Sari la conținut

Poză

Stelute pentru culinare


82 răspunsuri la acest topic

#1 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2008 - 11:35 PM

Ieri mi-am luat o chestie pe care o avea si mama dar se pare ca a dat-o nu stiu cui si n-o mai are, o facuse tata din aluminiu.
Asa ca ieri cind am vazut-o am luat-o imediat si azi am pus-o la incercare.
Astea sunt cele 3 modele disponibile, mie insa mi-a placut cel mai mult steaua. smile.gif
027.JPG
Am facut reteta de pe ambalaj, 100 de gr de faina, 100 de ml de lapte si un ou, amestecat-o cu telul din dotare
122.JPG
Unealta trebuie tinuta in ulei, sa fie foarte fierbinte si se introduce in compozitie pina la margine, nu mai mult pentru ca daca acopera partea de sus nu se mai desprinde
128.JPG
si apoi se pune in uleiul incins si in acel moment incepe sa se desprinda
131.JPG
129.JPG
Au iesit cred ca peste 50 de bucati
133.JPG
Si prim plan
124.JPG
Eu le-am dat numai cu putin zahar pudra, tanti care vindea scula zicea ca se poate intoarce si in canalul ala se poate pune umplutura dulce, nutella sau miere, sau sarata.
Cine si-o aminteste si imi da idei de alte compozitii, parca imi aminteam ca se faceau cumva sarate, dar e o amintire foarte vaga. In carnetelul de retete al mamei nu am gasit nimic dar stiu sigur ca le-a facut cindva.

#2 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2008 - 11:44 PM

Imi place, imi imaginez insa ca dureaza mult sa faci o reteta. Ma gindeam ca daca sint destul de tari le poti folosi cu un dip ceva, poate brinza, poate guacamole. Daca sint mai moi poate glazurate. Oricum, la o petrecere cred ca pica numa' bine tongue.gif
raluca

Trust no one!



#3 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 16 November 2008 - 11:53 PM

CITAT(raluca elena @ Nov 16 2008, 10:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Imi place, imi imaginez insa ca dureaza mult sa faci o reteta. Ma gindeam ca daca sint destul de tari le poti folosi cu un dip ceva, poate brinza, poate guacamole. Daca sint mai moi poate glazurate. Oricum, la o petrecere cred ca pica numa' bine tongue.gif

Cre ca am stat o ora sa le prajesc pe toate, si tre sa stai non stop cu ochii pe ele ca merge ca pe banda rulanta.
Sunt foarte friabile pentru ca sunt foarte subtiri. Deci nu se pot baga in nici un sos.

#4 DADI.

DADI.

    Master of disaster

  • Membri
  • 1856 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea

Postat 16 November 2008 - 11:53 PM

Si mama facea in tineretile mele si li se spunea nuferi. Golurile din interiorul stelutei erau mai spre centru si mai mici asa ca acele canale ieseau mai mari si erau umplute cu cascaval sau telemea razuite pe razatoarea mica, apoi erau ornate cu masline, gogosari murati si patrunjel verde. Nu puteai sa le umpli cu prea mult timp inainte de a le servi pentru ca se inmuiau.
Ce amintiri... rolleyes.gif

Editat de DADI., 16 November 2008 - 11:55 PM.


#5 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 12:00 AM

CITAT(DADI. @ Nov 16 2008, 10:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Ce amintiri... rolleyes.gif

Asa-i? smile.gif
Tu-ti amintesti mai bine ca esti mai tinerica tongue.gif

#6 nico-vya

nico-vya

    Academic Chef

  • Membri
  • 1292 posturi
  • Gender:Female
  • Location:piatra-neamt-uk

Postat 17 November 2008 - 01:34 AM

adriana,exact cum zice si dadi, ce amintiri!... toate zilele mele de nastere aveau la aperitiv aceste stelute umplute cu cascaval ras si ornate cu masline negre.gustoase foc! dupa ce sunt scoase pe hartie absorbanta surplusul de grasime dispare si sunt o nebunie. am si eu forma acasa! stelutele tale sunt numai bune acum de sarbatori mincacios.gif floare.gif
merg facute si cu aluat de post si umplute cu cascaval de post eu asa mai faceam in post,faina ,apa un pic de sare si piper de consistenta aluatului de clatite un pic mai grosut...f. bune .

Editat de nico-vya, 17 November 2008 - 01:37 AM.


#7 Nasha

Nasha

    Panfortzescus

  • Membri
  • 3183 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Auckland, Noua Zeelanda
  • Interests:Homeopatia

Postat 17 November 2008 - 01:41 AM

ua ce chestii faine , si papa si unealta ! ( si gospodina biggrin.gif )
Fan n_puiu!

#8 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 17 November 2008 - 01:48 AM

Si mie mi-ai starnit amintiri... rolleyes.gif Prin liceu m-a servit o colega cu chestii din astea,mi-au placut la nebunie,da' afurisita nici ca ne-a spus pana la urma cum au fost facute mad.gif Abia acum,dupa mai bine de 10 ani am descoperit secretul biggrin.gif Ale ei erau sarate si aveau in compozitie parca branza rasa foarte uscata(probabil gen parmezan),asta apropo de varianta aperitiv.
Ai idee cum se cheama unealta asta in English?




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf

#9 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 08:40 AM

CITAT(nico-vya @ Nov 17 2008, 12:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
adriana,exact cum zice si dadi, ce amintiri!... toate zilele mele de nastere aveau la aperitiv aceste stelute umplute cu cascaval ras si ornate cu masline negre.gustoase foc! dupa ce sunt scoase pe hartie absorbanta surplusul de grasime dispare si sunt o nebunie. am si eu forma acasa! stelutele tale sunt numai bune acum de sarbatori mincacios.gif floare.gif

Da tu cind zici umplute te referi la alea mai mari ca astea de care zice si Dadi? Ca la astea ar intra fix un firicel de umplutura.
CITAT(nico-vya @ Nov 17 2008, 12:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
merg facute si cu aluat de post si umplute cu cascaval de post eu asa mai faceam in post,faina ,apa un pic de sare si piper de consistenta aluatului de clatite un pic mai grosut...f. bune .

La asta ma gindeam si eu, dar trebuie incercat ca sa vad cum se comporta aluatul, mi se pare ca tipa respectiva zicea numai sa nu se puna zahar in compozitie pentru ca se inmoaie si se lipeste de forma.
Cre ca le-am innegrit pe 2 iremediabil si definitv ca n-am avut chef sa le frec si le-am bagat in masina de vase rolleyes.gif

#10 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 17 November 2008 - 08:48 AM

vai, imi amintesc si eu de floricele cu care ma servea nana cand mergeam in vizita...ea le facea si cand erau fierbinti arunca niste cascaval ras pe razatoarea mica...o nebunie smile.gif
PS: te invidiez de-acuma mad.gif ...ai asa multe scule de bucatarit... pupic.gif

#11 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 08:50 AM

CITAT(Nasha @ Nov 17 2008, 12:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ua ce chestii faine , si papa si unealta ! ( si gospodina biggrin.gif )

cool.gif pai nu? Mersi pupic.gif

CITAT(Anna Foster @ Nov 17 2008, 12:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Si mie mi-ai starnit amintiri... rolleyes.gif Prin liceu m-a servit o colega cu chestii din astea,mi-au placut la nebunie,da' afurisita nici ca ne-a spus pana la urma cum au fost facute mad.gif Abia acum,dupa mai bine de 10 ani am descoperit secretul biggrin.gif Ale ei erau sarate si aveau in compozitie parca branza rasa foarte uscata(probabil gen parmezan),asta apropo de varianta aperitiv.
Ai idee cum se cheama unealta asta in English?

Habar n-am sad.gif si am aruncat si cutia dar nu era denumirea in engleza, era numai reteta, dar daca iau in considerare cum se numea scula pe italiana sigur ar fi fost gresita si denumirea in engleza.


#12 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 08:55 AM

CITAT(alina-lili @ Nov 17 2008, 07:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
vai, imi amintesc si eu de floricele cu care ma servea nana cand mergeam in vizita...ea le facea si cand erau fierbinti arunca niste cascaval ras pe razatoarea mica...o nebunie smile.gif
PS: te invidiez de-acuma mad.gif ...ai asa multe scule de bucatarit... pupic.gif

Exact la asta ma gindeam si eu, incerc si asa.
Scule... pai le-am adunat de-a lungul anilor, ce crezi ca e asa de usor? tongue.gif

#13 alina-lili

alina-lili

    Fluturella culinarella

  • Membri
  • 3115 posturi
  • Gender:Female
  • Location:...noi

Postat 17 November 2008 - 08:58 AM

acu mi-a mai venit o idee, pui ihn compozitie un praf de sare... si iese aluatul un pic sarat si cu parmezan ras, care mie-mi place la nebunie...creca iese fain si asa rolleyes.gif

mda...si eu nu am nici un an de cand colectionez... laugh.gif deci am de treaba de acuma biggrin.gif

#14 Dan@

Dan@

    (^_^) who cares ?

  • Membri
  • 9213 posturi
  • Location:Missipippi &amp; Missiruppi

Postat 17 November 2008 - 10:00 AM

QUOTE(Anna Foster @ Nov 17 2008, 01:48 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Ai idee cum se cheama unealta asta in English?


Anne, se numeste rossette iron. Uite aici mai multe tipuri de forme. smile.gif

Adriana, merci ca mi-ai adus aminte de rozetele astea. Bunica obisnuia sa le faca atit in forma dulce, cit si ca apertive sarate la Craciun. Din cauza ei mi-am cumparat forma asta, cind am gasit-o aici la magazin si am folosit-o de vreo 2-3 ori, dupa care am uitat-o intr-un sertar. icon_redface.gif (scula pt. stelute, nu bunica ! laugh.gif ).
excesul zilnic de bere ÅŸi petrinjel duce la ficat m'chermla !

#15 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 10:16 AM

CITAT(Dan@ @ Nov 17 2008, 09:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana, merci ca mi-ai adus aminte de rozetele astea. Bunica obisnuia sa le faca atit in forma dulce, cit si ca apertive sarate la Craciun. Din cauza ei mi-am cumparat forma asta, cind am gasit-o aici la magazin si am folosit-o de vreo 2-3 ori, dupa care am uitat-o intr-un sertar. icon_redface.gif (scula pt. stelute, nu bunica ! laugh.gif ).

Pai scoate-o de la naftalina, mi-a mai zis o fata ca trecute prin zahar sunt ca niste stelute inzapezite deci le putem folosi la Craciun smile.gif

#16 raluca elena

raluca elena

    By myself

  • Membri
  • 3513 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 10:34 AM

Adriana, daca gasesti o cale sa le faci mai putin friabile, poate cu parmezan, adica sa fie ceva mai elastice, se pot umple cu sos de brinza gen Cheez Whiz si puse spate in spate cite 2....Poate reusesti chiar, daca ies mai groase, sa le asezi (asa cite 2) in picioare pe platou. Ar arata tare fain...
raluca

Trust no one!



#17 rym

rym

    D.Cantemir

  • Moderatori
  • 8774 posturi
  • Gender:Female
  • Location:israel.
  • Interests:ski nautic.

Postat 17 November 2008 - 10:45 AM

amintiri....da,le umpleam cu fulgi de cascaval afumat,in mijloc o maslina neagra, si gogosar rosu. O nebunie de gusturi si culori.

Adriana,sa-ti fie de bine.

#18 Adriana Nicoleta

Adriana Nicoleta

    .

  • Membri de onoare
  • 25863 posturi
  • Gender:Female

Postat 17 November 2008 - 10:47 AM

CITAT(raluca elena @ Nov 17 2008, 09:34 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Adriana, daca gasesti o cale sa le faci mai putin friabile, poate cu parmezan, adica sa fie ceva mai elastice, se pot umple cu sos de brinza gen Cheez Whiz si puse spate in spate cite 2....Poate reusesti chiar, daca ies mai groase, sa le asezi (asa cite 2) in picioare pe platou. Ar arata tare fain...

Aha, splendida idee, se retine, mersi frumos smile.gif

#19 roxa11

roxa11

    micro Bucatar

  • Membri
  • 22 posturi
  • Gender:Female
  • Location:bucuresti
  • Interests:gatitul e unul din ele

Postat 17 November 2008 - 10:53 AM

vaiiiiii imi aduc aminte de stelutele astea mama punea un pic de zahar pudra in compozitie si noi mereu mancam cu dulceata de visini... eheeeee ce vremuri.... hmmm ce o fi facut cu unealta aia ca nu am mai vazut-o de multicel si astea erau preferatele mele cand eram copil
ei n-o fi foc

#20 Anna Foster

Anna Foster

    Academic Chef

  • Membri
  • 1277 posturi
  • Gender:Female
  • Location:United Kingdom

Postat 17 November 2008 - 11:11 AM

CITAT(Dan@ @ Nov 17 2008, 11:00 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Anne, se numeste rossette iron. Uite aici mai multe tipuri de forme. smile.gif

Multumesc Dan@ floare.gif am tras o cautare si cu chiu cu vai am gasit un singur vanzator pe amazon; tre' sa ma misc rapid ohmy.gif




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf



Răspunde la acest topic



  


2 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi