Se inabusa ceapa in grasime, se adauga usturoiul taiat fin, faina si se stinge cu apa sau zeama de oase fierbinte. Se poate...
Ostropel de pui cu ceapa
Se fierbe limba, se curata si se asaza intr-o cratita peste un strat de slanina afumata, ceapa taiata felii subtiri, morcovul...
Limba cu sos de vin
Carnea se da prin masina de tocat, se amesteca bine cu o ceapa taiata marunt si inabusita, miezul de franzela muiat si stors...
Bors de perisoare cu carne de vitel
Se taie morcovii ca fideaua si se pun la fiert impreuna cu ceapa taiata foarte marunt. Cind s-au inmuiat, se strecoara si se...
Supa - crema de morcovi
Morcovul, patrunjelul si ceapa curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor cu uleiul. Se adauga...
Ciorba de varza acra dreasa cu smintina
Galbenusul rascopt se da prin sita, ficateii de pasare se fierb si se zdrobesc cu furculita, iar ceapa se toaca marunt. Se...
Pasta picanta
Sfecla se coace sau se fierbe intreaga, dupa care se curata si se taie cubulete. Ciupercile curatate se fierb in apa cu sare,...
Salata de ciuperci cu sfecla
Mierea, galbenusurile, zaharul si apa se bat, pina cind compozitia se albeste si creste. Se adauga grisul cu scortisoara,...
Rulada cu crema de ciocolata
Stafidele alese si spalate se pun intr-o ceasca cu rom si se lasa 30 minute. Separat se freaca untul cu zaharul pina devine...
Biscuiti cu stafide
Intr-o cratita de marimea unui blat, se pune 120 gr. zahar tos si se lasa sa se caramelizeze usor. Se curata merele de coaja,...
Budinca de mere si dulceata
Se spala limba bine in mai multe ape si se fierbe pe jumatate. Se curata de pielite, taind grasimea si carnea dinspre gitlej,...
Limba umpluta
Din faina, oua, lapte si sare se prepara un aluat ca pentru taitei, care se lasa sa stea, acoperit cu un servet, pina se...
Coltunasi cu carne de pasare
Se taie pestele in bucati, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat foarte bine, apoi se prajeste in ulei fierbinte. In...
Peste cu sos Ragut
Se aleg cartofi de aceeasi marime, se curata si se scoate o parte din miez. Se toaca foarte marunt ceapa, se caleste in ulei,...
Cartofi umpluti cu carne de pasare
Se curata merele, se taie in cuburi, se fierb in apa cu sare, zahar si scortisoara pe foc slab. Dupa cca 10-15 minute, se...
Supa de mere acrisoare
Se curata zarzavatul, se spala si se taie patratele. Se prajeste ceapa in ulei si cind s-a rumenit se adauga zarzavaturile...
Bors de cartofi cu verdeata
Ouale fierte tari se curata de coaja, se taie in jumatati in lungime, se scoate galbenusul si se da prin sita. Se freaca...
Oua umplute cu sunca si ceapa
Cascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in grasime bine incinsa
Cascaval in pesmet
Se amesteca untul cu zaharul pudra si laptele praf. Dupa ce s-a omogenizat bine si s-a obtinut o pasta fina, se pune nuca de...
Rafaello cu alune
Se face un blat din albusurile de la cele 6 oua batute spuma, se adauga pe rind zaharul, nuca macinata, faina, praful de...
Prajitura cu crema de ciocolata
Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si...
Cozonaci cu nuca
Se taie carnea in bucati mici, se prajeste pe jumatate in ulei si se pune separat. In aceeasi grasime, se caleste ceapa...
Papricas de Sibiu
Se toaca impreuna carnea sislanina si morcovul. Ceapa se taiem marunt si se caleste putin cu o lingura unsoare. Cind s-a...
Sarmale de varza acra
Carnea se spala, se curata de eventuale pielite, apoi se taie felii potrivit de groase. Se ung feliile de carne cu piper,...
Friptura de carne de porc
Se fierb macaroanele in apa cu sare. Se lasa 2-3 ore sa se umfle in apa calduta. Se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se...
Salata de macaroane cu maioneza
Se fierb cartofii in coaja. Separat, in apa usor sarata, se fierb morcovii si telina si tot separat, sfecla rosie. Se taie...
Salata combinata, de iarna
Se pune la fiert intr-o oala mai mare aproximativ 3-4 litri de apa, iar cind incepe sa fiarba se pune carnea taiata bucatele,...
Ciorba de zeama de varza
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane