 
								Alegem smochine nu prea coapte. Le curatam de coaja. Facem sirop din apa si zahar si fierbem pana se leaga. Adaugam...
Dulceata de smochine 
								Spalam lamaile, oprim una deoparte. Restul le punem intr-o cratita cu apa fierbinte si fierbem 20 minute. Scoatem, schimbam...
Gem de lamai 
								Curatam perele de samburi si casuta lor, apoi le taiem felii. Asezam in cratita feliile de pere in straturi, alternand cu...
Dulceata de pere 
								Compotul de cirese s-a numarat mereu printre preferatele mele, iar acesta cu cirese albe este minunat. Compoturile sunt un...
Compot de cirese albe 
								Spalam caisele sub jet de apa rece. Borcanele spalate se aseaza in tava de la aragaz si se pun in cuptor sa se...
Compot de caise 
								Dulceata de petale de trandafir este o reteta de dulceata delicata si foarte parfumata. Trandafirii trebuie sa fie frumosi,...
Dulceata de petale de trandafir 
								Am pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol. Am spalat in apa rece...
Dulceata de trandafiri 
								Dulceata de visine este absolut delicioasa, va asigur ca merita s-o incercati. Dulceata de casa de visine nu are conservanti...
Dulceata de visine 
								Se amesteca cele 4 kg de visine + 1,5 kg zahar si 12 aspirine de 500 mg, facute praf. Din aceasta cantitate au iesit 6...
Compot visine 
								Marmelada de zmeura sau dulceata de zmeura este delicioasa si foarte simpla de facut. Pentru aceasta reteta de dulceata aveti...
Marmelada de zmeura 
								Se topeste untul intr-o craticioara cu bordurile inalte. Se paseaza bananele in asa fel incat sa nu ramane cocoloase prea...
Peltea de banane (Banana curd) 
								Puneti apa la fiert. Radeti coaja si stoarceti portocala. Puneti toate ingredientele intr-un vas ce se poate aseza pe vasul...
Peltea de portocale (Orange curd) 
								Peste ouale batute se adauga zaharul, coaja si zeama de la cele 4 lamai, untul si maizena. Se pune compozitia rezultata pe...
Peltea de lamai (Lemon curd) 
								Mai intii am spalat caisele, le-am scos simburii si le-am cintarit. Am avut 3 lbs (1lb = 0,453 kg), deci 3 lb = 1.359 kg de...
Gem de caise 
								Ciresele mele au fost foarte coapte, si pe linga aroma usor amaruie au fost tare dulci. Daca ciresele nu sint foarte coapte...
Dulceata de cirese amare 
								Dulceata de zmeura este foarte aromata si potrivita pentru perioadele in care nu mai gasim fructe proaspete. Poti sa o...
Dulceata de zmeura 
								Dulceaţă de căpsuni reţetă. La 1 kg de zahar se pune o lingurita sare de lamaie si o farfurie adanca plina cu varf de...
Dulceaţă de căpsuni reţetă 
								Dulceaţă de căpsuni reţetă.Dulceata de capsuni cu rom este una dintre cele mai bune dulceturi pe care le-am gustat. Are...
Dulceaţă de căpsuni reţetă 
								Nimic nu e mai delicios decat gemul de gutui, cu parfumul lui de toamna. Ca si orice reteta de gem, trebuie sa ai putina...
Gem de gutui 
					Se aleg petalele de la 50 trandafiri parfumati (pentru dulceata), fara sa li se taie partea alba. Se fierb in clocot 10...
Sirop de trandafiri 
					Se alege un pepene verde, nu prea mare, cu coaja groasa. Se taie felii cam de 2 degete grosime, si fiecare felie se curata de...
Dulceata de pepene verde 
					Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure 
					Se aleg capsuni mijlocii, frumoase si proaspete, avand si coditele. Se spala, cate putine odata, in apa multa. Se pun pe o...
Dulceata de capsuri (reteta din Ardeal) 
					Dudele se curata se spala, se adauga zaharul conservantii si se tin la macerat 2zile. Dupa ce au stat la macerat se vor pune...
Dulceata de dude 
					Se curata dovleceii si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se pune otetul peste ei si se lasa 3-4 ore. Apoi sescurg de...
Compot de dovlecei 
					Se aleg murele si se fac piure cu mixerul. Mierea se incalzeste la bain-marie si se toarna murele amestecand in continuu....
Dulceata de mure 
					Se pun la mixer ovazul, apa, zeama de lamie, mierea si marul. Se amesteca bine cu piureul de migdale si cu aromele.
Pasta de migdale 
					Se aleg trei portocale de dulceata, cu coaja groasa si potrivit de mari. Se rad de coaja galbena, dar nu de tot, si se pun sa...
Dulceata de portocale 
					Se aleg prune bine coapte, se spala si se pun la fiert intr-o cratita fara apa. Cand incep sa se moaie, se pune zahar sau...
Chiselita de prune 
					Se pune intr-o cratita la foc zaharul, apa si lamaia sau vanilia. Se taie perele in sferturi, se curata de coaja si se...
Compot de pere 
					Se spala ciresele si se aleg de codite, se pun in borcane (borcanele sa fie de 800 gr. cu capace filetate) cam pana la...
Compot de cirese 
					Se aleg mere tari, nu fainoase. Se taie in sferturi, se curata de coaja si de samburi. Se pun la fiert cu apa cat sa le...
Marmelada de mere 
								Dulceaţă de căpsuni reţetă, Dulceata este un mod simplu prin care te poti bucura de aroma proaspata a fructelor de vara...
Dulceaţă de căpsuni reţetă 
					Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...
Compot de prune in otet 
					Dulceata de gutui de casa se prepara foarte usor, si astfel vei conserva parfumul minunat al merelor gutui pentru iarna.
Dulceata de gutui de casa 
					Pentru dulceata se aleg caise coapte, dar tari. Se curata de coaja fara sa se scoata samburii, se tin in apa de var 30 min,...
Dulceata de caise 
								Pentru prepararea dulcetii de pepene galben este nevoie de pepene galben care nu este fainos si care este copt pe jumatate....
Dulceata de pepene galben cu vanilie 
					 
					Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La...
Compot de prune 
					Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se...
Marmelada de mere, pere, prune si piersici 
					Dulceaţă de căpsuni reţetă, Se aleg capsuni rotunde, speciale pentru dulceata, proaspete, tari, potrivite pentru o...
Dulceaţă de căpsuni reţetă pentru iarna 
					Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe...
Compot asortat 
					Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se...
Dulceata de nuci verzi cu miere 
					Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cit sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sint bine patrunsi, se...
Marmelada de morcovi 
					Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu...
Compot de mere 
					Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin...
Compot asortat de fructe 
					Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La...
Dulceata de gutui bucati 
					Se aleg mure mari, intregi si bine coapte. Se pune siropul la fiert, la primele clocote, se adauga o lingura de zeama de...
Dulceata de mure 
					Gutuile bine coapte si nepatate se sterg de puf cu o cirpa si se taie bucati potrivite cu coaja cu tot; se adauga merele sau...
Peltea de gutui 
								Se spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce...
Compot de struguri 
					Se aleg boabe mari de struguri, se curata de pielita si de simburi si se pun intr-un tifon sa se scurga. Se pune zaharul la...
Dulceata de struguri
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori