 
								Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...
Gem de prune cu nuca 
								Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le...
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb 
								Spalam piersicile, le lasam sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, se cantaresc 1.000 gr. Se masoara 100 ml campari....
Dulceata de piersici cu campari 
								Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si...
Gem de caise 
								 
					Se spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...
Visine conservate pentru prajituri 
					Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...
Pasta de portocale 
					Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...
Peltea de gutui 
					Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...
Peltea de portocale 
					Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...
Peltea de trandafiri 
					Se opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...
Pepene galben la borcan 
					Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...
Pere confiate 
					Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...
Portocale glasate 
					Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...
Prune la borcan 
					Se aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...
Gem de capsune 
					Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate...
Gem de dovleac 
					Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in...
Gem de gutui cu migdale 
					Se dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...
Gem de pere si mere 
					Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita...
Gem de portocale 
					Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....
Gem de prune 
					Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte...
Magiun de prune 
					Se spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se...
Marmelada de caise 
					Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc...
Dulceata de trandafiri 
					Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se...
Dulceata din coaja de grepfrut 
					Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...
Dulceata mozaic 
					Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in...
Fructe conservate in rom 
					Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...
Gem de caise 
					Se aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga...
Dulceata de cirese negre 
								Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...
Dulceata de gutui 
					Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja...
Dulceata de nuci verzi 
					Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de...
Dulceata de portocale 
					Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca...
Dulceata de lamai, piersici si pere 
					Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se
Dulceata de struguri 
					Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...
Dulceata de prune umplute cu nuci 
					Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....
Dulceata de trandafiri 
					Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....
Compot de gutui intregi conservat 
					Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...
Compot de visine 
					Se fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...
Compot de visine conservat 
					Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine...
Compot mozaic 
					Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din...
Dulceata de caise 
					Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros....
Dulceata de caise verzi 
					Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...
Dulceata de capsune 
					Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...
Dulceata de cirese amare 
					Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...
Compot de visine 
					Se spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...
Caise conservate pentru prajituri 
					Se aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...
Caise glasate 
					Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...
Chitonoaga de gutui (pasta) 
					Se curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...
Cirese sau visine la borcan 
					Se taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...
Coji de portocale confiate 
					Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...
Coji de portocale confiate 
					Se spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....
Compot de mere
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori