Cotletele putin batute si presarate cu sare si piper, se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se...
Friptura de porc cu sos alb
Carnea se taie in bucati potrivite, iar oasele se fierb cu o ceapa. Se prajesc usor bucatile de carne in untdelemn, se adauga...
Friptura de vitel cu legume
Pieptul de curcan se desface in bucati potivite, ca pentru niste snitele mari, se bat usor cu ciocanul de snitele, se...
Rulada de curcan cu mere coapte
Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se...
Ficat condimentat a cuptor
Se taie carnea in felii groase de 1 cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepusele de lemn cam de 20 cm lungime....
Frigarui inabusite
Se ia puiul, se curata bine, se desface la mijloc si se introduce inauntru 50 gr. unt amestecat cu sare si piper. Se pune...
Pui taranesc
Intr-o supa de legume pasata, se adauga oua si faina, pina se obtine un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si...
Friganele din supa pasata
Se taie carnea in felii groase de un cm si late de 4-5 cm. Nu se bat. Se pregatesc tepuse de lemn cam de 20 cm lungime. Pe...
Frigarui pe gratar cu ciuperci
Se infierbinta intr-o cratita unsoarea cu cele 4 felii de carne. Nu se acopera cratita. Se lasa sa se rumeneasca timp de 12...
Friptura taraneasca
Se toaca carnea si se pune intr-o cratita impreuna cu ceapa tocata marunt si cu o bucata de unt. Se acopera cratita si se...
Budinca de clatite cu carne
Se toaca ciupercile si patrunjelul. Se pune intr-o tigaie slanina taiata marunt, se topeste, se adauga ciupercile, apoi...
Pui umplut cu tocatura si ciuperci
Se taie puiul in bucati, care se rumenesc in amestec de unt si ulei incins. Cind bucatile au capatat culoare, se presara cu o...
Pui "Marengo"
Se taie marunt ceapa si se topeste in putin ulei. Se adauga carnea tocata si coditele ciupercilor marunt taiate. Se sareaza,...
Musaca de ciuperci
Se pun bucatile de pui intr-o cratita cu o lingura de unt. Separat se infierbinta 1/2 lingura de unt in care se pun...
Pui in sos de ciuperci
Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca...
Tocana de carne
Se curata si se spala rata, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina grasime sau ulei. Se lasa sa se...
Ostropel de rata
Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de...
Antricoate cu ceapa prajita
Se curata bucata de ficat, se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din...
Ficat la cuptor cu otet si smintina
Carnea de vita se spala, dupa care se taie in cuburi. Se da la fript la foc tare, apoi se reduce flacara. Se toarna zeama de...
Carne de vita a la Berna
Se taie ceapa felii subtiri si se rumeneste putin in ulei, dupa care se adauga carnea taiata in bucati potrivite. Se amesteca...
Gulas cu galuste
Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si piper, se...
Rulouri de piept de pui cu unt si condimente
Se taie marunt ceapa si se pune intr-o cratita impreuna cu cele 4 linguri de unt. Cind ceapa a inceput sa se rumeneasca se...
Rasol Lionez
Se sareaza puiul , se da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul prajitului se adauga ardeii grasi...
Pui tiganesc
Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii...
Pui cu smintina si cartofi la cuptor
Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in...
Ficatei de pasare prajiti
Se desprind oasele (daca este cazul) de carne. Se pipereaza carnea si se pune la fript. Se reduce focul, se adauga ceapa...
Friptura de porc in aluat
Fileurile se taie in jumatate si se bat usor. Apoi se infasoara feliile de carne afumata peste fileurile de porc si se...
File de porc a la Milano
Se dezoseaza cele doua ciolane, si se desfasoara in asa fel incit sa se poate umple cu cubulete de kaizer si cu o fisie de...
Ciolan la cuptor cu varza calita in cosulete de spaghete
Se pune sare pe pulpa, se tine ½ ora sa se patrunda, dupa care se sterge bine cu o cirpa, se pune intr-o tava, se unge cu...
Pulpa de vitel la tava
Se curata ficatul si se taie in bucati de 4-5 cm. Se incinge intr-o cratita o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce...
Ficat cu sos de ceapa
Puiul curatat si spalat se taie in bucati si se pune la fiert in apa rece cu ceapa si putina sare. In timpul fierberii se ia...
Pilaf de pui
Carnea spalata si scursa bine se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o sfoara...
Friptura inabusita de vaca
Prepararea muschiului de vaca (ca sa fie mai fraged si gustos) se poate face in doi timpi si anume: se prepara o marinata din...
Muschi de vaca la cuptor
Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina de tocat impreuna cu...
Pirjoale moldovenesti
Se taie pieptul de pui in felii foarte subtiri. Separat se bat ouale, se adauga sarea, piperul, usturoiul (si alte condimente...
Friganele din piept de pui
Carnea spalata si zvintata, presarata cu sare si piper, se pune intr-o cratita si se da la cuptor la foc potrivit cca 45...
Pulpa de porc la tava
Muschiul de vaca se frige in cuptorul bine incins; cind este frumos rumenit, iar mijlocul mustos, se da deoparte sa se...
Muschi de vaca cu ciuperci in aluat
Puii curatati si spalati se taie bucati mari si se pun in uleiul incins cu ceapa taiata felii subtiri; se acopera vasul si se...
Pui inabusit, cu rosii si usturoi
Puii spalati se taie in bucati si se fierb cu ceapa si putina sare in apa cit sa-i cuprinda. Separat, se face din faina si...
Pui cu lamiie
Carnea spalata se taie in bucati mici, se sareaza si se rumeneste in untura bine incinsa, o data cu ceapa taiata in felii...
Friptura la tigaie
Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga...
Rasol de pasare si legume
Se curata puii, se spala, se sareaza si se ung cu unt. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o tava unsa bine cu ulei;...
Pui cu vin alb la tava
Puii curatati si spalati se taie in portii, se presara cu sare si piper si se bat usor cu ciocanul pentru snitele. Ouale se...
Pui pane
Cotletele, nu mai groase de 2 cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul bine incins. Se rumenesc pe ambele...
Cotlete de berbec la gratar
Muschiul curatat de pielita se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu sare si se pune pe gratar....
Pirjoale din muschi de vita
Se fac niste clatite mari si rumene care se tin la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in ulei incins,iar apoi se pun...
Clatite brasovene
Se spala carnea, se taie in bucati nu prea mari si se pune intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu ceapa taiata marunt....
Fasole verde cu carne
Se trec prin masina de tocat carnea, varza, ceapa si piinea inmuiata in apa si stoarsa bine. Se amesteca apoi cu...
Budinca de carne cu varza
Antricoatele se spala, se zvinta putin, se bat usor cu ciocanul de snitele, se sareaza si apoi se rumenesc pe o parte si alta...
Antricot de vaca cu legume
Se fierbe carnea de pui in apa cu sare. Se rumeneste faina intr-o cratita fara grasime, se toarna zeama in care a fiert...
Ciulama de pui
Se fierbe puiul in apa cu sare, impreuna cu ardeiul gras, rosiile tocate, zeama de ceapa, uleiul. Inainte de a fi fierte...
Tocana sirbeasca
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori