Sari la conținut

Poză

Arepa,umplute cu ciuperci si kaizer


18 răspunsuri la acest topic

#1 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:07 PM

Recunosc,as manca mamaliga cat de des se poate,asa ca inspirata de o tipa de pe alt forum,am facut chestia asta!Am cautat sa vad daca mai e reteta aici,n-am gasit-o,daca este,stergeti topicul,faceti ce vreti cu el!
Asadar:
malai,apa,o lingura de ulei,un pic de sare,se face o mamaliga un picut mai moale,se fac bile din ea,se turtesc usor,sa aiba cam 1 cm inaltime si se prajesc in tigaie:




Umplutura:ciuperci,kaizer,o ceapa,calite intr-o lingura de ulei,am pus,piper,un pic de delikat si 2 catei de usturoi taiati marunt!



Desprindeti cu cutitul mamaligile,usor,sa nu se rupa,puneti inauntru maclavaitzul de mai sus:

Mie mi s-au rupt un pic wink.gif ,puneti capacul la loc si gata!
Eu am pus si un pic de smantana desupra,dar merg si fara!


Sper sa va placa...

Editat de vali, 11 September 2008 - 05:10 PM.


#2 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 11 September 2008 - 05:12 PM

Arepa de la mama ei din Venezuela, se face cu faina de malai alba..Am tot intrebat de ea la alt topic si din pacate la noi nu se gaseste..Malaiul ala alb cand se amesteca cu apa, devine un aluat usor maleabil si se fac turte care le poti praji in ulei,bagate la cuptor etc..Se taie in jumatate si se umple cu diverse..

Eu sunt fan arepa!! Pacat ca nu am mai mancat de cativa ani buni, ca nu am gasit faina respectiva..

#3 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:22 PM

eu am crezut ca e vorba de "aripa" scris mai fistichiu, laugh.gif am in niste carti ceva mancare asiatica in care apar aripi umplute si mi se parea munca naibii. de "arepa" nu am auzit pana amu. cat traieste omu-nvata.
Ale mele


şi când plâng eu râd

#4 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:25 PM

Nu stiam Sandi,de faina de malai alba,eu am facut cu ce-am avut! wink.gif

#5 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 11 September 2008 - 05:29 PM

CITAT(BD @ Sep 11 2008, 06:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
eu am crezut ca e vorba de "aripa" scris mai fistichiu, laugh.gif am in niste carti ceva mancare asiatica in care apar aripi umplute si mi se parea munca naibii. de "arepa" nu am auzit pana amu. cat traieste omu-nvata.



Io am mancat in Venezuela acu multi ani, imi faceam singura eram deja specialista..Dar nu se gaseste malaiul ala al naibii ca v-as arata cum se face ..

Uite o poza de pe net cum arata coca, faina+ apa


Imagen8.jpg

si gata umplute:

arepa.jpg

#6 BD

BD

    Master of disaster

  • Culinareasa lunii
  • 14857 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 05:46 PM

se gaseste in italia fata daca n-ai zis ca vrei. si posibil acu sa fi adus si la noi. arata-ne biggrin.gif


coca faina + apa sau malai + apa??

Editat de BD, 11 September 2008 - 05:46 PM.

Ale mele


şi când plâng eu râd

#7 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 06:21 PM

Sandi fata,baga reteta,ca io gasesc..cel putin sînt aproape sigura ca am vazut!Si mi se pare taaare bunut asa cu kaiser si ciumperci!!!
Merci de reteta ,vali.oricum,mie mi-o place sigur si cu mamaliga galbena. smile.gif

#8 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 11 September 2008 - 07:00 PM

sandi, daca este facuta din porumb alb atunci ar trebui sa gasesti pe acolo pe la tine pe la bisnitari ca la sarbi e, daca e din porumb normal nu mai stiu smile.gif
Asa, si?



#9 Bolognese di Cluj

Bolognese di Cluj

    Master of disaster

  • Best romantic story teller
  • 2842 posturi
  • Gender:Female
  • Location:pe dinafara

Postat 11 September 2008 - 07:19 PM

QUOTE(SANDI @ Sep 11 2008, 05:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Io am mancat in Venezuela acu multi ani, imi faceam singura eram deja specialista..Dar nu se gaseste malaiul ala al naibii ca v-as arata cum se face ..

Tz'aduc?ca io in 22 is la Cluj.

#10 Carmiris

Carmiris

    Master of disaster

  • Suspendat
  • 3131 posturi
  • Location:-

Postat 11 September 2008 - 07:29 PM



#11 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 11 September 2008 - 08:59 PM

CITAT(BD @ Sep 11 2008, 06:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
se gaseste in italia fata daca n-ai zis ca vrei. si posibil acu sa fi adus si la noi. arata-ne biggrin.gif
coca faina + apa sau malai + apa??


N-am stiu fata, mi-am luat gandul de la ea..Daca stiam te puneam la carat..
Malaiul ala alb se amesteca cu apa cu sare , pana se face o coca ..

CITAT(MAYA @ Sep 11 2008, 07:21 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Sandi fata,baga reteta,ca io gasesc..cel putin sînt aproape sigura ca am vazut!Si mi se pare taaare bunut asa cu kaiser si ciumperci!!!


E asa cum am zis mai sus si cum se vede si in filmuletul pus de Carmiris, dar eu nu aveam aparatul ala special..Se pot face in cuptor, dar cele mai faine sunt ale prajite in putin ulei..In Venezuela se manca zilnic la micul dejun cu diverse umpluturi:oua batute, branza, sunca, carne fiarta de vita sau pui apoi rupta fasii si prajita in ulei, peste,etc..
Am vazut la topicul lu' Hepi cu retele de la rusoaice si ceva dulce facut cu faina asta..

CITAT(Bogdana @ Sep 11 2008, 08:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
sandi, daca este facuta din porumb alb atunci ar trebui sa gasesti pe acolo pe la tine pe la bisnitari ca la sarbi e, daca e din porumb normal nu mai stiu smile.gif


N-am vazut, am cautat o perioada si am abandonat lupta..

CITAT(Bolognese di Cluj @ Sep 11 2008, 08:19 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Tz'aduc?ca io in 22 is la Cluj.


pupic.gif

#12 Yandira

Yandira

    Master of disaster

  • Membri
  • 3336 posturi
  • Location:Mexic
  • Interests:calatorii, mancaruri exotice, politica, dansul

Postat 11 September 2008 - 09:11 PM

Arepa e un fel de tortilla groasa. Reteta mea e asta:


2 ½ cani cu apa
2 cani de faina de porumb alb
putin ulei, cam cat o lingurita,
sare dupa gust

Se pune apa si sarea intr.-un recipient se adauga faina incet si amesteci mereu cu mana, ca sa nu faca cocoloase, apoi o lasi putin sa se odihneasca, cam cinci minute doar cat faina sa se hidrateze cu apa si incepi sa framanti pana obtii o coca moale, asta e secretul ca sa iti iasa perfecte, (daca e nevoie mai adaugi apa dar cate putin, asa ca si cum ai face aluat de paine. O sa stii ca e gata cand coca ramane suave si nu se lipeste de maini. Apoi faci bilute (cam cat de mari vrei sa fie arepa) le turtesti cu palma sau o poti face pe masa cu sucitorul, pana obtii o turta rotunda si ii aranjezi marginile cu palma.Sa aibe fgrosimea unui hamburguer .Nu trebuie sa fie prea subtire, ca atunci iti IESE tortilla de taco. Pui pe plita unsa sau intr.-o o tigaie unsa, si lasi arepa doar cateva minute pana face o crusta. (O sa vezi ca se desprinde singura de pe plita) O intorci si o lasi si pe partea aialalta la fel, cateva minute, apoi le bagi intr.-un cuptor incalzit si in 15 minute sant gata. Stii ca sant gata cand in momentul cand o intorci in cuptor e umflata si suna a gol. Daca vrei fripte se frig in tigaie pe ambele parti si in 10 minute-s gata. Ce e misto e ca se pot umple cu tot ce iti trece prin cap (mancare gatita, sau branzeturi cu smantana si ierburi, sau ciuperci cu pui, spanac, pui cu avogado rosii si ceapa, orice….Mie imi place cu jumari maruntite, cu ceapa si castravete acru.

acum sant variante: unele ii pun lapte si un ou iar altele ii pun praf de copt. Dar asta nu e reteta adevarata. Daca nu va iese bine, atunci puneti si voi praf de copt. Caci eu nu stiu ce fel de faina de porumb gasiti.
.

Acum multa lume
Dupa virtute, veselia e lucrul cel mai indispensabil.
Zilnic ar trebui sa citim o carte buna, sa ascultam o melodie placuta, sa contemplam un tablou frumos si sa rostim cuvinte placute.
Goethe



#13 Maya

Maya

    Dulcinea del Toboso

  • Membri de onoare
  • 23459 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Germany

Postat 11 September 2008 - 09:17 PM

Ma zuitai si-n filmulet..si acia.Deci vali a facut o mamaliguta,deci a fiert maglavaisul,apoi a umplut si prajit..acolo nu se fierbe coca,ci se coace direct.Am înteles ca prajite-s mai bune.Deci alea cu faina alba de popshoi,se face o coca cruda care se coace sau prajeste,apoi se despica si se serveste cu diferite umplutri..da?
Sa ma clarificati,ca nu vreau sa halesc aluat crud ..multumesc smile.gif

Ahaaa,deci reteta Yandirei e interesanta.Dupa prajirea pe plita/sau ce fi,se baga la cuptor.Crude sigur nu mai ramîn.
O sa probez.Sper doar sa nu ma fi înselat,si sa gasesc faina alba de porumb smile.gif
Merci ,Yandira floare.gif

#14 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 11 September 2008 - 09:22 PM

CITAT(MAYA @ Sep 11 2008, 10:17 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ma zuitai si-n filmulet..si acia.Deci vali a facut o mamaliguta,deci a fiert maglavaisul,apoi a umplut si prajit..acolo nu se fierbe coca,ci se coace direct.Am înteles ca prajite-s mai bune.Deci alea cu faina alba de popshoi,se face o coca cruda care se coace sau prajeste,apoi se despica si se serveste cu diferite umplutri..da?
Sa ma clarificati,ca nu vreau sa halesc aluat crud ..multumesc smile.gif

Ahaaa,deci reteta Yandirei e interesanta.Dupa prajirea pe plita/sau ce fi,se baga la cuptor.Crude sigur nu mai ramîn.
O sa probez.Sper doar sa nu ma fi înselat,si sa gasesc faina alba de porumb smile.gif
Merci ,Yandira floare.gif



Da Maya , faina alba de papusoi se leaga cand adaugi apa si se formeaza coca aia..Vali a fiert malaiul obisnuit ca sa-i iasa o coca..Se prajeste si iese asa aurie e un deliciu..Vad ca Yandira a dat reteta exacta eu puneam la ochi..

#15 simona

simona

    Master of disaster

  • Membri
  • 4968 posturi
  • Location:DE-Hessen

Postat 11 September 2008 - 09:27 PM

io am vazut aici faina de malai foarte fina , ca aia de grau , o fi buna? E mai alba putzin ca aia de mamaliga. Asta o fi?


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.

#16 SANDI

SANDI

    ETE FLEOSHC!!

  • Membri
  • 6948 posturi
  • Location:din spatiu
  • Interests:......................

Postat 11 September 2008 - 10:24 PM

CITAT(Yandira @ Sep 11 2008, 10:11 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Arepa e un fel de tortilla groasa. Reteta mea e asta:
2 ½ cani cu apa
2 cani de faina de porumb alb
putin ulei, cam cat o lingurita,
sare dupa gust



Eu acum am o dilema, poate tu sti mai bine..Faina asta de porumb alb speciala pentru arepa eu imi amintesc ii zicea harina de maiz precocida..Se poate face si cu faina simpla de porumb alb??Tot asa se leaga??

Editat de SANDI, 11 September 2008 - 10:26 PM.


#17 iulia nicoleta

iulia nicoleta

    Big Chef

  • Membri
  • 812 posturi
  • Gender:Female

Postat 11 September 2008 - 10:50 PM

mi-ati facut o pofta cu faina asta de popusoi alba... acu inghit in sec! rolleyes.gif


#18 psyche

psyche

    Big Chef

  • Membri
  • 948 posturi
  • Gender:Female
  • Location:la poale de munte

Postat 13 September 2008 - 12:48 PM

Vali multzam fain de idee... cum tot nu stiam ce sa gatesc rapid aseara ca sa reciclez vreo 2 linguri de ciulama de ciuperci ramase de acu vreo 2 zile, am executat o mamaliga ceva mai dichisita in sensul ca am pus si lapte in ea, si ceva branza rasa, apoi am prajit niste resturi de costita si de salam (taiate cubuletze) am facut chiftelele de mamaliga (ca nu pot sa le zic "arepa" dupa cum au descris fetele ca e arepa) da' dupa primele 2 tentative de umplere in care mi s-au sfaramat toate (probabil ca nu trebuia sa amestec branza in mamaliga... nu stiu) am renuntat. Deci am servit amestecul de ciuperci si sunci prajite LANGA chiftelele de mamaliga, ceea ce a avut un enorm succes si m-am bucurat de ovatii la scena deschisa!

You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me



#19 vali

vali

    Bucataras

  • Membri
  • 196 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 14 September 2008 - 08:08 PM

Psyche,ma bucur ca ai primit ovatii! Ce tare esti,m-ai facut sa rad! biggrin.gif
Acum ma pun pe cautat faina d'asta de zic fetele,sa vedem asa cum imi ies,daca nu,oricum fac cum am mai facut,ca-mi plac rau!



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi