Se dau prin masina de tocat sardelele sarate (numai fileurile), maslinele (fara simburi), pestele din conserva, patrunjel,...
Pasta de peste pentru sandviciIntr-o supa de legume pasata, se adauga oua si faina, pina se obtine un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smintina si...
Friganele din supa pasataCele trei componente ale retetei se prepara in urmatoarea ordine: 1. Sosul alb: faina se amesteca cu apa astfel incit sa aiba...
Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor si sos albSe fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot...
Musaca din vinete si cartofiSe toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se...
Pilaf cu ciuperci si legumeSe spala florile de papadie, se pun 2 miini de flori intr-un litru de apa, se fierb 10 minute, apoi se lasa 12 ore. Se...
Sirop de papadieFaina se pune intr-un vas uscat si se rumeneste putin, dupa care se adauga laptele fiert, se lasa sa fiarba 15 minute,...
Sos de mararVarza se desface in frunze, se spala, se taie taietei, se sareaza, se lasa 1 ora. Gulia, morcovul, merele spalate si curatate...
Salata de varza surprizaSe curata foarte subtire coji de portocale sau de lamii si se pun intr-un borcan, iar deasupra se toarna alcool de 90 grade.
Alcool de portocale sau lamiiIntr-o ceasca se amesteca ness-ul, zaharul, laptele praf si esenta de rom cu doua lingurite de apa calda, pina devin o spuma....
Capuccino cu romGutuile si merele se fierb pina se inmoaie, apoi se transforma in pireu impreuna cu piersicile (caisele). Perele se zdrobesc...
Cocteil de fructe si morcovSe taie in felii 3 mere. Citeva felii se opresc pentru ornat, celelalte se asaza in pahare si se presara cu zahar praf si...
Crema de mere la paharParfait-ul este un desert inghetat delicios si consistent. Este foarte usor de preparat, fiind o alternativa de desert la...
Parfait cu biscuitiSe bat albusurile spuma, se adauga zaharul ploaie, continuind baterea inca 10 minute. Se amesteca apoi usor compozitia cu...
Crema AuroraSe separa albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile cu zaharul si romul intr-o cratita pe foc potrivit. Se amesteca...
Crema sabaglioneSe pun ouale intr-un castron asezat intr-un vas cu apa clocotita pe foc si se bat bine cu zaharul pina se obtine o crema. Se...
Crema de ciocolata garnisita cu friscaMierea se topeste la foc mic si se lasa sa se raceasca un pic. Galbenusurile se freaca cu zaharul pe baie de apa, dupa care...
Turta dulce cu rahatSe cerne faina pe planseta, se freaca untul cu o parte din faina, apoi se adauga zaharul vanilat, oul, sarea, smintina,...
Pesmeciori deliciosiSe desface mierea in apa clocotita, se ia de pe foc, se adauga coaja rasa de lamiie, zaharul, faina, bicarbonatul dizolvat in...
Turta dulce pentru copiiBiscuitii intregi se pun intr-o tava si se stropesc cu esenta de cafea neagra, indulcita cu zahar si amestecata cu romul....
Tort de biscuiti cu cafeaSe fierbe laptele, iar cind da in clocot se pun in el bucatelele de rahat si se lasa pe foc mic, pina se topeste rahatul,...
Tort MagdaMerele curatate si rase se amesteca cu zaharul, biscuitii pisati, stafidele inmuiate in rom, cu nucile macinate, zaharul praf...
Tort cu mere crudeSe freaca untul cu zaharul, coaja de lamiie si galbenusurile. Se adauga brinza bine stoarsa de zer si trecuta prin sita. Se...
Patrate cu brinza de vacaIn tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna...
Cataif cu fulgi de porumSe fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca...
Prajitura din mere si brinza de vacaSe freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smintina, bicarbonatul dizolvat in zeama de lamiie...
Pesmeciori cu smintinaUn desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori