 
					Se aleg gutui mari altoite, pentru ca dulceata sa iasa mai alba. Se curata de coaja si se rad pe razatoarea speciala. Se pot...
Dulceata de gutui rase sau taiate fire lungi 
					Se aleg boabele bune si se spala. Zaharul cu apa se pun la pe foc iute pina se leaga foarte bine. Se adauga boabele de...
Marmelada de struguri 
					Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe...
Dulceata de patlagele verzi (gogonele) 
					Se spala fructele, se scurg, se scot simburii, la prune, la piersici, iar perele si merele se curata de coaja, li se scot...
Gem asortat 
								Se curata gutuile de coaja si samburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe...
Compot de gutui aromat 
					Se curata de coaja merele si perele, se scot simburii(si la prune). Se taie fructele bucati si se dau prin masina de tocat,...
Marmelada melanj 
					Se taie fructele in bucati si se calesc intr-un vas timp de 10-15 minute, dupa care se adauga indulcitorul peste compotul...
Compot dietetic de capsuni 
					Prunele proaspete, carnoase, ne prea tare coapte, se pun intr-o sita si se scufunda intr-un vas cu apa clocotita. Se lasa...
Compot de prune 
					Perele taiate felii si coarnele cu simburi se asaza din ajun intr-un vas smaltuit, cu zaharul si se lasa pina a doua zi, cind...
Compot de pere si coarne 
					Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel...
Compot de prune cu aroma de vanilie 
					Se aleg piersici tari, se curata de coaja si se pun in apa de var. Se limpezesc apoi in apa rece, se desfac in jumatati ca sa...
Dulceata de piersici 
					Se curata perele de coaja si se taie in patru, apoi se curata saminta. Fiecare bucatica se moaie in zeama de lamiie. In acest...
Compot de pere aromat 
					Se pune la fiert apa cu zaharul, lasind sa dea citeva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi...
Compot de pepene galben 
					Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura...
Dulceata de trandafiri 
					Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecind din...
Marmelada de visine 
					Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura in cruce pe fundul vinetelor si se...
Dulceata de vinete cu nuci 
					Se curata caisele de coaja si de simburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu...
Dulceata de caise coapte 
					Se pune la fiert apa cu zaharul. In acest timp, se curata caisele de pielita si se lasa sa stea in apa rece. Cind zaharul s-a...
Compot de caise 
					Dupa indepartarea simburilor, fructele se presara in straturi cu zahar tos si se lasa 2-3 ore. Dupa aceea, se fierb pina sint...
Dulceata de visine si cirese 
					Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4...
Dulceata de nuci verzi 
					Se curata fructele de codite, se stropesc cu zeama de la cele doua lamii si se tin astfel timp de o ora. Se pune zaharul la...
Dulceata de fragi, capsuni sau zmeura 
					Gutuile se curata de coaja si  se scot samburii. Dupa aceea se taie felii si se pun in apa rece. Zaharul se fierbe cu...
Compot de gutui 
					Se pune apa cu zaharul si coaja de lamiie la fiert. Merele se curata de coaja si simburi, se taie sferturi si se pun sa...
Compot de mere 
								Strugurii se spala si se desciorchineaza. Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga...
Compot de struguri cu vanilie 
					Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa...
Compot de pere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori