Se fac galustele la fel ca pentru galuste cu branza la cuptor, se asaza intr-o forma rezistenta la foc, se toarna deasupra un...
Galuste cu branza si sos de rosii
Pentru galustele de branza la cuptor se pun intr-o cratita la foc apa cu untul sau untura si un varf de cutit de sare. Cand...
Galuste de branza la cuptor
Pentru cascavalul in aluat se pregateste din timp un aluat de friganele. Se taie cascavalul in felii de marime potrivita,...
Cascaval in aluat
Pentru cascavalul pane cu pesmet se taie cascavalul in felii de marime potrivita, groase de circa 1 cm. Se dau prin faina, ou...
Cascaval pane cu pesmet
Pentru crochete de cascaval in pesmet se taie cascavalul in cuburi mici. Se face un sos alb ceva mai gros, din unt si faina...
Crochete de cascaval in pesmet
Pentru chiftelele de gris la cuptor se pune laptele sa fiarba cu un praf de sare si zahar. Cand clocoteste, se toarna grisul...
Chiftele de gris la cuptor
Pentru crochetele simple de gris se toarna grisul in apa sau in laptele care clocoteste. Se pune sare. Se fierbe amestecand...
Crochete simple de gris
Pentru pilaful de gris se pune apa la fiert cu putina sare. Cand apa clocoteste, se toarna o ceasca mica de gris, cu incetul,...
Pilaf de gris
Pentru friganelele de aluat se freaca bine intr-un castron un ou cu trei linguri pline de faina, cu grija sa nu se faca...
Friganele de aluat
Pentru friganelele de paine se taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se moaie in lapte cu putin zahar cateva...
Friganele de paine
Pentru chiflele delicioase umplute se taie capace la chifle. Se scobeste miezul, care se moaie cu o ceasca de lapte. Se...
Chifle delicioase umplute
Pentru papara de paine cu branza de oi taie dintr-o franzela alba felii groase de un deget. Se pun sa se moaie cu lapte. Se...
Papara de paine cu branza de oi
Pentru alivanca cu unt se freaca intr-un castron branza de vaca pana devine ca o crema. Se pun pe rand ouale, malaiul, faina,...
Alivanca cu unt
Pentru galustele de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Se adauga putin unt si branza rasa. Se ia cu lingura din...
Galuste de mamaligaDulceata de afine este delicioasa. Aceasta dulceata poate fi folosita la creme, prajituri sau chiar si asa simpla.
Dulceata de afineInghetata de lamaie cu smantana
Inghetata de lamaie cu smantanaCrema delicioasa de cacao este o reteta simpla si rapida.
Crema delicioasa de cacaoZanahorias en Escabeche - Morcovi murati sunt o delicioasa reteta de muraturi. Pentru aceasat reteta aveti nevoie de 500 gr...
Morcovi muratiSosul de prune este simplu si gustos. Il puteti folosi la feluri principale cu carne. Merge bine cu rata sau gasca.
Sos de prune
Pentru mamaliga cu ochiuri si branzeturi se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga potrivit de...
Mamaliga cu ochiuri si branzeturi
Pentru balmus cu malai si branza se pune la fiert laptele indoit cu apa, din care se face o mamaliga ceva mai moale. Cand...
Balmus cu malai si branza
Pentru mamaliga la cuptor cu branza si oua se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc. Se pune un...
Mamaliga la cuptor cu branza si oua
Pentru aceasta mancare mamaliga ramasa din ajun se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita.
Mamaliga prajita in ulei
Pentru ursul de mamaliga se face o mamaliga potrivit de tare. Este usor de pregatit si este gustoasa.
Urs de mamaliga cu branza
Mamaliga pripita se serveste la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc. Este gustoasa.
Mamaliga pripita la ceaun
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane