No SSO cookie

Snickers - reteta originala

Postat de

(0/ 0)
Snickers - reteta originala

Complexitate Medie

  • Ingrediente

    Foi:
    5 galbenusuri
    450 grame faina
    150 grame zahar
    1/2 pachet margarina sau 200 grame untura
    1 praf de copt
    3-4 linguri smantana
    5 albusuri
    300 grame nuca
    Crema:
    4 oua
    12 linguri de zahar
    1 pachet mic de cacao
    1/2 pachet de margarina
    Ciocolata pentru ornat,1 lingura de lapte ,putin unt
  • Mod de preparare

    Snickersul este o prajitura delicioasa cu nuca si cacao. Din galbenusuri,faina,zahar,margarina/untura,praf de copt si smantana se framanta un aluat ce se imparte in 3. Nuca se coace si se marunteste si albusurile se bat spuma cu zaharul.Din aluat se intind 3 foi care se ung cu albusurile batute spuma si se presara nuca.Foile se coc pe dosul tavii.Aviz incepatoarelor:foile se coc separat!
    Crema:ouale se bat pe abur impreuna cu zaharul si cacaoa pana se ingroasa.Puteti pune si 1-2 linguri de coniac in crema.Cand s-a omogenizat se ia de pe foc si se adauga untul frecand energic.Se asaza prima foaie,apoi crema,foaie si restul de crema si se inveleste in folie alimentara sau o punga peste care asezati un obiect mai greu(ex:2-3 carti,un fund de lemn) pentru 5-6 ore.O puteti lasa de seara pana dimineata.Apoi se adauga ciocolata topita si amestecata si o lingura de lapte si putin unt si se da la rece.Este o prajitura pentru adevaratii iubitori de Snickers, pentru cunoscatori.Saptamana asta pun si poze si va mai impartasesc o varianta a retetei.Sa aveti spor la lucru si pofta buna!!

  • Mod de servire

    Prajitura Snickers se serveste taiata dupa preferinte si cu un pahar cu lapte.

 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

Adaugă reţetă

Alte reţete cu ingredientele

Mai multe ingrediente

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.4889 :: 19.67MB