No SSO cookie

Coltunasi cu visine si sos

Postat de

(5/ 3)
  • Complexitate Medie

    • Ingrediente

      3 oua, 100 ml apa, 300-350 g faina, un praf de sare, 1 kg visine, 1 cana zahar, 50 g unt, smantana.
    • Mod de preparare

      Coltunasi cu visine si sos este o veche reteta de desert. Este simplu de facut, va trebuie doar un aluat si visine fara samburi.

      O data ce ati spalat bine fructele, le-ati indepartat samburii si coditele se pune cu zahar peste noapte in frigider. A doua zi lasati sa se scurga bine visinele si siropul rezultat il fierbeti cateva minute sa se ingroase putin.

      Pentru aluat bateti ouale cu sare, la care adaugati apoi apa si faina. Trebuie sa va iasa un altuat moale si elastic. Il intindeti subtire si il taiati in patratele. Pe fiecare patratel puneti cam doua visine si pliati apoi in forma de triunghi. Apasati bine marginile ca sa se lipeasca. Puteti face si cu furculita aceasta operatiune, s-ar putea sa mearga mai repede.

      Puneti un vas cu apa cu sare la fiert si cand apa clocoteste puneti coltunasii cu visine. Lasati cam 10 minute sa fiarba la foc mic. Se scot si se stropesc cu unt topit.

    • Mod de servire

      Coltunasii cu visine se servesc cu smantana deasupra si stropiti cu siropul de visine.

     

    Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

    Adaugă reţetă

    Cauta retete de mic-dejun in functie de ingredientele pe care le ai!

    Alte reţete cu ingredientele

    Autentificare

    Nu sunteti membru inca ?

    Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

    Inregistrati-va acum

    Adresa email
    Parolă
    Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
     
    Ati uitat parola?
    Înregistrare
    0.5946 :: 19.68MB