No SSO cookie

Cum gatim urzicile?

Postat de

  • Urzicile sunt niste ingrediente proaspete, care rasar la tanc dupa o iarna lunga si lipsita de vigoare. Le putem prepara in cele mai diverse moduri, ghidandu-ne dupa cateva principii de baza.

  • mancare-de-urzici_120
    Mancare de urzici, este una dintre cele mai simple preparate din urzici, care puncteaza cateva principii de baza de urmat atunci cand e vorba de urzici, cum ar fi spalatul urzicilor in cateva ape si fiertul acestora in apa cu sare.
    sos-urzici_120
    Piure de urzici in componenta caruia au intrat ingrediente proteice si seducatoare: cum ar fi slanina si smantana. Este un fel de mancare traditional si delicios.
    ciorba-de-urzici_120
    Ciorba de urzici se poate face in nenumarate moduri, combinand urzica cu alte ingrediente, cum ar fi zaravatul clasic pentru ciorbe, fasolea, orezul, costita etc. Aceasta este insa versiunea de baza a acestui fel de mancare.
    chiftelute_din_urzici_120
    Chiftelute de urzici este un aperitiv minunat siun mod original de a folosi urzicile in mancare.
    orez-urzici_120
    Mancare de orez cu urzici este una dintre combinatiile clasice ale acestei plante cu cereale (cealalta combinatie populara este mancarea de urzici cu mamaliguta). Orezul cu urzici este o garnitura minunata de primavara pentru orice fel de mancare.

     

     

Alte articole recomandate

  • Cum alegi urzicile?

    Cum alegi urzicile?

    Daca te-ai decis sa petreci cateva ore placute in sanul naturii, la cules de urzici, este important sa alegi o zona mai putin poluata, in caz contrar te poti alege cu niste urzici cu continut ridicat ...

    Citeste mai mult
 

Posteaza un comentariu folosind contul de Culinar.ro

  • marcelin

    Urzicile sunt foarte bune, mai ales atunci cand le consumam primavara pentru ca sunt o sursa de fier pentru organism. Urzicile se pot gati foarte simplu si usor, deoarece pot fi fierte doar cu putina sare, putand fi consumate ca garnituri la diferite mancaruri. De asemenea pot fi gatite ca si piure cu smantana si slanina, ciorbe de urzici, piftele de urzici sau orez cu urzici.

    2012-04-13 la 10:59

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)
 
Ati uitat parola?
Înregistrare
0.1484 :: 17.4MB