Painea se prajeste si se freaca cu usturoi. Se unge apoi fiecare felie cu pasta de rosii, condementata cu sare, piper si...
Bagheta cu usturoi si rosiiPainea se taie in felii late si se curata de coaja, dupa care se pune la prajit. Se freaca feliile de paine cu usturoi, se...
Bagheta cu usturoiBaghetele se taie in doua pe lung, apoi in 2-3 bucati, pe lat. Se amestecamaioneza cu hreanul, se sareaza si se pipereaza....
Bagheta cu crabiSe scot crustaceele din conserva si se taie felii. Se pun pe pat de frunze salata verde, se stropesc cu zeala de lamaie si se...
Aperitiv cu crustaceePiureul de castane este delicios. Se poate ingheta pentru a-l pastra peste iarna, se poate consuma ca atare cu frisca, sau se...
Piure de castaneFaina se opareste in apa clocotita, si se adauga ouale si sare, dupa ce s-a racit putin. Se fierbe apa cu sare intr-un vas si...
Galuste de aluatUntul se freaca spuma, apoi se adauga unul cate unul galbenusurile si albusurile batute spuma. Se cerne faina si se pun...
Galuste pentru papricasPaine se taie in doua, iar apoi o jumatate de taie cubulete care se inmoaie in lapte, iar cealalta jumatate se taie tot...
Galuste din painePerele se curata de coaja, apoi se taie in patru, li se scot samburii si se pun intr-un vas mai inalt la fiert cu vinul rosu.
Garnitura de pereSe pune untul la incins, apoi se adauga 50 gr de jambon feliat si se lasa la calit. Se adauga o cepa tocata, se lasa putin la...
Garnitura de orezSe pun la fiert carnea de vaca, morcovul, ceapa, bucata de carne de iepure, jambonul, toate taiate bucatele. Se adauga zeama...
Sos vanatoresc din carne de vaca si iepureMarginile de cotlet se taie bucati si se pun la calit in ulei. Se adauga putina zeama de carne, apoi se lasa la fiert, se...
Sos vanatorescSe toaca marunt ouale fierte tari, apoi se adauga peste ele ulei, mustar, otetul, verdeata tocata marunt si piperul. Se...
Sos vinegretaMaioneza se amesteca impreuna cu castravetii curatati de coaja si de seminte, tocati marunt, ouale fierte tari, tocate...
Sos remouladResturile de carne, impreuna cu ceapa, morcovul si patrunjelul taiate felii se calesc in putin unt. Se adauga sarea, foaia de...
Sos picant cu piperSe toaca cepele marunt, apoi se presara piperul si se adauga otetul si vinul si se pun la fiert, pana scade sosul. Se adauga...
Sos picantSe pun la calit intr-un vas cu unt incins, ceapa si morcovul taiate felii subtiri. Se adauga faina, cimbrul, o bucatica de...
Sos din rosiiHreanul se rade si se pune la fiert in zeama de carne, aproimativ 20 de minute. Separat, se amesteca intr-o tigaie untul cu...
Sos de hreanCoacazele se curata de codite, apoi se pun la fiert 15-20 de minute in zeama de oase sau in apa. Separat, se amesteca intr-un...
Sos de coacazeCiupercile se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Se pun apoi intr-un vas cu unt incins si cateva linguri de zeama...
Sos de ciuperciAspicul de vita este o mancare gustoasa. Pentru prepararea acestei retete avem nevoie de picioare de vita si de vitel.
Aspic de vitaSturzii se curata, se golescd e intestine si se spala. Se sareaza si se pipereaza apoi si se invelesc fiecare cu o felie...
Sturzi la frigareSe curata sturzii de pene, se golesc, se spala si se pun intr-un vas cu unt incins. Se sareaza, se presara enibaharul si se...
Sturzi fripti la cuptorGraurii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Separat se pune orezul la fiert intr-un vas cu unt si doua pahare din...
Pilaf de grauriGraurii se curata, se golesc, apoi se spala bine si se pun la prajit, intr-un vas cu unt. Se scot apoi din vas, iar in untul...
Grauri friptiVrabiile se curata, se spala, se sareaza, se pipereaza si apoi se pun intr-o tava cu unt sau untura. Se introduce tava in...
Friptura de vrabiiPorumbeii se curata, se golesc de intestine si se flambeaza, apoi se pun la calit cu unt, sare, piper, o foaie de dafin si...
Porumbei paneUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori