Conserve de fructe

Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Dulceata de caise verzi
Dulceata

Dulceata de caise verzi

Se culeg caisele verzi, inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc zece minute cu apa clocotita,...

Dulceata de caise verzi
Compot de prune
Compoturi

Compot de prune

Fructele se spala, se pun in borcane sau in sticle cu gatul larg si se acopera cu zahar. Se pune peste zahar un plic de zahar...

Compot de prune
Gem de mere cu miere
Dulceata

Gem de mere cu miere

Taie in patru merele decojite si scoate-le miezul. Cantareste 1,25 kg de mere si taie-le cubulete. Pune cubuletele impreuna...

Gem de mere cu miere
Compot de gutui
Compoturi

Compot de gutui

1 kg de gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si semintele, se curata de...

Compot de gutui
Jeleu de gutui
Dulceata

Jeleu de gutui

Gutuile necojite, spalate si taiate se fierb in putina apa, se paseaza. Se fierb in continuare la foc mic, la inceput fara...

Jeleu de gutui
Gem de agrise
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Gem de afine
Dulceata

Gem de afine

Afinele negre in totalitate le curatam si le spalam. Apoi fixam la masina de tocat un disc cu gauri de diametrul de 8 mm,...

Gem de afine
Magiun de macese
Dulceata

Magiun de macese

La sfarsitul lui octombrie macesele sunt coapte complet, piscate de bruma, dar inca nu moale, se curate cu o foarfeca de...

Magiun de macese
Marmelada de mere
Dulceata

Marmelada de mere

Merele aromate din livada se spala, se taie in doua, se curate coaja, si, dupa inlaturarea coceanului cu samburi, se dau pe...

Marmelada de mere
Marmelada de mosmoane
Dulceata

Marmelada de mosmoane

Mosmoanele coapte bine la inceputul lunii noiembrie se spala bine, apoi le zdrobim cu mana intr-o cratita emailata. Turnam 2...

Marmelada de mosmoane
Gem de pepene galben
Dulceata

Gem de pepene galben

Cantitatea dorita de pepene galben se curata de samburi si coaja, dupa spalare , apoi se taie in cubulete mai mici si se pun...

Gem de pepene galben
Marmelada de porumbe
Dulceata

Marmelada de porumbe

Porumbele atise de bruma din luna octombrie, deci porumbele coapte bine, se curata, si, adaugand putina apa se fierb, sub...

Marmelada de porumbe
Gem de prune
Dulceata

Gem de prune

Dupa ce se spala, prunele se taie in 5 – 6 felii, se indeparteaza samburii, pulpa se pune intr-o oala emailata cu volum...

Gem de prune
Gem de piersici
Dulceata

Gem de piersici

Dupa ce piersicile se spala, se curata de samburi, se introduc in oala emailata cu volum cunoscut, se fierb 15 minute....

Gem de piersici
Gem de caise
Dulceata

Gem de caise

Dupa spalare, caisele se curata de samburi, se desfac in doua, apoi se taie in 4 – 5 bucati, se pun intr-o cratita...

Gem de caise
Marmelada de caise
Dulceata

Marmelada de caise

Dupa spalare, caisele de marime mica si foarte coapte se arunca in portii mai mici in apa fierbinte. Dupa cca un minut se...

Marmelada de caise
Gem de portocale
Dulceata

Gem de portocale

Se spala cantitatea dorita de portocale (soiul Jaffa ar fi cele mai potrivite) si un sfert din cantitate, lamai cu coaja...

Gem de portocale
Gem de coacaze
Dulceata

Gem de coacaze

Pentru a face gem de coacaze, coacazele spalate se scot bob cu bob de pe ciorchini. Se macina in masina de carne prevazuta cu...

Gem de coacaze
Gem de struguri
Dulceata

Gem de struguri

Cantitatea dorita de struguri cu coaja groasa se spala dupa ce boabele s-au luat de pe ciorchini, se scoate miezul din...

Gem de struguri
Gem de dude
Dulceata

Gem de dude

Fructele dudului (agudului) se culeg din pom si dupa spalare, se scoate fructul de pe codita si se introduc intr-o oala...

Gem de dude
Gem de fragute
Dulceata

Gem de fragute

Dupa spalarea si curaterea fragutelor, se zdrobesc in maini si se fierb 10 minute intr-o oala emailata cu volum cunoscut....

Gem de fragute
Compot de fructe
Compoturi

Compot de fructe

Fructele se curata si se spala, daca e nevoie se maruntesc. Se pun in borcane spalate bine cu apa fierbinte. Siropul,

Compot de fructe
Gem de zmeura
Dulceata

Gem de zmeura

Zmeura proaspat culeasa o alegem pemtru ca sa nu se strecoare boabe mucegaite si stricate. Zmeura curatata – daca nu a...

Gem de zmeura
Gem de mure
Dulceata

Gem de mure

Numite si mure de pamant, crescute pe vrejuri intepatoare ale arbustilor fructiferi, aceste fructe rare se aleg foarte atent...

Gem de mure
Gem de visine
Dulceata

Gem de visine

Cantitatea necesara de visine proaspat culese, de culoare visniu inchis, se curate, se spala si se indeparteaza samburii....

Gem de visine
Compot de mere
Compoturi

Compot de mere

Dupa spalarea 1 kg de mere dulci aromate, le taiem in doua si le curatam de coaja subtire. Dupa inlaturarea coceanului, se...

Compot de mere
Dulceata de nuci verzi
Dulceata

Dulceata de nuci verzi

Dintre nenumaratele si parfumatele dulceturi pregatite de bunica, cea mai buna era cea de nuci verzi. Un adevarat rasfat...

Dulceata de nuci verzi
Dulceata de cirese galbene
Dulceata

Dulceata de cirese galbene

Punem pe foc apa si zaharul si lasam sa fiarba pana se formeaza un sirop mai gros. Spalam ciresele, le rupem coditele si le...

Dulceata de cirese galbene
Compot de dovleac
Compoturi

Compot de dovleac

Din apa si zahar se fierbe un sirop. Dovleacul curatat se taie in patratele, se stropesc cu zeama de lamaie si se pun in...

Compot de dovleac
Gem de capsuni
Dulceata

Gem de capsuni

Gemul de capsuni este o metoda foarte buna de a pastra aroma fructelor pe tot parcursul anului. Este de preferat a se face...

Gem de capsuni
Compot de cirese fara conservanti
Compoturi

Compot de cirese fara conservanti

Compotul de cirese fara conservanti se pastreaza la fel de bine in camara, in plus se face mai usor decat ti-ai putea...

Compot de cirese fara conservanti
Compot de nuca
Compoturi

Compot de nuca

Spalam bine nucile – atunci sunt bune cand sunt moi pe interior – si le gaurim cu o andrea. Le punem intr-o oala, le...

Compot de nuca
Compot de mure
Compoturi

Compot de mure

Punem murele intr-o sita, le spalam cu apa rece si le strecuram. Le stratificam cu zaharul in borcane si le acoperim cu apa....

Compot de mure
Compot de gutui
Compoturi

Compot de gutui

1 kg de mere sau pere gutui se spala temeinic, se taie felii de cca 1,5 cm latime, li se scoate mijlocul pietros si...

Compot de gutui
Dulceata de gogonele umplute cu nuca
Dulceata

Dulceata de gogonele umplute cu nuca

La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam...

Dulceata de gogonele umplute cu nuca
Dulceata de gutui cu anason
Dulceata

Dulceata de gutui cu anason

Dulceata de gutui este delicioasa, parfumata. Daca ii adaugati si cateva cuisoare si stelute de anason, aroma va fi...

Dulceata de gutui cu anason
Dulceata de gutui bastonase
Dulceata

Dulceata de gutui bastonase

Dulceata de gutui bastonase este absolut delicioasa. In aceasta reteta de dulceata de gutui de casa veti invata cum sa...

Dulceata de gutui bastonase
Dulceata de prune bistrite
Dulceata

Dulceata de prune bistrite

Am curatat prunele. Le-am feliat la robot. Am pus in cratita apa si zaharul, am amestecat putin si am pus prunele. Am...

Dulceata de prune bistrite
Dulceata de mere cu scortisoara
Dulceata

Dulceata de mere cu scortisoara

Dulceata de mere cu scortisoara este in primul rand sanatoasa, apoi este foarte delicioasa! Este o reteta de dulceata de mere...

Dulceata de mere cu scortisoara
Dulceata de ceapa rosie
Dulceata

Dulceata de ceapa rosie

Ceapa se curata de coaja, se taie in jumatati sau sferturi in functie de marime si se feliaza transversal in bucati de circa...

Dulceata de ceapa rosie
Magiun de prune bistritene
Dulceata

Magiun de prune bistritene

Magiunul este absolut delicios, cu textura lui densa si bogata poate fi consumat ca atare sau in diferite deserturi. Aceasta...

Magiun de prune bistritene
Dulceata de kiwi
Dulceata

Dulceata de kiwi

Am facut jumatate de portie (ingredientele sunt pentru o portie). Am taiat kiwi-le in felii de 1 cm grosime. L-am pus in...

Dulceata de kiwi
Dulceata din fructe de soc
Dulceata

Dulceata din fructe de soc

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de dulceata din fructe de soc, prima data trebuie sa speli foarte bine fructele de...

Dulceata din fructe de soc
Jeleu de zmeura
Dulceata

Jeleu de zmeura

Se pregateste un sirop din apa si din zahar. Se spala zmeura si se toarna deasupra siropul fierbinte. se lasa la odihnit o...

Jeleu de zmeura
Dulceata de mandarine
Dulceata

Dulceata de mandarine

Se curata mandarinele de coaja sau se desfac in feliute. Se presara deasupra zaharul si se lasa sa stea cel putin 2 ore, pana...

Dulceata de mandarine
Peltea de gutui
Dulceata

Peltea de gutui

Se spala gutuile, si se sterg cu o carpa, dupa care sa tau in 4 si se pun la fiert in 4 l de apa. Se adauga cateva mere...

Peltea de gutui
Piure de mere
Dulceata

Piure de mere

Se curata merele si sa tau cubulete, indepartand cotorul, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de la lamaie,...

Piure de mere
Dulceata de caise sau piersici
Dulceata

Dulceata de caise sau piersici

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat...

Dulceata de caise sau piersici
Dulceata de pepene galben
Dulceata

Dulceata de pepene galben

Dulceata de pepene galben este o reteta de dulceata delicioasa si aromata, care ne va aduce aminte in zilele racoroase de...

Dulceata de pepene galben
Dulceata de ardei iute
Dulceata

Dulceata de ardei iute

Se iau ardei in cantitatea pe care doriti sa o faceti si dupa culoarea care va place, dar iuti sa fie. Se taie frumos...

Dulceata de ardei iute
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura felie de lapte
1
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
3
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
4
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola