pasta de brinza cu ceapa
Postat 10 December 2005 - 05:24 PM
se caleste ceapa in ulei pina la culoare aurie inchisa,se lasa sa raceasca.se ameteca brinza,smantina sarea,se adauga ceapa cat se poate fara ulei si se amesteca.

Postat 19 December 2005 - 01:04 PM

eu o faceam cu ceapa cruda (tocata sau rasa pe razatoare) si mai puneam si marar proaspat tocat. mie imi place la nebunie mararul si il cam pun in toate cele. si am mai pus si castravete crud ras marunt pe razatoare.
Editat de boni, 19 December 2005 - 01:05 PM.
Postat 19 December 2005 - 02:16 PM
e buuuna asa, cu ceapa calita. doar ca e mai mult de lucru

eu o faceam cu ceapa cruda (tocata sau rasa pe razatoare) si mai puneam si marar proaspat tocat. mie imi place la nebunie mararul si il cam pun in toate cele. si am mai pus si castravete crud ras marunt pe razatoare.
boni,si mie imi place sa adaug condimente dupa imaginatie,dar am vrut sa vad cum este daca fac cum e prescris,si n-ea placut

Postat 20 December 2005 - 09:43 PM
500gr. branza de vaci proaspata, 200gr telemea sarata sau branza burduf, 1 ceapa taiata marunt sau rasa(vara punem 2-3 lrgaturi de ceapa verde), 2-3 linguricu varf, bulion sau pasta de rosii, patrunjel , marar verde tocat. Se mixeaza totul bine si apoi se lasa cel putzin jumatate de ora la frigider sa se amestece aromele. Este mai mult o salata de cruditatzi. Cine vrea poate pune si un catzel mare de usturoi tocat marunt. Tartinele se pot decora cu masline.
Cu bine Higeia
[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]
Postat 04 January 2006 - 02:01 PM

Postat 05 January 2006 - 09:29 PM
Postat 09 January 2006 - 11:53 AM
Proverb budist
Postat 09 January 2006 - 12:17 PM
In afara de ceapa si marar eu fac si cu chimen pisat si iese foarte buna.
mi-ai luat-o inainte.

chiar vroiam sa va povestesc cum am mancat pasta de branza cu chimen la un sf. ion. era servita langa morcov crud si castravete crud (ca un dip). mi s-a parut exceptionala!!!!
Postat 09 January 2006 - 03:07 PM
Sau branza amestecata cu consreva de peste bine scursa. Este dementiala. Si va mai spun ca ar fi indicat sa faceti mici gogosi din compozitia de ecler si sa le umpleti cu pasta de mai sus. Astept impresii.

Proverb budist
Postat 11 January 2006 - 02:46 PM
Dar de branza cu boia ce spuneti?
Sau branza amestecata cu consreva de peste bine scursa. Este dementiala. Si va mai spun ca ar fi indicat sa faceti mici gogosi din compozitia de ecler si sa le umpleti cu pasta de mai sus. Astept impresii.

Vin cu specificarea ca branza trebuie sa fie neaparat de vaci.
Proverb budist
Postat 12 May 2010 - 05:10 PM
1 l lapte proaspat de la laptarie,1 iaurt mic natural,zeama la o lamaie- pus pe foc pana s-a inchegat, filtrat si pus la strecurat
astazi am adaugat grana padano si pecorino razuit, ceapa,sare,piper,boia,chimen si unt pentru amalgamat
Bunica ne facea des aceasta crema, dar cu branza de oaie de pe langa Cluj(Borsa si Chidea) si branza de vaci. E foarte bun si de umplut ardei si feliat ori langa alte aperitive.
Postat 14 May 2010 - 01:36 PM
1 l lapte proaspat de la laptarie,1 iaurt mic natural,zeama la o lamaie- pus pe foc pana s-a inchegat, filtrat si pus la strecurat
astazi am adaugat grana padano si pecorino razuit, ceapa,sare,piper,boia,chimen si unt pentru amalgamat
Bunica ne facea des aceasta crema, dar cu branza de oaie de pe langa Cluj(Borsa si Chidea) si branza de vaci. E foarte bun si de umplut ardei si feliat ori langa alte aperitive.
vai Moni, cine m-a pus sa ma uit chiar azi la topic:) eu sunt pe legume:)o sa fac cu siguranta mai ales c am in fiecare z lapte proaspat...
Postat 14 May 2010 - 04:17 PM
si macar stii ce mananci daca o faci tu

Postat 14 May 2010 - 08:45 PM

Merci, norocul incepatorului

Postat 16 May 2010 - 02:11 AM

Ba stim, un deliciu!

Postat 15 June 2010 - 01:00 PM
Pot fi folosite si plante uscate, la plic, dar e de preferat sa fie proaspete, iese pasta mult mai aromata.
http://bucatareli.blogspot.com
Răspunde la acest topic

1 utilizatori citesc acest topic
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi