Se taie salamul feliute si se prajeste (nu prea tare). Se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga grasimea in...
Wok cu salam tip ParizerBucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici...
Fatteh cu puiCarnea se taie in felii. Cirnatii se taie in felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc feliile de carne....
Friptura gratinataSe taie felii din carnea de vitel, se sareaza si se dau prin faina. Se inabusa in grasimea infierbintata, se adauga apoi ½...
Snitel englezescLimba foarte bine spalata, se fierbe in apa clocotita. Se curata de pielita, se lasa sa se raceasca. Se taie felii, se asaza...
Limba cu smintinaSe prepara in apropiere de ora mesei. Se asaza puiul peste un strat de cartofi taiati bucati mari. Daca puiul este mic se...
Pui cu cartofi la cuptorSe taie felii subtiri carnea de pui si de porc (se poate prepara si numai din carne de pui, sau de porc), dupa care se calesc...
Mincare chinezeascaSe fierbe in supa carnea, apoi se desprinde de pe os si se taie felii. Se tavaleste fiecare bucata in faina, ou, pesmet si...
Piept de gaina paneChiftelele marinate se prepara incredibil de usor si sunt delicioase, in sos de rosii sau bulion, iarna. Carnea tocata se...
Chiftele marinateSe asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se...
Cotlete de porc inabusiteSe prepara umplutura din ficat de vitel sau de porc sau chiar numai din carne de vitel sau porc. Se taie ceapa, se inabusa in...
Pui umplutSe rumeneste muschiul pentru a capata o crusta pe toata suprafata, se asaza apoi in tava peste un strat de zarzavaturi, ceapa...
Muschi de vaca cu sos de vinCarnea se taie cubulete mici, se inabusa impreuna cu ceapa si ardeii, se adauga apa, se condimenteaza si se fiebe la foc mic...
GulasSe taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se presara un praf...
Friptura de porc cu sos de bulion si vinMuschiul de pui se pune in cratita cu putin ulei la prajit(nu se pune foarte mult ulei)impreuna cu usturoiul tocat marunt. Se...
Muschi de pui cu prune uscateSe prepara din pui, gaina, etc. Se taie pasarea bucati, se pune la fiert cu apa rece, cit sa o acopere si sare. Se ia spuma...
Ciulama de pasarePieptul de pui se bate si se sareaza. Se bate oul se pun legumele (se gasesc in comert), se condimenteaza si prajeste in...
Piept de pui cu amestec mexicanPuiul se unge cu ulei de masline si se condimenteaza cu curry, piper si condiment de pui.In interiorul puiului se pune un...
Pui condimentatPuiul taiat bucati se asaza intr-o cratita cu unt si sare. Se fierbe in abur, in cratita acoperita. Cind este fiert pe...
Pui cu smintina si vinSe alege fasolea, se spala si se pune in apa rece din ajun. Tot din ajun se spala si costita si se pune la desarat. A doua zi...
Costita cu fasole uscataSe taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri...
Rulouri de carne de vitelSe curata carnea de pielite, se da de doua ori prin masina de carne, se toarna peste carne 1-2 linguri de apa, supa sau lapte...
Pirjoale cu cartofiSe iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici...
File arabescIn 3 linguri de untdelemn se caleste faina si se stinge cu supa de legume. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba la foc mic....
Creier cu sosSe alege fasolea si se pune la inmuiat in apa calduta cu o seara inainte. Ciolanul de porc bine curatat se pune in apa rece...
Fasole alba cu ciolan afumatCarnaciorii se cresteaza transversal la o distanta de 4-5 cm. Brinza se taie fisii inguste si se asaza in dreptul...
Carnaciori crocanti cu branzaSe fierbe limba si se taie in bucati de grosimea unui deget. Intr-o cratita se pune untdelemn in care se prajeste ceapa rasa,...
Limba in sos de smantanaSe fierb ouale tari, se curata si se invelesc fiecare in parte cu o felie de sunca, apoi cu o felie de carne. Se prind...
Friptura cu ciuperciCotletele se fierb, dupa care se taie in felii. Separat se rumenesc in untdelemn cepele taiate in rondele, se adauga mustarul...
Cotlete cu piure de mereSe impaneaza muschiul cu slanina si cu usturoi sau se freaca cu ceapa si usturoi pisat. Se asaza in tava peste un strat de...
Muschi cu legume la cuptorSe inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate...
Ostropel de pui cu ceapaSe fierbe limba, se curata si se asaza intr-o cratita peste un strat de slanina afumata, ceapa taiata felii subtiri, morcovul...
Limba cu sos de vinSe spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej,...
Limba umplutaDin faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...
Coltunasi cu carne de pasareSe taie carnea in bucati mici, se prajeste pe jumatate in ulei si se pune separat. In aceeasi grasime, se caleste ceapa...
Papricas de SibiuSe toaca impreuna carnea sislanina si morcovul. Ceapa se taiem marunt si se caleste putin cu o lingura unsoare. Cind s-a...
Sarmale de varza acraCarnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile de carne cu piper,...
Friptura de carne de porcSe spala bine suprafata exterioara, eventual se rade cu cutitul sau se pirleste la aragaz unde este cazul fiecare buturel, se...
Rulada de buturel de porcFasolea se fierbe in trei ape. Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta, dar fara a pune mai...
Fasole cu afumaturiSe omogenizeaza carnea cu piinea inmuiata in lapte, 2 oua, smintina. Se condimenteaza. Se modeleaza turtisoare de 1 cm....
Carne de pasare cu smintina si ceapaSe pune la fiert bucata de carne, cu sare, piper, o foaie de dafin, citeva boabe de piper si de enibahar. Se fierbe pentru...
Friptura de vita la tavaTaiati carnea in bucati si puneti-o la fiert in apa cu sare. Luati spuma si adaugati zarzavatul de supa si ceapa. Cind carnea...
Blancheta de pasare cu orezFasolea cu ciolan este o mancare romaneasca ce se serveste cu precadere de 1 decembrie si de sarbatorile de iarna, cand se...
Fasole cu ciolanPieptul de pui se lasa o ora in marinata. Se scoate pieptul de pui din marinata, apoi se prajeste putin in ulei pe ambele...
Orez cu piept de pui fileGaina se transeaza in bucati ce se prajesc in untdelemn. In untdelemnul ramas dupa prajire se caleste faina, apoi ceapa...
Gaina cu sos picant de la BunicaSe taie carnea in felii, se bat usor cu ciocanul de snitele, se pudreaza cu sare si piper, se dau prin faina si se prajesc in...
Snitel naturSe taie carnea in cuburi potrivite si se infasoara in felii de bacon. Se taie ceapa in bucati patrate, ardeiul in cuburi, se...
FrigaruiSe portioneaza gaina, se inabusa in untdelemn cu ceapa o ora, se pune sare si piper si se serveste cu legumele pregatite...
Gaina taraneascaSe taie muschiul ca pentru rulada si i se da forma unui dreptunghi, taindu-se cu cutitul pe margini carnea in plus, care se...
Rulada de muschi de porc cu sos barbequeFeliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa...
Felii de piept de pasare cu sos de ciuperciPuiul se fierbe in apa cu sare, apoi se transeaza. Separat se calesc cele 4 linguri de faina in untdelemn si se stinge totul...
Pui cu smantana si taitei de casaSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratarDeoarece este vremea florilor de salcâm, m-am gândit să fac și eu niște clătite. De fapt am făcut clătite...
Desert clatite cu flori de salcamDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri