Sari la conținut

Poză

Pricomigdale vanilate


3 răspunsuri la acest topic

#1 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 28 April 2011 - 05:19 PM

Nu credeam ca va iesi un desert atat de fin si gustos dat fiind ca se face atat de usor, rapid si din ingrediente atat de putine.

Pentru sase fursecuri, intrucat nu am invitati si stiam ca nu ma opresc decat cand le termin:
un albus
o lingura (25 g) de xilitol (indulcitor natural cristale – nu merge cu extract de stevia pentru ca e lichid) – mi s-au parut cam dulci, deci data viitoare, as miscora cantitatea. Desi dumnealui a zis ca-s bune asa.
jumatate de baton de vanilie - NU e optional, ofera acel gust vanilat si fin brioselor
doua linguri de migdale decojite crude maruntite – sau daca aveti direct faina, cam 4 linguri ca se schimba densitatea :)
1.JPG
Se taie batonul de vanilie pe lung si se amesteca semintele cu indulcitorul natural. E primul pas, pentru ca pana ii facem pe ceilalti aroma de vanilie intra bine in indulcitor si gustul este mai bun, nu doar dulce.

Daca nu aveti faina de migdale ca atare, cum nici eu nu am avut, puneti migdalele maruntite sau chiar intregi in robot pana arata cam asa:
3.JPG
Separati galebenusul de albus pe care-l mixati cu putere. Adaugati "zaharul vanilat", adic aindulcitorul cu exctractul de vanilie si mixati iarasi bine, si in fine mai puneti faina de migdale, mixand mereu. Eu am pus si pe bain marie dar cred ca este un pas optional.
5.JPG 6.JPG 7.JPG 8.JPG
Cu o lingura se pune compozitia in forme sau pe o tava cu hartie de copt (in acest caz, la distanta intre ele).
9.JPG 10.JPG
Dupa zece minute la un foc potrivit arata asa:
11.JPG
Si dupa inca 5 minute, asa:
12.JPG

Sunt foarte aromate datorita vaniliei pure si consistenta crocanta a bucatelelor de migdale ramase mai mari ma face sa recomand sa le macinati in defavoarea fainii de migdale. Dar tine de preferinte. Delicioase! Abia astept sa le fac in numar mai mare pentru cand voi avea invitati.
15.JPG 13.JPG

#2 sad3

sad3

    micro Bucatar

  • Membri
  • 4 posturi

Postat 08 June 2011 - 02:34 PM

Doamne ce frumos arata pricomigdalele tale.
Trebuie sa incerc si eu neaparat.
Multumesc pentru reteta.

#3 Bogdana

Bogdana

    Master of disaster

  • Membri
  • 8527 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 08 June 2011 - 08:50 PM

arata fain, eu de prea multa vremezic sa fac si nu am reusit
au gustul ala amarui al celor din comert?
Asa, si?



#4 adrianae

adrianae

    Captain Cook

  • Membri
  • 305 posturi

Postat 09 June 2011 - 09:25 PM

Multumesc mult pentru aprecieri Sad!

Bogdana, nu stiu cum sunt cele din comert intrucat eu nu mai consum zahar si nici cand consumam nu am cumparat niciodata, insa acestea nu au fost deloc amarui. Daca vrei ceva mai tare, eu zis ca adaugi ghimbir, nu vor fi amarui, insa vor avea o aroma mai tare.

Editat de adrianae, 09 June 2011 - 09:26 PM.




Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi