 
					Se curata perele de coaja, se taie felii si li se da drumul in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se face intr-o oala un sirop...
Compot de pere 
					Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot...
Compot de piersici 
					Se spala portocalele si mandarinele. Se rade coaja de la o portocala. Se curata apoi toate fructele de coaja. Portocalele se...
Compot de portocale si mandarine 
					Se pun intr-o cratita apa cu zaharul si se lasa pe foc mic pana se topeste zaharul. Se mareste focul si se fierbe pana se...
Compot de capsuni 
					Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutui 
					Se face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si pere 
					Se face un sirop usor legat din 2 l apa, zahar, cuisoare si scortisoara. Se curata gutuile si perele, se fierb 10 minute...
Compot de gutui si pere 
					Se spala merele, se curata si se taie in bucati sau felii. Se fierb intr-o oala cojile de mere cu apa si se strecoara...
Compot de mere 
					Se curata perele de coaja, se taie felii si li se da drumul in apa rece ca sa nu se innegreasca. Se face intr-o oala un sirop...
Compot de pere 
					Se spala fructele, se taie in doua, se scot samburii si se fierb 5 minute in 600 ml apa cu zeama de lamaie. Se scot...
Compot de piersici 
					Se spala portocalele si mandarinele. Se rade coaja de la o portocala. Se curata apoi toate fructele de coaja. Portocalele se...
Compot de portocale si mandarine 
					Intr-un vas se prepara siropul, fierband zaharul cu apa. Se lasa sa se dizolve complet zaharul. Dupa ce lichidul a dat cateva...
Compot de visine 
					Se face intr-o cratita un sirop din zahar, apa, zeama de lamaie si mirodenii. Se fierbe siropul pana se leaga putin si se...
Compot asortat 
					Se spala caisele si se taie in doua. Se face un sirop putin legat din apa, zahar si vanilie. Se pun caisele in sirop si se...
Compot de caise 
					Se spala caisele si se pun intr-o cratita cu apa calda, care trebuie sa le acopere. Se lasa la inmuiat 1 ora. Se pune apoi...
Compot de caise uscate 
								Compotul de capsuni nu este deloc greu de preparat, fructele raman tari iar de aroma minunata a capsunilor nu mai spunem...
Compot de capsuni 
					Se curata gutuile de coaja si de samburi, se taie cuburi si se pun sa fiarba intr-o oala, in 2 l de apa, cateva minute, pana...
Compot de gutui 
					Se curata merele si perele de coaja si seminte, se taie felii, se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de lamaie ca sa...
Compot cu vin 
					Se spala piersicile, se taie in doua sau in patru si se scot samburii. Se pune la fiert, intr-o oala, apa cu zaharul si se...
Compot dietetic de piersici 
								Fructele de catina se spala si se amesteca cu apa, 2 linguri cu zahar si praful de gelfix. Se pun la fiert. Cand incepe sa...
Dulceata de catina 
								Spalam prunele, indepartam coditele, apoi le scoatem samburii. Samburii se scot cu aparatul de scos samburi sau crestam putin...
Dulceata de prune 
								Se aleg piersici bine coapte, dar mai tari. Se spala, se inlatura samburele si se taie in felii subtiri. Se amesteca bine cu...
Dulceata de piersici 
					Se aleg mere coapte, dar acrisoare la gust, se spala si se taie felii subtiri. Se acopera cu apa calda si se fierb cateva...
Marmelada de mere 
					Se spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pere 
					Se aleg fructe foarte coapte, se spala si se curata de samburi. Se trec prin masina de tocat carne, se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune brumarii 
					Se aleg prune foarte coapte, din soiurile dulci sau prune brumarii. Se spala si se decojesc, apoi se pun intr-o oala cu...
Marmelada de prune decojite 
					Se curata fructele de coaja, se desfac in doua, eventual se taie felii subtiri si se acopera cu o cana de apa. Se fierb la...
Marmelada de piersici 
					Se spala fructele, se curata de codite si de samburi, se pun intr-un vas curat, acoperite de zahar. Se lasa zece ore asa,...
Visine conservate 
					Se spala fructele si se curata de samburi. Se rup in doua si se pun intr-un vas mai mare, acoperite cu 1 kg de zahar si se...
Gem de caise 
								Gemul de cirese poate fi pregatit de tine chiar acasa, fara conservanti. Il vei putea folosi iarna la diferite retete de...
Gem de cirese 
								Gemul de capsuni imi aduce aminte de bunica, mereu ma intrebam oare ce tot mestereste la borcanele alea de iese un gem...
Gem de capsuni a la bunica 
					Se spala fructele si se decojesc, dupa care se curata de samburi. Se despart in doua parti: o parte se pune in vasul de...
Gem de piersici 
					Se spala prunele, se curata de samburi, se pun desfacute in jumatati in vasul de dulceata si se acopera cu zahar. Printre...
Gem de prune brumarii 
					Se spala fructele, se taie felii cu lama ascutita a unui cutit si se pun intr-un vas special. Se pune vasul pe foc mic...
Gem de prune dulci 
					Se spala caisele, se curata de samburi si se rup bucati mari. Se pun intr-un vas special si se acopera cu 1 l de apa...
Marmelada de caise 
					Se spala fructele si se taie felii subtiri, se acopera cu apa calda si se fierb la foc mic pana cand s-au inmuiat bine. Se...
Marmelada de gutui 
					Se amesteca fructele ramase dupa pregatirea siropurilor, care nu mai au suc, cu 1 kg de capsuni proaspete. Se acopera cu apa,...
Marmelada de cirese, visine si capsuni 
					Se spala fructele si se curata de coaja. Fructele se aleg sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii...
Dulceata de caise coapte 
					Se spala fructele si se curata de samburi. Se pun intr-o vas special de dulceata, se acopera cu 1 kg de zahar si se lasa 10...
Dulceata de cirese albe 
					Se spala ciresele, se curata de samburi si se pun intr-o oala speciala de dulceata. Se acopera cu zahar, se lasa 10 ore, dupa...
Dulceata de cirese amare 
								Dulceaţă de căpsuni reţetă. Se curata capsunile de frunze, se spala in mai multe ape reci, apoi se aseaza in vasul de...
Dulceaţă de căpsuni reţetă 
					Se spala si se curata zmeura, se aseaza in vasul de dulceata si se acopera cu zeama de lamaie. Se pune peste fructe zaharul...
Dulceata de zmeura fara conservant 
					Se aleg fructe bine coapte, se curata de samburi si se pun sa fiarba in sirop de zahar si apa bine legat. Fructele se pun...
Dulceata de coarne 
					Se face siropul pe foc moale pana cand este bine legat. Petalele de trandafiri speciali de dulceata se spala si se freaca in...
Dulceata de trandafiri 
					Se pun prunele intr-o strecuratoare si se introduc in apa care clocoteste pentru doua minute. Se decojesc repede apoi se...
Dulceata de prune decojite 
					Se pune zaharul cu apa pe foc si se leaga un sirop dens. Se spala gutuile, se dau pe razatoare si se pun in sirop. Se lasa pe...
Dulceata de gutui cu nuci si scortisoara 
					Se aleg fructe mari, bine coapte si sanatoase, care se curata de codite, se spala in apa rece si se pun intr-un borcan de 800...
Compot de cirese 
					Se pune zaharul cu o cana de apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga...
Compot de caise 
					Se pune zaharul cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop ca pentru dulceata. Se trage vasul de pe foc ca sa stea din...
Compot de caise intregi 
					Se curata visinele, se spala in apa rece si se pun in sticle cu gatul larg. Se acopera fructele cu patru linguri de zahar,...
Compot de visine 
					Se spala gutuile, se taie felii subtiri, care la randul lor se taie din nou, se pun in sticle cu gatul larg si se acopera cu...
Compot de gutui
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori