Conserve de fructe

Gem de prune cu nuca
Dulceata

Gem de prune cu nuca

Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider...

Gem de prune cu nuca
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb
Dulceata

Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb

Dulceaţă de căpsuni reţetă. Spalam capsunile, le lasam la scurs, le indepartam cozile si le taiem marunt. Trebuie sa le...

Dulceaţă de căpsuni reţetă cu vin alb
Dulceata de piersici cu campari
Dulceata

Dulceata de piersici cu campari

Spalam piersicile, le lasam sa se scurga, se scot samburii, se taie marunt, se cantaresc 1.000 gr. Se masoara 100 ml campari....

Dulceata de piersici cu campari
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Caisele se spala bine si li se scot samburii. Se pun intr-o oala si se presara zaharul peste ele, lasandu-le 2-3 ore ca sa-si...

Gem de caise
Silvoita
Dulceata

Silvoita

Se spala prunele, se scot samburii si se pun intr-o cratita. La toata cantitatea pe care o vedeti am pus numai 1 kg de zahar...

Silvoita
Visine conservate pentru prajituri
Compoturi

Visine conservate pentru prajituri

Se spala visinele, se scot coditele si samburii si se pun intr-un borcan care sa le cuprinda. Se asaza in borcan un rand de...

Visine conservate pentru prajituri
Pasta de portocale
Dulceata

Pasta de portocale

Se tine coaja de portocale 24 de ore in apa rece. Se arunca apa, se pun cojile in cratita pentru dulceata, se pune apa numai...

Pasta de portocale
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Se sterg gutuile, se taie in patru si se pun in cratita pentru dulceata. Se pun si merele taiate felii. Se acopera cu apa si...

Peltea de gutui
Peltea de portocale
Dulceata

Peltea de portocale

Se fierb merele taiate in sferturi in 500 ml de apa. Cand merele s-au inmuiat, se strecoara prin sita si se preseaza usor cu...

Peltea de portocale
Peltea de trandafiri
Dulceata

Peltea de trandafiri

Se spala merele, se taie in sferturi si se pun la fiert in cratita de dulceata cu 1 l de apa. Cand fructele s-au inmuiat, se...

Peltea de trandafiri
Pepene galben la borcan
Compoturi

Pepene galben la borcan

Se opareste pulpa de pepene cu siropul facut din apa si zahar. Se dau cateva clocote, se scot bucatile de pepene si se pun in...

Pepene galben la borcan
Pere confiate
Compoturi

Pere confiate

Se curata perele, se taie in doua, se scoate casuta cu samburi si se pun la fiert in vin, apa si zahar. Cand s-au inmuiat...

Pere confiate
Portocale glasate
Compoturi

Portocale glasate

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, fara sa se zdrobeasca. Feliile se desfac una cate una si se pun pe...

Portocale glasate
Prune la borcan
Compoturi

Prune la borcan

Se fierb prunele intr-un sirop facut din apa si zahar, de trei ori, pana scade siropul la jumatate. Se adauga otetul si se...

Prune la borcan
Gem de capsune
Dulceata

Gem de capsune

Se aleg capsuni foarte coapte, se spala si se scot coditele. Se paseaza bine capsunele si se pune piureul in cratita de...

Gem de capsune
Gem de dovleac
Dulceata

Gem de dovleac

Se taie pulpa de dovleac in cubulete, se acopera cu zaharul si se lasa 2 ore. Se toarna apa clocotita peste caisele taiate...

Gem de dovleac
Gem de gutui cu migdale
Dulceata

Gem de gutui cu migdale

Se spala gutuile, se curata, se scot casutele cu samburii si se taie pulpa felii. Feliile se acopera cu apa si se fierb in...

Gem de gutui cu migdale
Gem de pere si mere
Dulceata

Gem de pere si mere

Se dau prin masina de tocat feliile de pere si se pun intr-o cratita cu 1 kg de zahar. Se fierbe piureul pe foc mic, pana se...

Gem de pere si mere
Gem de portocale
Dulceata

Gem de portocale

Se rad 8 portocale de coaja galbena. Se taie portocalele feliute subtiri, se scot samburii si se pun feliile in cratita...

Gem de portocale
Gem de prune
Dulceata

Gem de prune

Se presara prunele cu zahar si se lasa in cratita pentru dulceata 12 ore. Se pune cratita pe foc pana se topeste tot zaharul....

Gem de prune
Magiun de prune
Dulceata

Magiun de prune

Se spala prunele si li se scot samburii. Se pun intr-o cratita care sa le cuprinda si se asaza pe foc, la flacara foarte...

Magiun de prune
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Se spala caisele, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele si zaharul (optional) in cratita pentru dulceata. Se...

Marmelada de caise
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se aleg 300 g flori de trandafiri pentru dulceata si se taie cu o forfecufa partea alba (de la baza petalelor). Se cantaresc...

Dulceata de trandafiri
Dulceata din coaja de grepfrut
Dulceata

Dulceata din coaja de grepfrut

Se rade coaja galbena si se stoarce zeama din grepfrut. Cojile albe se tin in apa rece 3-4 zile, schimband mereu apa. Se...

Dulceata din coaja de grepfrut
Dulceata mozaic
Dulceata

Dulceata mozaic

Se zdrobesc coacazele si zmeura, se paseaza prin sita si se pastreaza sucul. Se face un sirop din apa si zahar si se pune la...

Dulceata mozaic
Fructe conservate in rom
Compoturi

Fructe conservate in rom

Se spala ciresele si visinele si li se scot samburii. Se aleg fragii si zmeura. Se pun intr-un borcan mare de sticla, in...

Fructe conservate in rom
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Se pun caisele in cratita pentru dulceata, alternand un rand de caise cu unul de zahar. Se lasa 12 ore, scuturand cratita din...

Gem de caise
Dulceata de cirese negre
Dulceata

Dulceata de cirese negre

Se aleg fructe proaspete si foarte sanatoase. Se scot samburii cu un aparat special sau cu un ac. Intre timp, se leaga...

Dulceata de cirese negre
Dulceata de gutui
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Se pun nucile intr-un borcan cu apa si se lasa la macerat o saptamana, schimband apa de cateva ori. Se curata nucile de coaja...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de portocale
Dulceata

Dulceata de portocale

Se rad portocalele de coaja galbena si se lasa 2 zile in apa rece, pana patrunde usor furculita in ele. Se scot, se scurg de...

Dulceata de portocale
Dulceata de lamai, piersici si pere
Dulceata

Dulceata de lamai, piersici si pere

Se preseaza jumatatea de lamaie si se pastreaza sucul. Coaja se arunca. Cealalta lamaie se taie in felii subtiri. Se amesteca...

Dulceata de lamai, piersici si pere
Dulceata de struguri
Dulceata

Dulceata de struguri

Se aleg struguri cu boabe mari, cu pulpa tare si coaja groasa. Se curata pielita dupa ce au fost opariti usor. Se Se

Dulceata de struguri
Dulceata de prune umplute cu nuci
Dulceata

Dulceata de prune umplute cu nuci

Se aleg prune bine coapte, inca tari, se rup coditele, se spala si se curata de pielita. Se curata mai usor daca sunt oparite...

Dulceata de prune umplute cu nuci
Dulceata de trandafiri
Dulceata

Dulceata de trandafiri

Se vantura intre maini petalele de trandafir ca sa se inlature impuritatile. Se freaca 150 g petale cu sarea de lamaie....

Dulceata de trandafiri
Compot de gutui intregi conservat
Compoturi

Compot de gutui intregi conservat

Se curata gutuile, se scot cu un cutit ascutit casutele cu samburi se pun la fiert cu apa. Se fierb gutuile pana se inmoaie....

Compot de gutui intregi conservat
Compot de visine
Compoturi

Compot de visine

Se pun intr-un borcan, alternativ, un rand de fructe, un rand de zahar, pana se termina ingredientele. Se stropesc randurile...

Compot de visine
Compot de visine conservat
Compoturi

Compot de visine conservat

Se fierbe un sirop din apa cu zahar si se raceste. Se curata visinele si se asaza in borcane. Se toarna siropul deasupra, se...

Compot de visine conservat
Compot mozaic
Compoturi

Compot mozaic

Se pun intr-un borcan de 3 l randuri de fructe variate. Se stropeste fiecare rand de fructe cu putin alcool si se tine...

Compot mozaic
Dulceata de caise
Dulceata

Dulceata de caise

Se aleg caise frumoase, se curata de coaja si se scot samburii. Se pun caisele intr-un castron si se stropesc cu jumatate din...

Dulceata de caise
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Caisele trebuie sa fie tinere, cu samburele inca neformat, dar destul de marisoare. Se strapung, de 2-3 ori, cu un ac gros....

Dulceata de caise verzi
Dulceata de capsune
Dulceata

Dulceata de capsune

Se spala cu atentie si grija capsunele, se scurg si se pun in cratita pentru dulceata, alternand un rand de fructe cu unul de...

Dulceata de capsune
Dulceata de cirese amare
Dulceata

Dulceata de cirese amare

Se spala, se aleg ciresele si se scot coditele si samburii cu un ac sau cu instrumentul special. Se pun in cratita de...

Dulceata de cirese amare
Compot de visine
Compoturi

Compot de visine

Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...

Compot de visine
Caise conservate pentru prajituri
Compoturi

Caise conservate pentru prajituri

Se spala caisele, se scot samburii si se pune in borcan un strat de caise bine indesate. Se pudreaza cu zahar. Se continua...

Caise conservate pentru prajituri
Caise glasate
Compoturi

Caise glasate

Se aleg caise tari si se scot samburii. Se pun caisele intr-o cratita cu apa si se tin pe foc foarte mic, sa fiarba cateva...

Caise glasate
Chitonoaga de gutui (pasta)
Dulceata

Chitonoaga de gutui (pasta)

Se sterg gutuile, se taie in patru, se scoate casuta cu samburii, se pun in cratita pentru dulceata si se acopera cu apa. Se...

Chitonoaga de gutui (pasta)
Cirese sau visine la borcan
Compoturi

Cirese sau visine la borcan

Se curata fructele, se pun in borcan, se presara zahar peste fructe si se pune apa. Se leaga borcanele si se fierb, invelite...

Cirese sau visine la borcan
Coji de portocale confiate
Dulceata

Coji de portocale confiate

Se taie cojile de portocala feliute. Se pun cojile intr-o cratita, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana se inmoaie. Se...

Coji de portocale confiate
Coji de portocale confiate
Dulceata

Coji de portocale confiate

Se curata portocalele, se tin cojile in apa rece trei zile, schimband apa de doua ori pe zi. Se scurg de apa si se fierb...

Coji de portocale confiate
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Se spala merele, se curata si se taie bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara lichidul....

Compot de mere
Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Reteta Focaccia (reteta video)
Bucataras.RO

Reteta Focaccia (reteta video)

Reteta focaccia,este o reteta italiana care se face foarte usor dar gustul este extrem de bun. pentru a vedea reteta video...

Reteta Focaccia (reteta video)
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!