Am adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc...
Dulceata de citriceEste una dintre retetele mele preferate si primul tort pe care am invatat sa-l gatesc cand eram mai mica, de la tata. El face...
Tort de biscuitiUnul dintre cele mai bune torturi de post
Tort de biscuiti (de post)Figurinele din ciocolata de casa pot fi servite ca si bomboane, sau pot fi folosite la decorarea diferitelor torturi sau...
Figurine din ciocolata de casaTortul de clatite cu ciocolata si fructe de padure este unul dintre cele mai usoare torturi de facut, singura migala fiind...
Tort de clatite cu ciocolata si fructe de padureTorturile cu branza sunt, in general, unele dintre cele mai lejere torturi, iar acest tort este cu atat mai special, cu cat...
Tort cu branzaTortul Dobos este o prajitura foarte cunoscuta, ce vine din Ungaria. Se spune ca Jozsef C. Dobos prepara tortul doar cu noua...
Tort Dobos - reteta clasicaDulce de leche este un desert foarte iubit in America de Sud. Caramelul de casa facut dupa reteta de baza este folosit in...
Dulce de leche (caramel de casa)Siropul de cafea poate fi folosit pentru a insiropa diverse prajituri si torturi. Toate ingredientele se amesteca bine si se...
Sirop de cafeaGlazura se poate folosi pentru diferite prajituri si torturi si se prepara foarte usor. Toate ingredientele se fierb 10...
Glazura de ciocolata pentru prajitura sau tortJeleul de zmeura il putem folosi la torturi, creme sau tarte. ESte usor de facut si este foarte bun.
Jeleu de zmeuraPasta de zahar se prepara usor. Pentru a prepara aceasta pasta de ornament pentru tort aveti nevoie de gelatina, miere,...
Pasta de zahar pentru torturiTortul cabana este un desert delicios, a carui reteta o gasiti printre multe alte retete de torturi si prajituri pe...
Tort cabana cu cremaTortul cu pere este un desert usor de preparat. Pentru reteta cu pere pe care o gasiti pe culinar.ro, alaturi de alte torturi...
Tort cu pereZaharul se pune la fiert impreuna cu apa, iar dupa 5-6 minute se adauga coaja rasa de lamaie, vanilia, se ia vasul de pe foc...
Sirop pentru torturiSe freaca tare cu dosul lingurii untul inghetat, sa sa iasa din el toata apa. Separat se pun pe foc mic apa, cacaua,...
Crema de ciocolata pentru torturiZaharul se amesteca impreuna cu cafeaua si se pun apoi pe foc foarte mic. Se lasa sa se topeasca compozitia, dupa care se...
Glazura din cafea pentru torturiZaharul se amesteca cu apa calda si se adauga apoi romul. Se bate cu un tel pana cand glazura se ingroasa putin si capata un...
Glazura de rom pentru torturiSe pun galbenusurile intr-un vas emailat si se freaca crema spumoasa cu zaharul. Se adauga cacaoa cernuta proaspat, se...
Crema pentru torturiAlunele se prajesc, se curata, dupa care se macina si se amesteca cu zaharul si cu batuta. Aceasta poate fi folosita la...
Crema de aluneUntul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din...
Torturi de migdaleAlunele se prajesc, se curata, dupa care se macina si se amesteca cu zaharul si cu frisca batuta. Se foloseste ca crema la...
Crema de alune prajite si frisca neindulcitaBLATUL: Cuptorul se incalzeste la 180 grade Toate ingredientele se amesteca pina devine omogene. O forma pt.torturi cu...
Tort cu fructe caramelizate