Sari la conținut

Poză

pasta de brinza cu ceapa


19 răspunsuri la acest topic

#1 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 10 December 2005 - 05:24 PM

750 gr.brinza alba 5-9%,1 smantina,3 linguri ulei,1 ceapa mare (250 gr.)tocata marunt,1/2 lingurita sare.

se caleste ceapa in ulei pina la culoare aurie inchisa,se lasa sa raceasca.se ameteca brinza,smantina sarea,se adauga ceapa cat se poate fara ulei si se amesteca.

IPB Image

#2 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 19 December 2005 - 01:04 PM

e buuuna asa, cu ceapa calita. doar ca e mai mult de lucru icon_razz.gif (da' a meritat efortul)

eu o faceam cu ceapa cruda (tocata sau rasa pe razatoare) si mai puneam si marar proaspat tocat. mie imi place la nebunie mararul si il cam pun in toate cele. si am mai pus si castravete crud ras marunt pe razatoare.

Editat de boni, 19 December 2005 - 01:05 PM.


#3 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 19 December 2005 - 02:16 PM

QUOTE(boni @ Dec 19 2005, 03:04 PM)

e buuuna asa, cu ceapa calita. doar ca e mai mult de lucru icon_razz.gif (da' a meritat efortul)

eu o faceam cu ceapa cruda (tocata sau rasa pe razatoare) si mai puneam si marar proaspat tocat. mie imi place la nebunie mararul si il cam pun in toate cele. si am mai pus si castravete crud ras marunt pe razatoare.




boni,si mie imi place sa adaug condimente dupa imaginatie,dar am vrut sa vad cum este daca fac cum e prescris,si n-ea placut floare.gif
IPB Image

#4 CorinaZ

CorinaZ

    Big Chef

  • Membri
  • 671 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 20 December 2005 - 07:24 PM

NU stiu de ce ma gandesc eu ca e mai buna cu ceapa cruda, mai ales dupa cateva ore, cand se duce iutzeala... icon_razz.gif
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)

#5 Higeia

Higeia

    Master of disaster

  • Membri
  • 1504 posturi
  • Location:Bucuresti

Postat 20 December 2005 - 09:43 PM

Si eu fac o crema de branza cu ceapa cruda si rosii sau pasta de rosi. Copiii mei cand erau mici o numeau "branza rosie"

500gr. branza de vaci proaspata, 200gr telemea sarata sau branza burduf, 1 ceapa taiata marunt sau rasa(vara punem 2-3 lrgaturi de ceapa verde), 2-3 linguricu varf, bulion sau pasta de rosii, patrunjel , marar verde tocat. Se mixeaza totul bine si apoi se lasa cel putzin jumatate de ora la frigider sa se amestece aromele. Este mai mult o salata de cruditatzi. Cine vrea poate pune si un catzel mare de usturoi tocat marunt. Tartinele se pot decora cu masline.

Imagini atașate

  • 10201324.gif

"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[size="5"]

#6 nitu_30020

nitu_30020

    Captain Cook

  • Membri
  • 474 posturi
  • Gender:Female
  • Location:RM.VALCEA

Postat 04 January 2006 - 02:01 PM

Eu fac pasta de branza asa:toc la robot o ceapa cruda,2-3 castraveciori acri si verdeata(marar,patrunjel).Apoi adaug branza proaspata,2-3 linguri de smantana si unt si mai mixez putin.Iese ceva gen Almete si e tare buna.
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.


#7 roxyfoxy

roxyfoxy

    Captain Cook

  • Membri
  • 353 posturi

Postat 05 January 2006 - 09:29 PM

Eu fac pasta de branza in tot felul de variante. In afara de ceapa adaug rosii decojite sau ardei rosu, sau crema de hrean, sau putina boia de ardei (uneori si putina slaninuta afumata - asta nu se incadreaza la vegetariene, scuze).

#8 sandu_ctin14

sandu_ctin14

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 09 January 2006 - 11:53 AM

Eu fac pasta de branza fara snantana pentru ca-si lasa zeama. Dar in schimb folosesc branza foarte grasa, branza de vaci si uneori de burduf si mult unt. In afara de ceapa si marar eu fac si cu chimen pisat si iese foarte buna.
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#9 boni

boni

    doar monti...

  • Membri
  • 2135 posturi
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu (Romania)

Postat 09 January 2006 - 12:17 PM

QUOTE(Georgeta Violeta @ Jan 9 2006, 11:53 AM)

In afara de ceapa si marar eu fac si cu chimen pisat si iese foarte buna.

mi-ai luat-o inainte. icon_smile.gif
chiar vroiam sa va povestesc cum am mancat pasta de branza cu chimen la un sf. ion. era servita langa morcov crud si castravete crud (ca un dip). mi s-a parut exceptionala!!!!

#10 judy

judy

    Big Chef

  • Membri
  • 988 posturi
  • Gender:Female
  • Location:ISRAEL

Postat 09 January 2006 - 02:06 PM

aveti dreptate..........si eu am invatat cu multi ani in urma in ro. cu chimen icon_smile.gif

Editat de judy, 09 January 2006 - 02:07 PM.

IPB Image

#11 Alis

Alis

    Master of disaster

  • Membri
  • 2677 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Israel

Postat 09 January 2006 - 02:13 PM

eu pun ceapa verde


#12 sandu_ctin14

sandu_ctin14

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 09 January 2006 - 03:07 PM

Dar de branza cu boia ce spuneti?
Sau branza amestecata cu consreva de peste bine scursa. Este dementiala. Si va mai spun ca ar fi indicat sa faceti mici gogosi din compozitia de ecler si sa le umpleti cu pasta de mai sus. Astept impresii. icon_razz.gif
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#13 sandu_ctin14

sandu_ctin14

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 11 January 2006 - 02:46 PM

QUOTE(Georgeta Violeta @ Jan 9 2006, 05:07 PM)

Dar de branza cu boia ce spuneti?
Sau branza amestecata cu consreva de peste bine scursa. Este dementiala. Si va mai spun ca ar fi indicat sa faceti mici gogosi din compozitia de ecler si sa le umpleti cu pasta de mai sus. Astept impresii. icon_razz.gif


Vin cu specificarea ca branza trebuie sa fie neaparat de vaci.
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#14 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 12 May 2010 - 05:10 PM

Am gasit acest topic si voi atasa aici ce am facut eu ieri si astazi, nu mai fac alt topic.
1 l lapte proaspat de la laptarie,1 iaurt mic natural,zeama la o lamaie- pus pe foc pana s-a inchegat, filtrat si pus la strecurat
astazi am adaugat grana padano si pecorino razuit, ceapa,sare,piper,boia,chimen si unt pentru amalgamat

Bunica ne facea des aceasta crema, dar cu branza de oaie de pe langa Cluj(Borsa si Chidea) si branza de vaci. E foarte bun si de umplut ardei si feliat ori langa alte aperitive.

Imagini atașate

  • Immagine_835.jpg
  • Immagine_838.jpg
  • Immagine_839.jpg
  • Immagine_840.jpg
  • Immagine_842.jpg
  • Immagine_843.jpg


#15 Flory28

Flory28

    Big Chef

  • Membri
  • 899 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bologna

Postat 14 May 2010 - 01:36 PM

CITAT(kismoni @ May 12 2010, 05:10 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Am gasit acest topic si voi atasa aici ce am facut eu ieri si astazi, nu mai fac alt topic.
1 l lapte proaspat de la laptarie,1 iaurt mic natural,zeama la o lamaie- pus pe foc pana s-a inchegat, filtrat si pus la strecurat
astazi am adaugat grana padano si pecorino razuit, ceapa,sare,piper,boia,chimen si unt pentru amalgamat

Bunica ne facea des aceasta crema, dar cu branza de oaie de pe langa Cluj(Borsa si Chidea) si branza de vaci. E foarte bun si de umplut ardei si feliat ori langa alte aperitive.



vai Moni, cine m-a pus sa ma uit chiar azi la topic:) eu sunt pe legume:)o sa fac cu siguranta mai ales c am in fiecare z lapte proaspat...

#16 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 14 May 2010 - 04:17 PM

QUOTE(Flory28 @ May 14 2010, 01:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
vai Moni, cine m-a pus sa ma uit chiar azi la topic:) eu sunt pe legume:)o sa fac cu siguranta mai ales c am in fiecare z lapte proaspat...

si macar stii ce mananci daca o faci tu smile.gif noua ne-a placut mult smile.gif

#17 sandu_ctin14

sandu_ctin14

    Big Chef

  • Membri
  • 838 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Romania
  • Interests:Lectura, calatoriile, bucataria.

Postat 14 May 2010 - 07:39 PM

Frumoasa branza ta kismoni! Nu prea sti ce e eusa_clap.gif
"Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este calea.!."
Proverb budist

#18 kismoni

kismoni

    Master of disaster

  • Membri
  • 6198 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Oradea-Brescia

Postat 14 May 2010 - 08:45 PM

QUOTE(Georgeta Violeta @ May 14 2010, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumoasa branza ta kismoni! Nu prea sti ce e eusa_clap.gif

Merci, norocul incepatorului biggrin.gif

#19 little coffee

little coffee

    Master of disaster

  • Membri
  • 8748 posturi
  • Gender:Female
  • Location:Bucuresti

Postat 16 May 2010 - 02:11 AM

QUOTE(Georgeta Violeta @ May 14 2010, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Frumoasa branza ta kismoni! Nu prea sti ce e eusa_clap.gif



Ba stim, un deliciu!
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau

#20 Bucatareli_la_borcan

Bucatareli_la_borcan

    micro Bucatar

  • Membri
  • 18 posturi

Postat 15 June 2010 - 01:00 PM

Eu pun ceapa verde si usturoi verde, iar in loc de marar am incercat busuioc sau rozmarin. Iar daca nu iese destul de cremoasa, adaug putin ulei de masline.
Pot fi folosite si plante uscate, la plic, dar e de preferat sa fie proaspete, iese pasta mult mai aromata.

A pornit totul în joacă, de la o farfurie cu căpşuni pe care nimeni din casă nu le mai putea mânca şi o reţetă de dulceaţă "agăţată" în autobuz...


http://bucatareli.blogspot.com



Răspunde la acest topic



  


1 utilizatori citesc acest topic

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi