Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de prune
Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...
Dulceata de caise verzi
Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...
Compot de prune
Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...
Gem de mere cu miere
1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de...
Compot de gutui
Gutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara...
Jeleu de gutuiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise
Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...
Gem de afineLa sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...
Magiun de macese
Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...
Marmelada de mere
Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...
Marmelada de mosmoaneCantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...
Gem de pepene galben
Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...
Marmelada de porumbe
Dupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...
Gem de prune
Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....
Gem de piersici
Dupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...
Gem de caise
Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...
Marmelada de caise
Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...
Gem de portocalePentru a face gem de coacaze, coacazele spalate se scot bob cu bob de pe ciorchini. Se macina in masina de carne prevazuta cu...
Gem de coacaze
Cantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...
Gem de struguri
Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala...
Gem de dude
Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut....
Gem de fragute
Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,
Compot de fructe
Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a...
Gem de zmeura
Numite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent...
Gem de mure
Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii....
Gem de visine
Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se...
Compot de mereDintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat...
Dulceata de nuci verziPunem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le...
Dulceata de cirese galbene
Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...
Compot de dovleacGemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face...
Gem de capsuniCompotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea...
Compot de cirese fara conservanti
Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le...
Compot de nuca
Punem murele intr-o sita, le spalam cu apa rece si le strecuram. Le stratificam cu zaharul in borcane si le acoperim cu apa....
Compot de mure
1 kg de mere sau pere gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si...
Compot de gutuiLa 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam...
Dulceata de gogonele umplute cu nucaDulceata de gutui este delicioasa, parfumata. Daca ii adaugati si cateva cuisoare si stelute de anason, aroma va fi...
Dulceata de gutui cu anasonDulceata de gutui bastonase este absolut delicioasa. In aceasta reteta de dulceata de gutui de casa veti invata cum sa...
Dulceata de gutui bastonaseAm curatat prunele. Le-am feliat la robot. Am pus in cratita apa si zaharul, am amestecat putin si am pus prunele. Am...
Dulceata de prune bistriteDulceata de mere cu scortisoara este in primul rand sanatoasa, apoi este foarte delicioasa! Este o reteta de dulceata de mere...
Dulceata de mere cu scortisoaraCeapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa...
Dulceata de ceapa rosieMagiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...
Magiun de prune bistriteneAm facut jumatate de portie (ingredientele sunt pentru o portie). Am taiat kiwi-le in felii de 1 cm grosime. L-am pus in...
Dulceata de kiwiPentru a prepara aceasta delicioasa reteta de dulceata din fructe de soc, prima data trebuie sa speli foarte bine fructele de...
Dulceata din fructe de soc
Se pregateste un sirop din apa si din zahar. Se spala zmeura si se toarna deasupra siropul fierbinte. se lasa la odihnit o...
Jeleu de zmeura
Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...
Dulceata de mandarine
Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se adauga cateva mere...
Peltea de gutui
Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie,...
Piure de mereSe spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat...
Dulceata de caise sau piersiciDulceata de pepene galben este o reteta de dulceata delicioasa si aromata, care ne va aduce aminte in zilele racoroase de...
Dulceata de pepene galbenSe iau ardei in cantitatea pe care doriti sa o faceti si dupa culoarea care va place, dar iuti sa fie. Se taie frumos...
Dulceata de ardei iute
Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc