Conserve de fructe

Dulceata de smochine
Dulceata

Dulceata de smochine

Alegem smochine nu prea coapte. Le curatam de coaja. Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga. Adaugam...

Dulceata de smochine
Gem de lamai
Dulceata

Gem de lamai

Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam...

Gem de lamai
Dulceata de pere
Dulceata

Dulceata de pere

Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu...

Dulceata de pere
Compot de cirese albe
Compoturi

Compot de cirese albe

Compotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un...

Compot de cirese albe
Compot de caise
Compoturi

Compot de caise

Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se...

Compot de caise
Dulceata de petale de trandafir
Dulceata

Dulceata de petale de trandafir

Dulceata de petale de trandafir este o reteta de dulceata delicata si foarte parfumata. Trandafirii trebuie sa fie frumosi,...

Dulceata de petale de trandafir
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Am pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece...

Dulceata de trandafiri
Dulceata de visine
Dulceata

Dulceata de visine

Dulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti...

Dulceata de visine
Compot visine
Compoturi

Compot visine

Se amesteca cele 4 kg de visine + 1,5 kg zahar si 12 aspirine de 500 mg, facute praf. Din aceasta cantitate au iesit 6...

Compot visine
Marmelada de zmeura
Dulceata

Marmelada de zmeura

Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti...

Marmelada de zmeura
Peltea de banane (Banana curd)
Dulceata

Peltea de banane (Banana curd)

Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea...

Peltea de banane (Banana curd)
Peltea de portocale (Orange curd)
Dulceata

Peltea de portocale (Orange curd)

Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul...

Peltea de portocale (Orange curd)
Peltea de lamai (Lemon curd)
Dulceata

Peltea de lamai (Lemon curd)

Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune compozitia rezultata pe...

Peltea de lamai (Lemon curd)
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de...

Gem de caise
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte...

Dulceata de cirese amare
Dulceata de zmeura
Dulceata

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura este foarte aromata si potrivita pentru perioadele in care nu mai gasim fructe proaspete. Poti sa o...

Dulceata de zmeura
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de...

Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are...

Dulceaţă de căpsuni reţetă
Gem de gutui
Dulceata

Gem de gutui

Nimic nu e mai delicios decat gemul de gutui, cu parfumul lui de toamna. Ca si orice reteta de gem, trebuie sa ai putina...

Gem de gutui
Sirop de trandafiri
Dulceata

Sirop de trandafiri

Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10...

Sirop de trandafiri
Dulceata de pepene verde
Dulceata

Dulceata de pepene verde

Se alege un pepene verde, nu prea mare, cu coaja groasa. Se taie felii cam de 2 degete grosime, si fiecare felie se curata de...

Dulceata de pepene verde
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de mure
Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)
Dulceata

Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)

Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o...

Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal)
Dulceata de dude
Dulceata

Dulceata de dude

Dudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...

Dulceata de dude
Compot de dovlecei
Compoturi

Compot de dovlecei

Se curata dovleceii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se pune otetul peste ei si se lasa 3-4 ore. Apoi sescurg de...

Compot de dovlecei
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se aleg murele si se fac piure cu mixerul. Mierea se incalzeste la bain-marie si se toarna murele amestecand in continuu....

Dulceata de mure
Pasta de migdale
Dulceata

Pasta de migdale

Se pun la mixer ovazul, apa, zeama de lamie, mierea si marul. Se amesteca bine cu piureul de migdale si cu aromele.

Pasta de migdale
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...

Dulceata de portocale
Chiselita de prune
Compoturi

Chiselita de prune

Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...

Chiselita de prune
Compot de pere
Compoturi

Compot de pere

Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...

Compot de pere
Compot de cirese
Compoturi

Compot de cirese

Se spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la...

Compot de cirese
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le...

Marmelada de mere
Dulceaţă de căpsuni reţetă
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara...

Dulceaţă de căpsuni reţetă
Compot de prune in otet
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Dulceata de gutui de casa
Dulceata

Dulceata de gutui de casa

Dulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.

Dulceata de gutui de casa
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min,...

Dulceata de caise
Dulceata de pepene galben cu vanilie
Dulceata

Dulceata de pepene galben cu vanilie

Pentru prepararea dulcetii de pepene galben este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate....

Dulceata de pepene galben cu vanilie
Magiun
Dulceata

Magiun

Se spala prunele, se scot samburii si se dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu intr-o oala care...

Magiun
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...

Compot de prune
Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Dulceata

Marmelada de mere, pere, prune si piersici

Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...

Marmelada de mere, pere, prune si piersici
Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna

Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o...

Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna
Compot asortat
Compoturi

Compot asortat

Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...

Compot asortat
Dulceata de nuci verzi cu miere
Dulceata

Dulceata de nuci verzi cu miere

Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se...

Dulceata de nuci verzi cu miere
Marmelada de morcovi
Dulceata

Marmelada de morcovi

Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...

Marmelada de morcovi
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu...

Compot de mere
Compot asortat de fructe
Compoturi

Compot asortat de fructe

Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...

Compot asortat de fructe
Dulceata de gutui bucati
Dulceata

Dulceata de gutui bucati

Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...

Dulceata de gutui bucati
Dulceata de mure
Dulceata

Dulceata de mure

Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...

Dulceata de mure
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...

Peltea de gutui
Compot de struguri
Compoturi

Compot de struguri

Se spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...

Compot de struguri
Dulceata de struguri
Dulceata

Dulceata de struguri

Se aleg boabe mari de struguri, se curata de pielita si de simburi si se pun intr-un tifon sa se scurga. Se pune zaharul la...

Dulceata de struguri
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
2
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
3
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
5
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Parteneri
Desert baclava de post
Bucataras.RO

Desert baclava de post

Aveam niste foi de placinta prin congelator pe care le tot mutam dintr-un loc in altul. Si pentru ca imi doream de mult timp...

Desert baclava de post
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola