Se taie carnea in cuburi potrivite. Se caleste ceapa in ulei pina se aureste frumos apoi se pune carnea sa fiarba. Cind...
Papricas din carne cu boia
Se curata bine pasarea, se pudreaza cu putina sare si piper, se asaza intr-o punga obisnuita din carton care a fost...
Rata la cuptor
Se spala foarte bine puiul, se pune sare si piper, dupa gust. Se unge o cratita de tuci, smaltuita, cu unt, se pune puiul si...
Pui cu lamiie
Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina taiata in cuburi mici. Deasupra, se aseaza cocosul bine curatat si...
Cocos cu vin
Se dezoseaza carnea si se taie in bucati late, apoi se infasoara fiecare bucata in felii de costita ca pe clatite. Se fixeaza...
Pui cu ciuperci
Se spala castravetii si se taie in felii rotunde si mai groase. Intr-o cratita cu ulei, se pune un rind de felii de...
Rata cu castraveti
Se taie puiul in bucati, se spala, se zvinta foarte bine si se frige in tigaie in amestecul de unt si ulei. Se adauga ceapa...
Pui cu vinete
Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul...
Pulpa de curcan la tava
Se alege fasolea, se spala si se pune la fiert in apa ce clocoteste. Separat, se taie carnea in bucati, se aureste pe ambele...
Pui cu fasole verde si smintina
Se taie carnea in bucati potrivite si se pudreaza cu faina. Se taie ardeii in rondele, se toaca ceapa, se pune in cratita si...
Gaina cu sos de ceapa
Se spala foarte bine bamele, apoi se oparesc cu bors sau cu 1 l de apa clocotita in care s-au pus 3 linguri de otet. Se lasa...
Pui cu bame si ceapa
Se spala si se transeaza puiul in bucati mai mici si se pune la fiert cu 1-2 pahare de apa, uleiul, maiorana, si sarea. Dupa...
Pui cu maiorana
Se pun pulpele de pui intr-o cratita, in ulei si apa. Se pregatesc galustele din faina, ou si apa prin amestecare continua....
Pui cu galuste
Se taie puii in bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 gr. unt si, la foc mic, bucatile de carne se auresc frumos. Cind...
Pui cu sos ca la Buzau
Se pregateste o supa obisnuita, lasind puiul bine spalat si curatat sa fiarba intreg. Legumele spalate, curatate, se fierb...
Pui cu legume
Se curata bine puiul, se taie in bucati care se rumenesc in uleiul fierbinte. Se pune carnea intr-o cratita. In aceeasi...
Pui cu mazare
Se aleg dovleceii cam de aceeasi marime, se spala, se rade usor coaja, apoi se taie in jumatati si se scoate o parte din...
Dovlecei umpluti
Se spala bucatile de carne si se rumenesc in uleiul fierbinte. Se scot intr-o cratita, separat. In aceeasi grasime, se calesc...
Ostropel
Se da prin masina de tocat pieptul de pasare fiert, apoi se combina cu pesmetul muiat in putin lapte (apa), se adauga...
Medalion din piept de pasare
Se alege carnea si se taie in bucati potrivite. Oasele se pun sa fiarba cu apa putina si o ceapa. Se caleste carnea in unt...
Friptura cu sos de legume
Se taie pipota in cuburi mici , daca sint mai multe se trec prin masina de tocat. Se toaca ceapa marunt si impreuna cu pipota...
Pui umplut cu orez
Se curata carnea de pielite si se taie in felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare sa...
Escalop de vitel
Se trece carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea inmuiata in apa si bine stoarsa. Se adauga in tocatura oul...
Perisoare cu sos de smintina si ceapa
Se incinge cuoptorul. Se prajeste costita (sa fie crocanta). Se taie pinea cubulete, se adauga costita, ceapa, nuca,...
Pui umplut
Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensal
Se incinge cuptorul. Se spala puiul, se zvinta, se taie in patru, se sareaza, se pipereaza si se pune in tava de aragaz. Se...
Pui provensal
Se freaca carnea de pui cu sare si piper. Se caleste ceapa in unt si se stinge cu smintina si lapte. Se adauga faina sau...
Pui la cuptor cu sos de smintina
Se taie carnea in felii, se bate cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu faina si se frige in ulei fierbinte. Se spala foarte...
Escalop voievodal
Se taie carnea in fisii subtiri, cirnaciorii in felioare si se prajesc impreuna in ulei. Creierul, dupa ce se spala bine si...
Mincare cu cirnaciori si ciuperci
Se taie cirnaciorii si ficatul in bucati de marimi egale. Se pun bucatelele de carne pe betisoare speciale, care se gasesc in...
Frigarui cu cirnaciori
Se taie fileul de porc pe lungime si se bate cu un ciocan special, pina ramine de 1 cm grosime. Separat se pregateste...
Muschiulet de porc
Se alege carne de la piept. Se scot coastele cu grija si, cu un cutit foarte bine ascutit, se desparte carnea pe trei...
Piept de minzat umplut
Se toarna peste rasol un sos alb din smintina, sare si putina apa, fierte circa 15 minute. Se presara deasupra brinza si...
Rasol de vaca cu smintina
Se curata muschiul de pielite si zgirciuri, se pune intr-o craticioara cu feliile de morcov, ardeiul, foaia de dafin si se...
Muschi de vaca
Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Ghiveci cu carne
Carnea taiata bucatele, se fierbe inabusit impreuna cu o ceapa impartita in sferturi. Cind este aproape gata, se adauga...
Vinete cu carne
Se inabusa carnea taiata bucatele in margarina, cu putina apa; separat se pregateste prin fierbere amestecul de ceapa si...
Ciuperci cu carne
Puiul taiat in bucati se fierbe cu ceapa. Cind este aproape fiert se adauga rosiile curatate de pielita si taiate in felii...
Ostropel de pui
Dovleceii se curata, se taie felii, se fierb in apa cu sare si se scurg. Carnea fiarta se pune in straturi. Deasupra se...
Musaca de dovlecei
Se taie carnea de minzat in doua felii, ca pentru snitele, se bat feliile pe ambele parti si se fierb in aburi sau se inabusa...
Rulade de carne umplute
Se curata puiul si se fierbe pe jumatate, se scurge si se frige intr-o frigare, cu care se roteste deasupra focului pina cind...
Pui la frigare
Se pune ficatul pe gratarul incins, fara grasime, se frige la foc mare si nu prea mult. Ficatul se serveste in singe. Altfel...
Ficat la gratar
Bamele spalate, cu codita taiata, se fierb in bors. Se scurg si se pun peste carnea fiarta inabusita cu ceapa si se lasa sa...
Bame cu carne de vita
Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa,...
Musaca de cartofi
Se umplu dovleceii cu carnea amestecata cu orez si verdeata si sde dau la cuptor. Cu zece minute inainte de a fi gata, se...
Dovlecei umpluti cu carne de pasare
Muschiul curatat de pielite se impaneaza cu feliile de morcov si se inabusa cu apa si uleiul, acoperit, pina se fragezeste....
Muschi de vaca cu sote de morcovi
Se pune carnea la fiert in apa rece cu sare, se lasa sa fiarba la inceput la foc mai tare pina da in clocot si apoi la foc...
Rasol de gaina cu legume
Se fierbe carnea de vaca cu zarzavatul ca si pentru rasol. Legumele, curatate, spalate, se fierb in apa cu sare si se scurg....
Carne de vaca cu legume si orez
Se da carnea cruda prin masina impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca apoi cu albusul, verdeata si sarea, pina...
Chiftelute fierte in aburi
Se fierbe vrabioara impreuna cu morcovul taiat felii, in putina apa si sare, acoperit. Legumele, fierte separat si scurse, se...
Vrabioara de vaca cu legume
Se curata muschiul de pielite, se bate usor sa se inmoaie, dar nu se subtiaza, apoi se frige la gratar pe ambele parti. Nu se...
Muschi de vaca la gratar
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori