calitatea fainii, uneori e necesar sa mai se adauge 1-2 linguri de faina in plus, alteori, dimpotriva, 1-2 linguri de apa. De data asta nu a mai trebuit adaugat nimic, aluatul obtinut s-a depus intr-un castron uns cu ulei si s-a depozitat timp de 30 de minute in cuptorul cu microunde (stins, desigur tongue.gif ) adica intr-un loc ferit de curent, pana cand a ajuns asa ca in poza din dreapta:
aluat.jpg aluat_crescut.jpg

Odata aluatul crescut, se aprinde cuptorul la 180 de grade.

Aluatul se azvarle pe planul de lucru uns cu ulei, apoi se imparte in 8 pana la 12 mingiute cat mai egale (azi au fost 8):
pe_masa.jpg mingiute1.jpg

Fiecare mingiuta se aplatizeaza cu palma, se unge cu ulei pe toata suprafata, se ruleaza:
100_0052.jpg

apoi se rasuceste si se innoada:
100_0053.jpg

Se tine cont de ordinea in care s-a facut ultima operatie, prima innodata va fi prima care trece la urmatoarea operatie:
100_0054.jpg

Fiecare fasie innodata se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati:
100_0055.jpg

Incepand din partea mai lata, se ruleaza cornurile:
100_0061.jpg

Se aseaza cornurile in tava acoperita cu hartie de copt.
100_0064.jpg

Se amesteca galbenusul cu o picatura de apa si se pensuleaza cornurile:
100_0065.jpg

Stimati privitori, vom reveni dupa publicitate la acest subiect de mare interes! :lol:

Editat de elisha25, 28 January 2011 - 03:04 PM.


#2 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 06:04 PM

Iata ca am revenit, transmitem in direct presararea cu sare grunjoasa a cornurilor unse cu gabenus din tava:
100_0072.jpg

Pana mai sclipesc bliturile, pana se verifica cat e de incins cuptorul, iaca trec si cele 5 minutele cat ar trebui sa se mai odihneasca la temperatura bucatariei cornurile. Se introduc, deci, in cuptorul incins la180 de grade, unde vor ramane 20-25 minute (se verifica gradul de rumenire).

Iata, cele 23 de minute au trecut:
100_0075.jpg

Cornurilor pare sa le priasca lumina bliturilor si se comporta ca niste mari vedete:
100_0080.jpg

Dar se rasfata deopotriva si in lumina naturala:
100_0088.jpg

Vedere din spate (si ca sa apreciati corect, dragi privitori, dimensiunea unui corn):
100_0091.jpg

Sectiune:
100_0095.jpg


#3 Ursuleatza

Ursuleatza

    Master of disaster

  • Membri
  • 2720 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti & Timisoara

Postat 28 January 2009 - 06:08 PM

Salivezzzzzzzzzzz! Vreau si euuuuu! Laura, vin pan' la tine? biggrin.gif

#4 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 06:09 PM

Noi imagini din teatrul evenimentelor tongue.gif :
100_0083.jpg

100_0087.jpg

Si alta sectiune:

100_0094.jpg

Celor mai sceptici privitori dam asigurari ca aceste cornuri, chiar daca au compozitia celei mai banale paini, miros ca raiul, sunt crocante in exterior si moi in interior - adica sunt exact cornurile cu sare ale copilariei!

#5 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 06:10 PM

CITAT(Ursuleatza @ Jan 28 2009, 06:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Salivezzzzzzzzzzz! Vreau si euuuuu! Laura, vin pan' la tine? biggrin.gif

Ursule, hai! mai am 5, dar mai fac, nu dureaza mult! tongue.gif


#6 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 28 January 2009 - 06:14 PM

nota 10 pentru reportaj, nota 10 pentru cornuri ! hello2.gif
le fac in WE , ca am doua cuburi de drojdie proaspata
p.s. ai uitat sa scrii faina, apare doar in poza

#7 Pocahontas

Pocahontas

    in coltzul advers

  • Membri de onoare
  • 24480 posturi
  • Gender:Female
  • Location:stanga la dreapta
  • Interests:alea alea

Postat 28 January 2009 - 06:18 PM

tot io sunt
cand m-apuc de o reteta vreau sa stiu ce si cum tongue.gif
paharul tau din poza cat e de mare ? ala in care e ulei, la 4 linguri de ulei ar trebui sa fie mai gol paharul ca sa zic asa, sau e d-ala mic de tuica ?

#8 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 07:14 PM

CITAT(Pocahontas @ Jan 28 2009, 06:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
nota 10 pentru reportaj, nota 10 pentru cornuri ! hello2.gif
le fac in WE , ca am doua cuburi de drojdie proaspata
p.s. ai uitat sa scrii faina, apare doar in poza


Doamna Poca, m-am prezentat cu carnetu' ca sa-mi treceti nota! tongue.gif
Daca o sa le faci in week-end iti recomand sa le faci in cantitate dubla. Se duc de nu se poate!
Am remediat greseala, faina a fost introdusa pe lista ingredientelor.


#9 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 07:16 PM

CITAT(Pocahontas @ Jan 28 2009, 06:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tot io sunt
cand m-apuc de o reteta vreau sa stiu ce si cum tongue.gif
paharul tau din poza cat e de mare ? ala in care e ulei, la 4 linguri de ulei ar trebui sa fie mai gol paharul ca sa zic asa, sau e d-ala mic de tuica ?


Da, daca vrei sa stii cum si ce iti stau la dispozitie cu orice lamuriri vei dori, desigur, dar reteta e destul de simpla.

Paharul e unul mic, de tuica. 4 linguri de ulei si e plin!

#10 Lapona

Lapona

    Cu ursii albi

  • Membri
  • 6054 posturi
  • Gender:Female
  • Location:inbetween
  • Interests:Ceea ce se intampla si...de ce se intampla :)

Postat 28 January 2009 - 07:27 PM

Foarte mult mi-a placut si mie reportajul! O briza noua asa la retete in imagini. Iar cornurile sunt exemplare, parerea mea ca mai bune ca la brutar:)




.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.natio...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.

#11 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 07:30 PM

CITAT(Lapona Enigel @ Jan 28 2009, 07:27 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Foarte mult mi-a placut si mie reportajul! O briza noua asa la retete in imagini. Iar cornurile sunt exemplare, parerea mea ca mai bune ca la brutar:)

Multumesc de aprecieri. Cornurile...ehe! bune de tot! Sa vwezi cum merg cu un pahar de lapte sau de sana sau...chiar si goale!

#12 cristinalelia

cristinalelia

    Bucataras

  • Membri
  • 156 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bayern, Germany

Postat 28 January 2009 - 07:31 PM

Arata bestial, pot sa simt mirosul pana aici si papilele mele gustative au inebunit, vreau si eu un coooooooooooooorn

#13 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 07:55 PM

CITAT(cristinalelia @ Jan 28 2009, 07:31 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arata bestial, pot sa simt mirosul pana aici si papilele mele gustative au inebunit, vreau si eu un coooooooooooooorn


Draga mea, te inteleg si sunt alaturi de tine, stiu ca au un efect devastator asupra pupilelor si implicit asupra papilelor, dar esti cam departe sa te invit la mine la un corn, cu toate ca mi-ar face mare placere! Cred problema ta se poate rezolva intr-un singur fel: sortuletu-n brau, manecile suflecate si... la framantat! tongue.gif


#14 diamond

diamond

    abcd...urs!

  • Membri
  • 4041 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...pana la...

Postat 28 January 2009 - 08:51 PM

laura, felicitari! is mega aratoase! cred ca-s mai bune decat cele de la brutarie! love10.gif

is asa ca pt revista! rolleyes.gif

impart cantitatea considerabil si le voi face! floare.gif

#15 irina.d

irina.d

    Captain Cook

  • Membri
  • 441 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Franta

Postat 28 January 2009 - 08:52 PM

Buna reteta si excelenta prezentarea tongue.gif

#16 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 09:20 PM

CITAT(diamond_girl @ Jan 28 2009, 08:51 PM) <{POST_SNAPBACK}>
laura, felicitari! is mega aratoase! cred ca-s mai bune decat cele de la brutarie! love10.gif

is asa ca pt revista! rolleyes.gif

impart cantitatea considerabil si le voi face! floare.gif

Draga mea, te atept cu poze (sa nu faci unu' singurel laugh.gif )!

#17 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 09:22 PM

CITAT(irina.d @ Jan 28 2009, 08:52 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Buna reteta si excelenta prezentarea tongue.gif


Multumesc, multumesc icon_smile.gif

#18 danelutza

danelutza

    Captain Cook

  • Membri
  • 314 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Svizzera

Postat 28 January 2009 - 09:32 PM

Felicitari pentru reteta si prezentare floare.gif
Pot sa iau si eu un corn, sau ai mincat si cele cinci care mai erau ? biggrin.gif

#19 laura_laurentiu

laura_laurentiu

    Master of disaster

  • Membri
  • 3909 posturi
  • Location:Banat

Postat 28 January 2009 - 09:37 PM

CITAT(danelutza @ Jan 28 2009, 09:32 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Felicitari pentru reteta si prezentare floare.gif
Pot sa iau si eu un corn, sau ai mincat si cele cinci care mai erau ? biggrin.gif

laugh.gif A mai halit unu' sotioru'! Au mai au ramas si pentru tine tongue.gif .

#20 Elena of Sweden

Elena of Sweden

    Academic Chef

  • Membri
  • 1385 posturi
  • Location:Trelleborg

Postat 28 January 2009 - 09:49 PM

Super! Super! Nota 10 +!
Blogul meu aici



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi