De obicei calcanul fiert nu se serveste intreg. Cand este de marime potrivita, se curata inauntru, se taie cu un foarfece...
Calcan fiert
Pentru calcan prajit cu patrunjel se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa...
Calcan prajit cu patrunjel
Pentru calcan prajit in unt se curata calcanul si se taie in bucati potrivite, care se tin un sfert de ora intr-un castron cu...
Calcan prajit in unt
Pentru calcan la cuptor se curata un calcan de marime potrivita si se pregateste ca pentru fiert. Se unge cu unt o farfurie...
Calcan la cuptor
Pentru stiuca delicioasa umpluta la cuptor se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este...
Stiuca delicioasa umpluta la cuptor
Pentru platica delicioasa la cuptor se curata pestele, se spala si se da sare. Se lasa sa stea cu sare o jumatate de ora. Se...
Platica delicioasa la cuptor
Pentru mancarea de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate...
Mancare de lin
Pentru iahnia de lin se curata de solzi cativa pesti mai mici, se taie capetele, se despica in doua in lungime si se scoate...
Iahnie de lin
Pentru scrumbii rasol se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care amareste pestele la fiert....
Scrumbii rasol
Pentru crapul prajit cu patrunjel se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa...
Crap prajit cu patrunjel
Bibanul se curata mai greu de solzi. De aceea intai se frige si apoi se rad solzii. Pentru biban in saramura cu boia se...
Biban in saramura cu boia
Pentru guvizii prajiti se curata guvizii, se sareaza si se lasa sa stea o jumatate de ora. Se usuca cu o carpa curata, se dau...
Guvizi prajiti
Salaul rasol se pregateste la fel ca si crapul. Se curata pestele de solzi si se scoate cu grija osul amar de la cap, care...
Salau rasol
Pentru salaul simplu cu maioneza se fierbe pestele. Se scurge bine de apa, se scot cu grija toate oasele. Carnea se desface...
Salau simplu cu maioneza
Pentru fileul de salau pane se curata un salau mijlociu. Se taie capul si coada. Se desface exact in doua, in lungirne. Se...
Fileu de salau pane
Pentru stiuca fiarta umpluta se curata stiuca. Se scoate pielea cu atentie ca sa ramana intreaga. Cine este indemanatic face...
Stiuca fiarta umpluta
Pentru plachia de crap se curata pestele, se taie in bucati de marime potrivita si se sareaza. Se pune uleiul sa se...
Plachie gustoasa de crap
Pentru crap la cuptor cu vin alb si usturoi se curata crapul, se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea cel putin un...
Crap la cuptor cu vin alb si usturoi
Pentru piftia de crap se curata pestele ca pentru rasol. Se taie bucati potrivite si se pun impreuna cu capul intr-o cratita...
Piftie de crap
Pentru burta de crap in saramura se alege un crap mai mare, se curata si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua,...
Burta de crap in saramura
Pentru mancarea de crap se curata crapul, se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana ce se pregateste...
Mancare de crap
Pentru ghiveciul de peste se curata pestele, se taie in bucati, se da sare si se lasa sa stea pana se pregateste zarzavatul....
Ghiveci de crap
Pentru midiile fierte, ca si la raci, o prima conditie la pregatirea midiilor este ca ele sa fie cat se poate de proaspete....
Midii fierte
Pentru midiile pescaresti se fierb midiile. Se scoate cu totul carnea din scoica, se tine la cald, dar nu direct pe masina....
Midii pescaresti
Pentru pilaful de midii se fierb midiile cu putina apa si se scoate carnea dinauntru. Se prajesc usor in unt sau in ulei o...
Pilaf de midii
Pentru midiile prajite cu vin si usturoi se fierb midiile si se scot din scoica. Din ou, lapte, faina, sare si piper se face...
Midii prajite cu vin si usturoi
Daca pregatiti melci fierti este bine sa stiti ca acestia sunt mai gustosi incepand din octombrie pana in martie, cand se...
Melci fierti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeura
O mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori