No SSO cookie

Pogaci cu jumari

Postat de

(5/ 119)
  • Complexitate Ridicată

    • Ingrediente

      Aluat de pogaci:
      -500 gr faina
      -25 gr drojdie proaspata
      -1 ou
      -2 linguri untura de porc rece
      -200 ml lapte caldut
      -1 lingurita de zahar
      -1 lingurita de sare
      Pentru pasta de jumari:
      -250 gr jumari
      -sare,piper
      Pentru finisat:
      -1 ou batut
      -mac, susan, chimion
    • Mod de preparare

      Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.

      Intr-un castron punem drojdia, 1 lingurita de zahar, putin lapte si doua linguri de faina. Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut, pana cand face basici. Intr-un castron mai mare punem faina si untura, pe care le frecam pana capata un aspect nisipos. Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul. Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted. Acoperim castronul si il lasam sa se dospeasca la temperatura camerei pana cand isi dubleaza volumul.

      Punem putin ulei pe masa de lucru si rasturnam aluatul. Il intindem sub forma unui dreptunghi de circa 8mm grosime. Ungem aluatul cu pasta de jumari. Pornind din cele doua laturi mai scurte ale dreptunghiului, aducem marginile aluatului pana la mijloc unde se intalnesc, apoi se indoaie in doua pe linia de imbinare. Dreptunghiul lung obtinut se indoaie in doua de la jumatate, apoi se infoliaza si se da la frigider circa 20-30 de minute.

      Dupa cele 20 minute se intinde aluatul din nou si se pliaza pe latura cea mai lunga, de data aceasta doar in 3. Se da din nou la frigider. Dupa trecerea timpului (30 minute) se mai impacheteaza inca o data in 3. Se mai lasa la frigider inca 30 de minute. Se cerne planul de lucru cu faina si se intinde aluatul cam de 5-7 mm grosime in forma de dreptunghi. Cu o forma speciala ,cu un pahar (sau sub ce forma doreste fiecare) se decupeaza aluatul. Pogacelele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la temperatura camerei sa mai creasca un pic. Se ung pe deasupra cu ou batut, atentie nu si pe margini, altfel vor creste asimetric si se presara cu mac, susan sau chimion. Se coc in cuptorul incins pana se rumenesc usor deasupra.

    • Mod de servire

      Pogacile cu jumari merg de minune langa un paharel de vin rosu. Sunt fragede si delicioase. Alte retete culinare recomandare

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    • Ionix

      baftăăăăăăăăăăăăăă!

      2010-12-22 la 09:03
    • meryln116

      544, bafta!

      2010-12-22 la 08:39
    • MEDIOTO59

      buuuuuuuun.

      2010-12-04 la 10:32
    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Mai multe ingrediente

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.2502 :: 19.69MB